Žive naj VSI narodi

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm

zdej pa mi je jasno.

če muslimani požgejo cerkev je to politični motiv, nima veze z muslimani je cerkev grda grda

če pa se požge džamijo je pa to napad na vero, obsojanja vredno!

dvojna merila?

drugače pa, Eazy še enkrat. v trenutku ko si se preselil v drugo državo maš da spoštuješ njihove kulturne običaje, navade... lahko ti za 4 stenami delaš kar hočš, v javnosti se drži družbenih pravil. Enako kot jaz ne bom zaklal krave v indji, se pričakuje da nekdo ne bo ob 10h zvečer s zvočnikom pozival k molitvi v tujem jeziku.

Ce Janez fenta Fikreta ,ker mu gredo na k. muslimani je to verski napad. Ce Janez fenta Fikreta zaradi nekega dolga to ni verski napad. Upam da ti je razlika jasna in dovolj ocitna.

Ce Fikret zazge cerkev ,ker mu gredo na k. krisijani je to verski napad. Ce Fikret zazge cerkev ,ker je na crtno zgrajena to ni verski napad.

Stvar so "enake" vendar razlicne, samo zadevo med usesi je treba uporabljati.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tael k ploska je pa zihr pohorc..lej kake lopate ma..skor ka jaz..

Saj zato sem pa nalimal.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5Ju51wVlfX8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sam teli so pa res čist kontra-da bi muslimanka imela harem še nisem slišal.
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:ok. torej na vzhodu se ji zgodi neki, karkol pač že, je v skladu z verskim prepričanjem, ki tam vlada. popolnoma se strinjam in čista resnica.
tam nimajo demokracije in je tudi ne azglašajo. popolnoma in čista resnica.

zdej smo pa kle. jaz sem demokratičen. sam pr men ninđa ne bo nikol delala, šiptar tut ne, od šipca ne bom kupu nič in đamiji bo napsrotoval do zadnjega. sem demokratičen, sam ne pa 100%. ne vlada pa pri men vera, ne demojkracija, ampak prezir do kretenizma, neprilagojenosti predvsem pa mal likal patriotizma.

kje sem sedja jaz diskriminatoren?

greva čez, v ameriko. tut tam je demokracija. denmokratična do konca. sam ne hebe 5% črncev, teh, onih, laolala...pač majo mal vladavine..vstavi poljubno.

globalno
vse te demokrate v naši deželici, skupaj z ostalimi eu demokrati in balkanci bi srtpal na...15 goloih otokov. zakaj? čemu bi se mi odpiral različnim kulturam, ko pa za 500 do 5000 jurjov dobiš all inclusive teden dopusta pa glej kulture. pržgi discovery, travel..vzam knjigo, pa se uči. tukaj smo mi, naša kultura, naše vedenje. po naših merilih je ninđa bizarna, ampak smo tok demokratični, da jo an cesti dovolimo. v ustanovah, državnih bi prepovedal, v privat pa po želji. pa ne vladavina vere. vladavina naroda, kulture regije itd. ne vidim razlike med tem in arabskim svetom. povsod vlada en interes. samo mi smo za denar prodali interes ohranjanja lastne kučlture.

pa pod mi sem mislil vse staroselce v vseh regijah sveta, pod vi pa vse, ki v te regije prihajajo. so priseljenci, politični, ekonomski, vojni, ampak priseljenci. fk cazin šal naj visi doma, fk partizav v kleti, po svetu pa naj hodu primeren okolju. če mu ne paše, karta in gremo.
demokratizacija nas ubija takoj za emancipacijo. osnovna pravila pozabljamo. vemo, da ne smemo posegat v okokje gamsa, medveda, risa, v barje, v triglavski park, a v našo deželeco, kranjski park, pa lahko posega vsak prišlek s svojimi forami. e to ne gre. ni prav da gre.

Ti lahko nasprotujes komurkoli, zaposlis kogarkoli ali jes kjerkoli. To je vse tvoja pravica. Lahko tudi sovrazis crnce, pedre, Rome,... Vse to je cisto ok in je odraz tebe kot cloveka. Problem nastane ,ko to izrazas javno in celo prodajas za "normalno" ali upravicen pocetje.

Ce si proti dzamij je to cisto ok.... Si pac proti.
Ce si proti dzamiji ,ker "ne sodi v nas prostor" pa poves se kaj drugega o sebi (v najboljsem primeru da si neinformiran).

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sam teli so pa res čist kontra-da bi muslimanka imela harem še nisem slišal.
grin1.gif
ženske so precej poniževane v islamu zato, ker je mohamed (ako je sploh obstajal) živel v haremu bogate trgovke (ženska je imela harem noter so bila pa moški). to ga je žalostilo in hkrati navdihovalo, saj si je izmislil novo religijo in kojci naredil tudi svoj harem.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
"O Messenger of Allah, who is the person who has the greatest right on me with regards to kindness and attention?" He replied, "Your mother." "Then who?" He replied, "Your mother." "Then who?" He replied, "Your mother." "Then who?" He replied, "Your father."

"Among my followers the best of men are those who are best to their wives, and the best of women are those who are best to their husbands. To each of such women is set down a reward equivalent to the reward of a thousand martyrs. Among my followers, again, the best of women are those who assist their husbands in their work, and love them dearly for everything, save what is a transgression of Allah's laws."

btw, preveri polozaj zahodnih zensk v tistem casu

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
sadej mi pa še razloži na kakšen način "so/ste" dobri do svojih žena
jih oblačite, da jih sonce ne opeče in komarji ne popikajo
jih ne spustite iz hiše, da se jim nebi kaj hudega zgodilo
oženite več kot eno, da bi imele družbo
ko greste ven hodijste za njimi, da jim hrbet varujete...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa menda imamo, demokratično pracivo, izražat svoje mnenje. tako kot ga tisti, ki bi radi imeli đamijo.

informiran ali ne, niam veze. lahko sem tut [cenzura]..mam pravico menda pvoedat kaj si mislim. povedat kje jem itd. svoje videnje povem.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa menda imamo, demokratično pracivo, izražat svoje mnenje. tako kot ga tisti, ki bi radi imeli đamijo.

informiran ali ne, niam veze. lahko sem tut [cenzura]..mam pravico menda pvoedat kaj si mislim. povedat kje jem itd. svoje videnje povem.

Ne, glede tega nimas. V civiliziranih druzbah za taksno izrazanje mnenja fases kazen. V bolj zaostalih druzbah pa lahko na taksen nacin izrazas mnenja celo v parlamentu. Enako velja za govornika.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vidiš problem.

jaz sem civiliziran in ti me lahko izrivaš.
ti si enciviliziran in jaz kot civiliziranc dobim kamen

sva našla skupni jezik. problem je v naši preveliki civiliziranosti. bolj papeški od papeža, al kako se reče

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Civiliziranost ni stvar osebne izbira ali opredelitve. Rece se pa (vsaj na jugu)....
"Cega se pametan stidi, budala se ponosi"

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
oprosti..a lahko uporabljam vi, ko govorim o musoimanih, teh tazajebanih..mi je lazje pisat.
če da, hvala. če ne, se opravičujem in ni mišljeno osebno

vi se ne stidite ničesar. vas ni sram v našo civilizacijo prnest pravila kamene dobe. zakaj bi se mi, civilizirani, sramovali odpora do teh kamnofobnih pravil

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
oprosti..a lahko uporabljam vi, ko govorim o musoimanih, teh tazajebanih..mi je lazje pisat.
če da, hvala. če ne, se opravičujem in ni mišljeno osebno

vi se ne stidite ničesar. vas ni sram v našo civilizacijo prnest pravila kamene dobe. zakaj bi se mi, civilizirani, sramovali odpora do teh kamnofobnih pravil

zagotovo si opazil da nisem govoril o muslimanih ali tvojem mnenju o muslimanih ampak tvoji "pravici" da javno izrazas mnenje na tvoj nacin

nimas je in bolj je druzba civilizirana prej ti bo to nekdo povedal

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
btw, preveri polozaj zahodnih zensk v tistem casu

Kaj pa v kameni dobi?
bonk.gif

Govorimo o položaju žensk v tem stoletju.

poglej na kater post sem odgovarjal in cem je avtor pisal......

*namig* ni pisal o polozaju zensk v tem stoletju

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
eazy

islam ni v sloveniji nekaj kar bi imelo dolge korenine... dve tri generacije... ampak zdajšnje postajajo veliko bolj "ortodoksne" ker želijo pokazat nekaj"drugega".

povej, a lahko pridem v SA in s ženo živiva po naših normah ali se moram prilagodit?
a lahko pridem v indijo pa živim po naših normah al se moram prilagodit
a lahko pridem na japosnko in živim po svojih normah in načinu življenja al se moram prilagodit njihovem?

a lahko ustanovim vero v sveto ženo bez modrca in bodo vse vernice hodile toples, vsi verniki pa brez hlač in gat. al nas bodo omejili in zaprli?

in cerkev ne morš kr na črno čez noč zgradit! seveda je verski napad na SPC! enako kot je na islam če nekdo požge džamijo. a kapiraš?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Govorimo o položaju žensk v tem stoletju.

Ce spregledava dejstvo da gre za brezvezno generalizacijo, da je dojemanje sveta popolnoma razlicno, itd, itd, itd....

Ostanemo pri dejstvu da je polozaj zenske na Zahodu slab in gre celo navzdol (sploh v SLO). Ali je drugje 5% boljsi slabsi (tudi ce bi lahko neposredno primerjali) pa nima nekega smisla debatirati.

Primer taksne brezvezne primerjave:

Rania, zena Abudullaha II

kaj bos povedal o polozaju zenske?
smirk-1.gif
se ti zdi da trpi? da je kaj na slabsem od kolegice poleg nje?

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
na sliki so sami stari pa še grdi desci...
stupid-1.gif

čigava žena je?
so jo starši poročili s starim in grdim descem za 2 kameli?
uf-1.gif