Zdaj pa vi meni znalci povejte - RAZRED VOZILA

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ja niso narejeni na isti platfromi, navadni megan je na navadni meganovi, karavan je na senikovi...ampak ok razumel sem tvoj point res se spoznas na avte....

NCAP poznas? kdo tam vodi, ta megan na sliki ima več kot 4 airbage, celo zavese ma, dvopodročno klimo ( v kateri verziji pasata dobis to?). line assis...hahah da neom dol pado res potrebna funkcija, lepi cisto pravi tempomat ma zadeva...avtomatiko majo odlično, malo poglej na renault.de...aja tam ga ne mores kao kupit...

4WD pa ne rabim....

motorji...hahha kaj si pozabo na megana RS, F1, poje bilokaterega passata....ampak to smo pozabli...

ne vem na podlagi cesa sklepas o povprecnem motorju (da te nena slucajno spet usmerim na renault. de, kjer je scena malo drugacna (sploh paleta motorjev)...pač kr nekaj z glave... še vedno lokalno usmerjen...

no ampak saj ni vazno...zanimalo me je kako se določi razred vozila...pa vidim da bolj malo poznate ostale stvari, pac nemsi so high klass ostalo pa ne :D

sploh pa tukaj ne gre moje tvoje ker jaz nimam niti megana niti passata se za 1x....

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Link, ki si ga dal, razdeli v enake razrede enako kot ADAC in Wikipedia
sprasujem se.gif

Se pravi da v slo velja prevod Mittelklasse Višji srednji razred, Obere Mittelklasse pa Višji razred?
bonk.gif

Tist ki je to prevedel ne zna nemško.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ni res, uradna statistika ne pozna wikipedijine untere mittelklase
In ne gre samo za prevajanje, še posebej ne iz nemščine (je še kak drug jezik na svetu).

Poglej recimo EuroNCAP. Tam sicer nimajo razdelitve majhnih avtov na mini in nižji razred, imajo pa nižji in višji srednjo oz. kot oni temu rečejo manjše in večje družinske avte. Višjemu rečejo executive.

Podobnja je normalna evropska razdelitev, tam je razred C nižji srednji, razred D pa višji srednji. Ponekod ju označujejo tudi z C1 in C2 ali M1 in M2 ... E jr višji, F pa luksuzni.

Itd, itd ...
Standardizacije itak ni, tako da ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
no ampak saj ni vazno...zanimalo me je kako se določi razred vozila...pa vidim da bolj malo poznate ostale stvari, pac nemsi so high klass ostalo pa ne :D

sploh pa tukaj ne gre moje tvoje ker jaz nimam niti megana niti passata se za 1x....

Nope, ti si primerjal ta hruška in jabolka .. lahko bi ti povedal tudi na primeru lagune, čeprav je ravno tam malce hud paradox. Nova laguna je namreč po prostornosti še slabša od megana!
tongue-1.gif
Ampak spet, poglej si opremo legune in megana pa ti bo jasno ...

Odprtje te teme sem razumel kot, da ne veš zakaj se avti delijo v razrede kot se in sem ti skušal razložiti na primeru, ki si ga sam dal. Očitno pa imaš težave z nemci ker jih mečeš vedno pod nos .. sploh s klišeji tipa da osnovnega golfa dobiš z ročnim pomikom stekel!

Glede na vse napisno sem ti tudi svetoval kaj bi bil idealen avto za tebi oz. take, ki so tebi podobni. Pa niti ne trdim da je to slabo, super je če je človek zadovoljen z "malim" in noče "velikega". Ampak dejstvo ostaja, za volanom oz. na katerkoli poziciji v avtu že si je razlika med avtom razreda "golf" in pa "passat", ali pa če hočeš med meganom GT in laguno!

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni res, uradna statistika ne pozna wikipedijine untere mittelklase
Če bi kliknil na link v wikipediji Untere mittelklasse te vrže na stran Kompaktklasse, kar je enako kot v drugih tabelah. Isto velja za Oberklasse ki jo imenuje uradno Luxusklasse. Pa nima veze.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hm, ni res da mam z nemci probleme, ta renault je samo prikladn za primerjavo, enak problem je s skodo superb in BMW3, za katere se ne morem strinjat da so v tem razredu kjer so...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Še to morem vprašat kaj si mislo s spodnjim stavkom? Ni mi jasno kakšno opremo misliš?

"Ampak spet, poglej si opremo legune in megana pa ti bo jasno "

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Kaj pa je Superb? Nekako po opremi in motorjih, pa tudi zaradi same platfome pade v razred Passata, pa še tu je malce pod nivojem in bolj špartanska. Glede prostora in velikosti bi ga pa lahko šteli ob bok E klasi, seriji 5 ali pa A6 (ali pa zakaj ne kar men S, 7mico in A8?), ampak jasno je za to klaso potrebno malce več ...

Sicer pa tudi novi A4 in pa passat zame nista (več) v isti klasi, ampak jebiga, passat je nosilec te klase in eno generacijo prej sta si z a4 delila platformo oz. sta bila "enaki" vozili in jasno se umeščanje modela nadaljuje .. ne more bit passat enako kot golf, in isto ne more bit a4 v razredu a6 ...

Sicer pa znalci, kam paše recimo Seat Exeo?
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Še to morem vprašat kaj si mislo s spodnjim stavkom? Ni mi jasno kakšno opremo misliš?

"Ampak spet, poglej si opremo legune in megana pa ti bo jasno "

Jah, že pri motorjih se začne .. V6 pač ni ravno na voljo pri meganu, 4 kolesno krmiljenje, avtomatski menjalniki .. nekako je več avta ali ne?
grin1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
saj to sem tudi jaz ze zgoraj napisal...

kam pa spada seat exeo pa se mi ne sanja :D ce bi vedo nebi tukaj spraseval :d ahahah

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hm....ja ko gres navzgor ja, ampak takega si tako ali tako ne morem privoscit, tak da tukaj za mene ni relevantno...

za moj budget dobim passata spodobno opremljenega ali laguno, A4 niti slucajno in Megana z vso opremo in udobjem, razlika med njimi pa približno nekje 10 jurjev...in razmisljam zakaj bi dal 10k€ vec da bi imel avto v visjem razredu, ker ena verzija omogoča celo v6 masino, ma ventilacijo sedezev, samodejno zapiranje prtljaznika ipd...lepo si kupim spodobn avto za 16 jurjev 10 jurjev razlike pa pac porabim nekak bolj koristno...sicer sem gledal C5 karavana, ki pa pride spodobno opremljen 27k€, pa glede udobja, velikosti in prostornosti ni niti približno primerljiv niti z A4, passatom, kaj šele z BMW 3...ti razredi so v glavnem velika bedarija nic ne pomenijo

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Glej - Megane je pravi avto zate. Zadetek v polno skratka. Idi pa kupi. Da bo že enkrat mir.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
še en bebec ki se oglaša v temi kjer nima nič za povedat...zdaj pa si še 1x preberi naslov in vprašanje...pa povej kaj pametnega

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Hvala za žaljivko. Pove veliko. Pa še naprej se obremenjuj z "razredi", takšnimi in drugačnimi.
priden.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj jokcaš. Kupi megana pa basta. Itak bo med naštetimi najcenejši. Pa se tolaži da imaš en razred višji avto...saj če primerjaš avtomobile med sabo po tem kako se otipa tkanina in kaka je medosna, potem si itak zmagal.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
vinček, vinček, kje ti vidiš da kdo kaj jokca...kupo bom to kar mi bo najbolj ustrezalo, sicer pa ti kot moderator bi mogo videt naslov kjer piše "Zdaj pa vi meni znalci povejte - RAZRED VOZILA" in ne"pomoč pri nakupu avta"...kakorkoli že, za kaj se bom odločil, ne rabim potrditve sosedov, tebe, koga drugega tukaj na alterju, ali še kakšnega čustveno prizadetega lastnika passata...ker kupujem avto izključno zaradi tega ker ga rabim in ne da ga kažem naokrog...Njaboljša varianta od teh vseh je tako ali tako C5..

zanimalo me je resnično kako uvrščati avtomobile v razrede in na podlagi česa...očitno tukaj ne ve nobeden (oziroma najbliže je še verjetno odgovor da se tovarna odloči kje hoče s čim konkurirat), če pa bi prebral celotno temo bi videl da imam tudi vprašanje glede C5, Superba, koneckoncev tudi Lagune...itd

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

zanimalo me je resnično kako uvrščati avtomobile v razrede in na podlagi česa...očitno tukaj ne ve nobeden (oziroma najbliže je še verjetno odgovor da se tovarna odloči kje hoče s čim konkurirat), če pa bi prebral celotno temo bi videl...

če bi ti prebral celotno temo bi videl na tabelah v linku

KLIK

da sta kriterija za uvrščanje v razrede dva: cena osnovnega modela (Preis v EUR) in dolžina (Länge v mm). Mal pa že znaš nemško.
cool-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hahah, no saj to sem vido :D se s tem tudi strinjam da je tak...med samim razponom pa potem proizvajalec sam določi kam spada :D

nemško pa itaq da znam :D kiri štajerc te ne zna hahah

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
dej no...ne bit takoj užaljen
priden.gif

kupi kar ti paše..itak je za tvoj denar. Samo milo rečeno...sprašuješ neumnosti. Če drugega ne poskusi dobit te avtomobile za kak krog, pa boš lažje ugotovil od kje prihajao razlike v razredih oz. če je tebi vredno toliko več denarja, kot bo/je dejansko razlike.

kar se pa mojega avta tiče...
hysterical-1.gif
)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
mislim da vseeno malo malo pomeniznamka jebat ga...

sam zanimivo pr avtih vsi pravijo da je bvv kakem drugem podforumu pa sprašujejo a je bolš najki al puma:)))))) sevede ker tošl ne znese...

najbolš da kupte daæio lgan