Žive naj VSI narodi

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Vsa ta navlaka iz Arabsko-Židovskih krajev nam je bila z ognjem in mečem vsiljena in nima tu kaj početi. Naši staroslovanski bogovi so Svarun, Perun, Svetovid, Triglav, Boginja Živa, Vesna, Morana itd, ...... Božanstva, ki so se oblikovala v tisočletjih in so mnogo starejša od nekega prepotentnega trablmejkerja, postopača, sina nekega tesarja z bližnjega vzhoda.

In ta svojat si dovoli zgraditi svoj bližnjevzhodni tempelj na mestu darovanja naši Boginji Živi na otočku sredi jezera. To bi morali vse podreti in ruševine poslati tja kamor sodijo, med Sinajski kamen in Arabski pesek!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Vsa ta navlaka iz Arabsko-Židovskih krajev nam je bila z ognjem in mečem vsiljena in nima tu kaj početi. Naši staroslovanski bogovi so Svarun, Perun, Svetovid, Triglav, Boginja Živa, Vesna, Morana itd, ...... Božanstva, ki so se oblikovala v tisočletjih in so mnogo starejša od nekega prepotentnega trablmejkerja, postopača, sina nekega tesarja z bližnjega vzhoda.

In ta svojat si dovoli zgraditi svoj bližnjevzhodni tempelj na mestu darovanja naši Boginji Živi na otočku sredi jezera. To bi morali vse podreti in ruševine poslati tja kamor sodijo, med Sinajski kamen in Arabski pesek!
467716-post_slo.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:

+1! +1!
467716-post_slo.gif
S tem, da bi bil Blejski Otoko bolj primeren za tempelj Svetovidu...

Bojuje se narmlajši med junaki za vero staršov, lepo bognjo Živo. za črte, za bogove nad oblaki.

http://www.andros.si/vilindar/slomitologija.html

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
če bi država zaplenila vse zvnonove jih pretopila in prodala bi rešili proračunsko luknjo...
tako bi bili vsaj enkrat uporabni

Ali pa če bi tebi in somislečim zaplenila premoženje...aja ups, verjetno ga ni nič razen gat, ki jih trenutno nosite, ali pač?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik juris pravi:

Pravzprav so bili kristjani na tem prostoru prej kot Slovani s svojim Perunom...toliko o tem.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Po Ljubljani, konkretno Bežigrad - se sprehajajo Nindže?!!!!!!!!!!!? Tudi oči se ji ni videlo, ker je imela mrežico čez...
Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se ena zahodnjakinja sprehodila v kratki majici po Saudski Arabiji? A, a a, a..?

In ti si jo zelis ogledati zaradi?

Povsem nepomembno je zakaj. Ampak povsem in absolutno nepomembno!
Bolj je zanimivo vprašanje zakaj mora bit zakrita?

Se kako pomembno je zakaj. Nimas si ti ogledovati zensko ce njej ni do tega. Ona ni kos mesa da jo ima ti pravico pregledati pred nakupom. Njena pravica je da se oblaci kakorkoli zeli. Ce pa ima nekdo slabe namen bo nasel precej boljse metode od taksnega pokrivanja.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Po Ljubljani, konkretno Bežigrad - se sprehajajo Nindže?!!!!!!!!!!!? Tudi oči se ji ni videlo, ker je imela mrežico čez...
Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se ena zahodnjakinja sprehodila v kratki majici po Saudski Arabiji? A, a a, a..?

In ti si jo zelis ogledati zaradi?

Povsem nepomembno je zakaj. Ampak povsem in absolutno nepomembno!
Bolj je zanimivo vprašanje zakaj mora bit zakrita?

Se kako pomembno je zakaj. Nimas si ti ogledovati zensko ce njej ni do tega. Ona ni kos mesa da jo ima ti pravico pregledati pred nakupom. Njena pravica je da se oblaci kakorkoli zeli. Ce pa ima nekdo slabe namen bo nasel precej boljse metode od taksnega pokrivanja.

Kako se pa potem zmenijo pred nakupom v matičnem okolju?
confused-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dej ne bluzi

ker ti nekaj ne paše ker se tiče tvoje veroizpovedi sedaj jokaš... tudi če kdo veruje v nudizem in gre nag po ljubljani ga bodo zaprli pa neglede na versko svobodo, človekove pravice itd... a ne?

kaksne moje veroizpoved, SA ni moja veroizpoved, SA tudi ne predstavlja mojo vero ali vse vernike

sicer pa v moji domovini so cerkve, katoliske in pravoslavne, v mojem rojstnem kraju je katoliska ze nekdaj ceprav katolikov le ducet

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pravzprav so bili kristjani na tem prostoru prej kot Slovani s svojim Perunom...toliko o tem.

Ja, res je, Rimski Imperij ima Krscansko vero od leta 380 kot uradno drzavno vero - ampak, nazadnje ko sem pogledal, smo se vedno Slovani?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Ja, res je, Rimski Imperij ima Krscansko vero od leta 380 kot uradno drzavno vero - ampak, nazadnje ko sem pogledal, smo se vedno Slovani?

Kar spremeni dejstvo, ki sem ga napisal?
confused-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

confused-1.gif

Da je bil Mitraizem tukaj se prej. Pa Rimska bozanstva. Pa cascenje ognja, in obcasno kanibalstvo. Da sploh ne omenimo cascenja Cybele in njej podobnih
smile-1.gif

Torej, po tvoji logiki je najbolje, da Presernov spomenik zamenjamo z Jupitrom, muzo z Vestalko, pred njima postavimo plac za zrtvovanje bikov, Postojnsko Jamo pa preuredimo v Tempelj Mitri.

Kul! Jaz sem takoj za. Ceprav bi bilo potem verjetno bolje, da se drzimo ver, kjer imamo "utelesenje boga", "edinega sina" rojenega na zimski solsticij in podobnega, preskocimo Mitraizem, ker je "prenov", in se kar takoj lotimo klesanja templja Horusu in Ozirisu (s kaksno manjhno kartusico Ra-ju) v Triglavsko Severno Steno.

Ozej 13:

"4 Jaz sem GOSPOD, tvoj Bog,
od egiptovske dežele sèm;
poleg mene ne poznaš Boga,
razen mene ni rešitelja.
5 Jaz sem se zavzel zate
v puščavi,
v izsušeni deželi. "

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

confused-1.gif
Pred rimlani je bilo pa kaj?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
seveda ne, pa tudi če bi bili niso bili slovani
slovani so imeli svoje šege in navade, ljudstva na območu slovenije so uspešno asimilirali kasneje pa jim je krščanstvo bilo usiljeno in je tako tujek na naši zemlji

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Te ne moti da se Rusi obračajo Krščanstvu in to kljub 80 letnem zatiranju? Celo Putin to prakticira, pa še Slovani so!
rusi nikoli niso bili kaj prida napredni kar se tega tiče
vero jim je vatikan, kasneje konstantinopel rihtal
politični sistem pa nemci

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.069
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Tudi muslimani so tujek na našem ozemlju, pa si glede tega tihu, pa čeprav če se jim boste tako klanjali boste čez desetletje bolj trpeli kot sedaj pod Krščanstvom!