Zlate ribe

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ribja fobija minila?
hysterical-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, zoofilija.
tongue-1.gif

Če imam prav, bo že dojela.

Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Včeraj sem bila v trgovini za živali in sem videla Neonske ribe. To pa res dobro zgleda. Ribice so male, kakšen centimeter velike, in po hrbtni dolžini se svetijo z neonsko svetlobo.
cheer.gif

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Pri nas doma so si pred leti umislili zlate ribice. Mislim, da nismo imeli prav veliko dela z njimi, niso pa bile ravno moja okupacija. Vem, da so jim enkrat na dan (ali dvakrat ?) dajali hrano, nekajkrat na teden so zamenjali vodo, imeli pa smo jih v okrogli stekleni bučki. Pa večkrat so delale samomor, ko smo prišli domov, so ležale na tleh ali po pultu, ker je bila posoda vedno odprta. Na koncu pa so vse tri pristale v wc-ju.
rolleyes-1.gif

TO PA ZATO KER JE BILA BUČKA OKROGLA..
to je največja napaka.. baje..

temperatura naj bi bila nekje med 24 in 26
ni zahtevna riba.. 2X na dan ščepec hrane za zlatke..
in ja fino je da sta dve.. je pa tut fino da imajo prostora vsaj 2 litra po glavi..

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz sem imel v 25 literskem akvariju 7 zlatih ribic z vso dodatno šaro. Šle do počasi, ena za drugo, večina jih je začela plavat proti filtru, čisto zraven so se nastavle pa tolkle z repom...razlog pogina...klorirana voda, nisem še vedel da obstaja sredstvo, ki izniči to snov. Danes imam dve želvi, pa rastejo prehitro, ena je sicer podivjana, neka vrsta "geographica", nonstop s tačkami škljoca po vodi, druga pa je skulirana rumeno vratka...Jejo 1x na dan, včasih vsak drugi, ker pozabim na njih, pa začele so kristi, tako da ko zagrabijo prst in komot dvignem iz vode=)

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Omislila sem si akvarij na fejsbuku.
hysterical-1.gif
Pridte mi kupit ribe no.

Drgač pa; Ja, mela bom tud žive ribe.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
neonke so prijazne ribice.. jih pa moraš imet vsaj 10.. in morajo imeti prostor ker so jatne ribe..
ne priporočam manše od 25 litrov.. +grelec ker morajo imet 26 stopin in mehko vodo se pravi rabiš tudi filter in šoto..
pa neki rastlinc in črn pesek.. si pa potem že na 50 literskem akvariju..
vse skupaj je mene prišlo okoli 450 eur..
no to pa ni več tako malo a ne..

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, saj tisto je bil samo preblisk v trgovini, ko sem jih zagledala. Saj potem če tako razmišljaš, res kar pride na koncu lepa vsota denarja.
Sicer mi pa zaenkrat moj kuža zadostuje.
Če pa se bom kdaj odločila za kakšno manjšo živalico, bi pa izbrala eno malo želvico.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
ki bo ob dobri negi in hrani čez nekaj let postala 2-3 kilska ''pošast'' dolga cca 25-30cm,za tako zverinico pa že potrebuješ akvaterarij 100x80 cm
wink-1.gif