Zimska tekočina za šipe

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Res so smotani tile proizvajalci: napiše ti do -35 stopinj, a pri -15 ti že zamrzne v cevkah do šob (brez mešanja z vodo, da se zastopimo)
stupid-1.gif

Imam nekaj domače proizvodnje, kupljeno v Leclercu, zgleda pa isti šmorn kot Petrolova tekočina (sprobana lani) - najbrž dela isti proizvajalec, potem samo prepakirajo. Katera tekočina je res dobra, pa da ne zamegli cele šipe za pol minute, ko pošpricaš?

(sicer za december ni več aktualno, ampak januar in februar še znata presenetiti)

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Imam podoben problem. Nikoli tega sranja ne mešam z vodo, pa vseeno mi trenutno šricata samo dve šobi od štirih
bonk.gif

Nazadnje sem uporabljal vitreks kupljen na OMVju.
Verjetno Petrolov ni nič boljši.

Mogoče kak Sonax?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Jst mam eno iz omw-ja k je not 3 litre do -30, pa sm dal še liter destilirane, pa mi še ni zmrznilo. Najboljša se mi zdi pa, da je od sonax-a, se lepo briše pa ne pušča unih belih lis ob kraj ko se posuši.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pikijakob pravi:
Na liter navadne vode deci šnopsa.pa ne zmrzne.
Dokler ne špricneš na šipo: alkohol v luft, voda pa v led.

Bom probal tega sonaxa poiskat (Leclerc ga ni imel), za letno tekočino samo še to kupujem.

Sicer pa zakaj sprašujem? Delalo mi je v redu do izpred nekaj ur, ko sem se vozil po -15 ter manj in je zamrznilo. Ko sem prišel v cono -10 pa malo bolj segret motor je bil, se je spet začel pretok po cevkah. Vmes pa voziš bolj na pamet kot ne.

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Men je lidlova brozga 1:1 po cevkah še tekla (z neogrevane garaže), po kompletni primorki pa lepo na steklu zmrzevala ob 7ih zjutraj pri temp. tja do 17-

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se en glas za sonax koncentrat. Trenutno imam en castrolov drek notri kupljen v Avstriji pa tudi zmrzne.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zadnjic smo v sluzbi merili neko čang šlang sranje, mislim da iz leclerca.Na embalazi je pisalo do -25 če ni razrečen.
No, meritev je pokazal da je do -10 nerazrečen.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
ksz...
na vitrexu tudi piše -38 če se ne motim.še vsako zimo je zmrznil nerazrečen.ko grem v avstrijo kupim na njihovih pumpah neko njihovo zadevo(pozabu ime) ki ne zmrzne

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Že par let za pozimi uporabljam Petrolov Vitrex, zaenkrat brez težav. Ne zamegli šipe, očisti ok, ni težav z zamrzovanjem. Aja, vlivam čistega. Če bi bil brez vonja bi bil super.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Se en glas za sonax koncentrat. Trenutno imam en castrolov drek notri kupljen v Avstriji pa tudi zmrzne.

Mel petrol je zmrznil, potem sem pa v Avstriji kupil na BP Castrol. Vlil na polno notr, pa z vročo vodo polil po šobah na brisalcih. Stvar je od takrat tip top.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Ima kdo kako idejo kako odmrznit na nek prijazen normalen način?
Strah me je damo da bi počila cevčica za pranje zadnjega stekla.
Prvič se mi je zodilo, da je zamrznil sistem za pranje stekel.
jezen.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik pikijakob pravi:
Na liter navadne vode deci šnopsa.pa ne zmrzne.

Ne ga srat s takimi, enkrat mlad pa neumen sem to naredil, pozabil, pol sem pa debelo gledal zakaj zmer piham ko so me ustavil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Jaz sem lani kupil od mac77 mislim da 40l enega koncentrata ki veselo šprica in niti ne zmrzuje na šipi. Pa še ugodno je bilo.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Prvič v življenju kupil Sonax, preden sem šel v petek na dunaj. Ni mi bilo žal, saj sem imel z vitrexom ponavadi kar težave.
Redčil sem ga 1:1 približno, kasneje zlil not še liter čistega. Brisalci so sicer še vedno zaledeneli od pene, bistvo pa je, da na šipi ni zmrzovalo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
nekaj mi zdaj ni jasno, za ene je vitrex vsaka brozga ki je modre barve (tak kot je telefon mobitel), za druge pa tisto kar kupiš na petrolu. o čem točno se zdaj tu pogovarjamo?