Želva za smučanje

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kolega je enkrat z bordom padel malo pod prelomnico (z bordom), se še ni vredu vsedel, mu je že v hrbet priletel en smučar - na srečo je imel gor to, kar je na prvi sliki v tem postu, če ne vprašanje kaj bi blo z njegovim hrbtom in hrbtenico

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Viš to me razpizdi...peezdo mater
jezen.gif
Zakaj je potrebno v cpp držat razdaljo (zato da se v primeru nesreče (bilokake pizdarje) lahko pravočasno in varno zaustavimo........tako bi moglo biri tudi na smučišču....uvest neke, kontrolorje.....pa za vsakega prepotentneža ko ga žge ko fukjen brezglavo po strmini...pisat kazni!!! Mogoče vozim brez zaščite ampak še vedno se zaveda kaj se lahko pripeti ob brezglavem divjanju.........ne pomaga ti sto čelad, če ti ne morejo vcepit pameti v glavo....edino zaščitiš se lahko pred takimi lokalpatrioti.....

Tak, da po moje bi blo bolše razmišljat v smeri......kaj naredit na samih smučiščih, da do nesreč (zaradi neprilagojenih freakov , če jim lahko tak rečem) sploh nebi prihajalo....... ne pa, da bojo športne trgovine še bol služle na naš račun in bomo se vozli zamotani od glave do pet...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
res nič čudnega da prihaja do vse hujših nesreč...folk je res čedalje bol nekulturen...že tle na forumu se neketri radi pohvalijo kako s polno brzino 'karvajo' med folkom...
ves problem je v folku ki mislijo da so v kitzbuhlu....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
res nič čudnega da prihaja do vse hujših nesreč...folk je res čedalje bol nekulturen...že tle na forumu se neketri radi pohvalijo kako s polno brzino 'karvajo' med folkom...

ja a ko se peljem v kitzbuhlu je pa ok?
grin1.gif

avstrijci so začeli poostreno nadzirat alkohol na smučiščih itak so pa kazni, če povzročiš nesrečo

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja saj to hočem enim dopovedat, da nebi bilo potrebne tlko plastike pa opreme, če bi bli ljudje za kanček malo bolj kulturni oz ovidevni do drugih udeležencev na strmini.......ampak, NEEE glejte me kaj jaz znam in gremo naši
stupid-1.gif

Jaz če že izvajam akrobacije jih na domačem bregu, al pa parku namenjenem za to....kjer ogrožaš samo sebe in delaš zarad svojega veselja to, ne pa da te mora 10 frendov videt da znaš ti black flip nardit/karvat, da si pol kao frajer....
bonk.gif
.....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja saj to hočem enim dopovedat, da nebi bilo potrebne tlko plastike pa opreme, če bi bli ljudje za kanček malo bolj kulturni oz ovidevni do drugih udeležencev n.

17758-icon_confused.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Čuj ajmo gremo spat sn reko......!!!! Če misliš pa še kaj vprašat, pa roko gor pa čakaj da te pokličem
smile-1.gif

Drugače pa........saj jaz sn samo dol z avta metal....(znake in podobno) na avtu ni enga kosa odvečne plastike........vse serijsko, razen nekaj kita za lukne od kljuk in znakov......

PS: takozvani "plastičarji" bi mogli, plačat dodaten davek pri zavarovanju avtov, ker je večji problem recikliranja.....

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:

Bil sem JAZ.....in bila je ONA ( ni bla slaba.....mi je žal da je nisem nabil kako drugače
redface-1.gif
).....bil je še njen fant nekje na robu smučišča.......proga je bila prazna....zato sem tudi spustil......

JAZ carving od roba do roba.......ONA začetnica....neizkušena.....zavoji od roba do roba........resnica je bila nekje vmes......na sredini smučišča in prelomnice! Žal se tudi to (lahko) dogaja

In bila je La Villa
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Saj veš, da se NIKOLI ne sme karvati od roba do roba. To je tudi en moj frend počel, pa mu nisem mogel dopovedati, da se to ne počne, dokler se ni "srečal" z enim starejšim Italijanom. Na srečo ni bilo nobenemu nič, ga je pa izučilo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Želvo za na motor se da dobit od kakih 30€ dalje. Če za na motor ni bogvekaj bi moralo vsaj za smučarijo zadoščat. Je pa zanimiv koncept: jaz imam motorno, pa do sedaj nikoli nisem razmišljal da bi jo na smučarijo vzel s seboj. No, treba probat enkrat.

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Oče to že prakticira z mojim ledvičnim pasom za na motor
smile-1.gif

Sicer pa ima občasno Hofer lepe akcije....v zimi za smučarje...poleti pa jo je imel za motoriste!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem si jo lani kupil v giga športu v lj. Cene so res kar visoke. Je pa pri meni bilo zelo pomembno, da je oklep zelo dolgi in pokrije od riti do vratu. Bore malo ti nuca želva ki pokrije samo hrbet. Križ je še vedno odprt in če tja fašeš najbolj najebeš.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem imel pa že čelado pred letom 1985... Se v bistvu komaj spomnim... Pol seveda je nisem imel, do par let nazaj, ko sem spet prešel iz kap na čelado in ugotovil da je to daleč najudobnejše pokrivalo.

Želva pa še pride... Zakaj zaščitna oprema? Preprosto, pri toliko ljudeh na smučiščih lahko ful paziš pa še te komot kak kamikaza skini. In z zaščitno opremo je pri nesreči pač večja verjetnost da boš naslednji vikend namesto v postelji nazaj na smučišču....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nabavil sem osemplatno želvo z naramnicami (naramnice zgledajo bolj prilagodljive, pa še ceneje je), zdaj pa sprobat, ko bo možno, zaenkrat je še švoh razen na ledenikih. Zdi se pa dosti dober občutek, ko imaš na sebi.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jao kak vsi nabijate zaj s to opremo tukaj, da me že strah postalo hehe
grims-1.gif

Bom šel pa si nabavo vse komplet, da bom ko robocop na strmini
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni je čelada že na drugem smučanju rešila najbrž precej tečnih posledic, ko sem padel na hrbet in z glavo udaril v tla. Želva bi me pa pred 8 leti gotovo rešila 14-dnevnega počivanja zaradi padca pri dokaj majhni brzini. Pa bolečin, ko se je vame v vrsti za sedežnico na Krvavcu zaletel nek tamal, ko se ni znal ustaviti ter direkt s čelado v moj hrbet, da sem letel 5 metrov po zraku. Kdo ve, mogoče je pa celo kje tukaj na forumu.
tongue-1.gif

Sicer pa kar se tiče robocopa: verjetno na svoji Hondi nisi vedno brez majice samo v kratkih hlačah, a ne?
grims-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Nabavil sem osemplatno želvo z naramnicami (naramnice zgledajo bolj prilagodljive, pa še ceneje je), zdaj pa sprobat, ko bo možno, zaenkrat je še švoh razen na ledenikih. Zdi se pa dosti dober občutek, ko imaš na sebi.
zmaga.gif

Sporoči, kako se obnese.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Sporoči, kako se obnese.
Torej po enem tednu smučanja moram sporočiti, da nisem niti enkrat padel, torej je bila želva popolnoma brezvezen nakup ...

Hecam.
evil.gif

Fajn je, sicer sem rabil nekaj dni, da sem dohvatil, da ne nosim nahrbtnika, zadnji dan že nisem vedel, da jo sploh nosim. Ima en plus, za katerega nisem vedel, namreč ko se usedeš za kako mizo na piru, ti ščiti nekoliko prešvican hrbet pred vetrom, če slečeš bundo. Velika je ravno prav (8 plat), ne ovira niti pri sedenju, kaj šele drugače. Edino pač sem se moral sprijaznit, da odsedaj smučam brez nahrbtnika, kar je treba upoštevati, ker ob celodnevnem divjanju ne moreš odvzeti in spraviti ali dodati kakega kosa oblačila.