Življenjsko zavarovanje-sklenitev

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Zakaj prijateljica obžaluje?

K ce misl da se ji nc ne more zgodit ji povej da se mot

Saj si prebral, da je šlo za naložbeno zavarovanje, kajne? To je kot višnja na vrhu sadne kupe, za zaključek. Za varnost in ostalo poskrbiš z drugimi zavarovanji, ceneje pokriješ rizike.

Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ni 8 dni, ampak je trideset. Tudi v primeru ce placas prvo premijo jo zavarovalnica vrne. Dovolj je ze da na banki skenslas trajnik.

Ne rabs tle "svetovat" pa odkrivat tople vode ane. Ker me res zanima kasne nasvete pol to se lohka das stranki glede storna?

Marsikatere. Če že ne drugega ravno zaradi dogodkov v bližnji preteklosti. Pa jaz se v vsakem primeru držim 8 dnevnih rokov, je bolj sigurno.

Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Riziko pri hibridu (zm) je najcenejsi, pol pa ti isc cenej.

Riziko? Za smrt? Tudi približno ne, pa ne rabim iskat. Bo to kar Prva zavarovalnica.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Čisto informativno -
če bi hotel prekinit od Merkurja naložbeno zavarovanje - ali moram miljon nekih papirjev pa prcedur dat skozi, ali lahko to elegantno rešijo zavarovalnice med sabo?
Kot primer: imel sem vzajemno za dodatno zdravstveno, pa mi je potem rekel pri triglavu, da mi da dodaten popust na zavarovanje stanovanja in avta, če vzamem dodatno pri triglavu.
Pa sem rekel, da OK, samo če mi ni treba hodit od enga do drugega. Pa mi je samo papir dal za podpisat in so vse oni porihtali.
Je to možno tudi tukaj?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
upiwaly, sem prebral tvoje razmišljanje in je v redu. Napisal bi rad nekaj drugega. Življenjsko zavarovanje se praviloma ne sklene le za čas enega leta ali dveh, ko boš spet kupil nov avto, pralni stroj itd. Za taka krajša varčevanja so druge variante: Depozit itd.

Zavarovalni zastopnik naj bi posamezniku najprej izračunal proporočljive zavarovalne vsote za posamezne rizike, med drugim tudi npr. za nezgodno invalidnost itd, hude bolezni, smrt, šele na to premije, s katerimi naj bi se jim čimbolj približal. Premije pa naj bi bile take, da omogočajo npr. nakup avta, pralnega stroja, itd. tudi brez razdrtja pogodbe življenjskega zavarovanja. Torej dovolj nizke.
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Poisc da navs dajov napacnih informacij okol.

Pa sam strosek rizika smrti je najcenejsi glih pri nžzjih.

http://www.delo.si/gospodarstvo/posel-in-denar/zivljenjsko-zavarovanje-na-preizkusnji_2.html

" Ne nazadnje pa je pomembno, da se zavarovanci zavedajo, da imajo skladno z zavarovalnimi pogoji pravico, da v roku 30 dni od začetka zavarovanja lahko odstopijo od zavarovalne pogodbe, že plačano premijo pa mu zavarovalnica tudi vrne."

- Nasvet: da se ti ne bo mudilo, 8 dni je casovno obdobje ki ga lahko das ven iz glave v teh primerih.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
hehe

to kar si napisu je vse relativno
wink-1.gif

vecina slovencev je v limitih in kreditih. Pralni stroj se bo uzel na obroke bos vidu!;)
Primerjava pralnega stroja pa avta pri slovencih je pa tud mal mim
wink-1.gif

lp
m

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Matej, vidim, da si razumel moje sporočilo. Tvoj komentar pa je itak čisto internet forumovski.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Poisc da navs dajov napacnih informacij okol.

Pa sam strosek rizika smrti je najcenejsi glih pri nžzjih.

http://www.delo.si/gospodarstvo/posel-in-denar/zivljenjsko-zavarovanje-na-preizkusnji_2.html

" Ne nazadnje pa je pomembno, da se zavarovanci zavedajo, da imajo skladno z zavarovalnimi pogoji pravico, da v roku 30 dni od začetka zavarovanja lahko odstopijo od zavarovalne pogodbe, že plačano premijo pa mu zavarovalnica tudi vrne."

- Nasvet: da se ti ne bo mudilo, 8 dni je casovno obdobje ki ga lahko das ven iz glave v teh primerih.

Joj si pameten... daj povej katere napačne informacije širim?

Citat:
Uporabnik Nina pravi:
Živjo,

da ne odpiram nove teme - prijateljica je 3 dni nazaj sklenila naložbeno življensko zavarovanje, kar močno obžaluje.
V splošnih pogojih piše, da lahko v 30-ih dneh odpove pogodbo, ampak bodo neki stroški nastali pri tem. Nekje sem prebrala, da lahko v 8-ih dneh po sklenitvi zavarovanja odpoveš pogodbo brez pojasnitve in dodatnih stroškov, je to res?
Kako se pa pogodba odpove? Namreč, agent ne dviguje telefona.
Se napiše le dopis na zavarovalnico? Kaj pa če odpovednega pisma ''ne dobijo''?

Vnaprej hvala za odgovore.

V zavarovalništvu lahko katerokoli na novo sklenjeno pogodbo prekineš v roku osmih dni, pri nekaterih je ta rok daljši oz. podaljšan na 30 dni (določena življenska zavarovanja), pri nekaterih pa ne (prav tako pri življenskih zavarovanjih). Tako da je definitivno bolje se držati 8 dnevnega roka kot pa 30 dnevnega ter s tem dodatno tvegati.

Kar se pa rizika smrti tiče - navedi prosim za koliko (kakšno mesečno ali letno premijo) se lahko pri ZM Prizma zavaruje 30 let stara ženska za 25let na zavarovalno vsoto 100.000€ ali pa 150.000€? pa ne mutit, ker tudi sam delam (med drugim tudi) za ZM in lahko preverim kar spišeš, jaz pa ti povem kako je še pri ostalih zavarovalnicah.

Pa še replika na tvoj nasvet - kaj sem falil s tem časovnim obdobjem iz glave? uporabnico je zanimalo ali se lahko prekini ali ne, in če ja, kakšne so omejitve. menim, da je bila z mojim odgovorom povsem zadovoljna, saj je bila poanta v tem, da se lahko in ne koliko časa maksimalno se lahko čaka z dopisom o prekinitvi.

lep zasnežen dan še naprej,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Tudi jaz se strinjam da je pametno poskrbeti za starost. Štos je v tem da marsikateremu tudi zz ne zagotovi bogate starosti, sploh če ga lahko dvigne v enkratnem znesku.
Dobro žz je predvsem za tiste ki ne znajo dati nekaj evrov vsak mesec na stran. Sam sem v ta namen imel nsvs, sedaj pa sem brez življenjskega varčevanja. Itak me zaradi poškodbe najbrž nihče več ne zavaruje oziroma bo cel kup drobnega tiska. Na srečo sem se zavaroval pred poškodbo ki pa se je zgodila res v nekoliko bolj rizični dejavnosti brez moje krivde.

Na žalost poznam več ljudi ki predčasno prekine žz kot pa da počaka do konca.
Se pravi ne morejo počakati niti rednega izplačila kaj šele da bi po izplacilu pametno poskbeli za porabo denarja. Tisti ki pa počakajo pa Grejo pri 50, 60 po nov avto, pa imajo prihranke za stara leta.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Kje sklenit kasko za žensko 33 let, za 25 let,.... pa moškega 35 za 25 let,.... zav. vsota... 100€

Cena? Pogoji prekinitve? Povečanje/zmanjšanje zavarovalne vsote?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
WS ali Prva, to dvoje je trenutno najcenejše, lahko še zraven daš nezgodno zav ali zav. hudih bolezni, odvisno kaj želiš kombinirati...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Kako torej prekiniti naložbeno življenjsko zavarovanje (pri triglavu), ki je bilo sklenjeno za 25 let (minilo pa je 10 let). Mirovanje? Kapitalizacija (a je to isto)?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Mirovanja - časovno določeno obdobje, ponavadi 6 mesecev, zaradi finančnih razlogov, izgube službe itd,. po tem obdobu naj bi spet naprej vplčeval premijo... prehodna rešitev za prebroditev težav...

Kapitalizacije - premije prosto zavarovanje, ne plačuješ več, zavarovan si za vsoto ki je na računu (premoženje), ponavadi kasnje lahko ponovno oživiš polico...

Odkup - pomeni da zaključiš zavarovanje in dvigneš - odkupiš premoženje na polici, seveda če splošni pogoji ro dopuščajo, oz. pod določenimi pogoji... v tvojem primeru, v primeru zgube službe, izselitev iz države, smrt najbližjega ali bistveno spremenjnih življ. okoliščin, pri odkupu si lahko sankcioniran z odkupnimi stroški.

l.p.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
To se pravi da se NE DA prekiniti. Prav bi bilo da se to jasno pove od sklepanju zavarovanja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Ja 100K

Aha, se mi je zdelo....
Odgovor ti je pa že Garfieldd napisal, za natančne izračune premij ter kritja pa se lahko tudi obrneš kar nanj ali pa name
smile-1.gif

@Ibiza - da se prekinit, imaš obrazložitev na PM
smile-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Ja sem dobil odgovor
smile-1.gif

Bo pa to treba poskrbeti, slej kot prej.... edino kar sem sedaj prebral pri Prvi, mi ne pase da če hočem sklenit invalidnost, moram tudi nezgodo... a mam prav?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Vsega pa tud ne moreš tkole po suhem zvedet, za bonbončke se je pol treba že osebno dobiti
grin1.gif

Ja za ženske gre nekaj gor, za moške nekaj dol, sprememba bo pa tudi za kadilce... in ne, pri prvi ni več potrebno vzeti nezgode.

p.s. nič nisi potem ofdovoril na ponudbo
grims-1.gif