Zavorni pedal mi tolče nazaj

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Živjo!

Po menjavi čeljusti in ploščic mi občasno pri zaviranju pedal tolče nazaj, oz. mi ga dviga. Je to normalno ali naj peljem nazaj?

LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Nikoli slišal. Pa sem videl že disk, ki so bili dovolj zviti, da se je to na oko videlo z nekaj metrov
confused-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Ti mogoče vklaplja ABS? Možna je poškodba senzorja na enem od koles kot posledica menjave. Ne dolgo nazaj sem videl tak primer na Audiju, ko so mojstri ob odstranjevanju disk poškodovali enzor, rešitev je bila samo menjava senzorja, ABS se je vklopil praktično takoj po pritisku na zavoro, ne glede na podlago (asfalt, pesek, ipd.) in ob povsem normalnih hitrostih.

Nazadnje urejeno:

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Mi ga ne vkljaplja, nisem pa probal polno bremzati. Se pa mi to ne dogaja stalno. Zdajle ga peljem nazaj, sporočim kaj je bilo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
poskodovan senzor in da se vklapla ABS.
Se nikoli videl, ko je senzor poskodovan ABS avtomatsko ne dela.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Tudi jaz še nisem imel takega primera ... Sploh pa če uničiš ABS senzor ne moreš naredit kakšne večje škode, npr. poškodbe ABS računalnika. Tudi če žice zvežeš skupaj se ne zgodi nič ...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Izvidi: baje mi je šel ABS motor. Nov stane toliko kot avto, tako da je bila vrednost popravila 0€. Tole butanje nazaj je pa delovanje ABS, dokler računalnik ne ugotovi, da je nekaj narobe in ga izklopi.

LP

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Izvidi: baje mi je šel ABS motor. Nov stane toliko kot avto, tako da je bila vrednost popravila 0€. Tole butanje nazaj je pa delovanje ABS, dokler računalnik ne ugotovi, da je nekaj narobe in ga izklopi.

LP

Koliko pa stane ABS motor? A to je govora za avto iz garaže - volvo 850?

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Zamenjaj mehanika, ker nima pojma kaj dela.

Ne samo, da je uničil ABS senzor na kolesu, zdaj bi ti rad zamenjal kar ABS računalnik (in najbrž tudi hidro enoto?), ker mu je pač tester to izpisal. Groza!

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Senzor ni bil uničen, očitno je kot posledica udarca s kladivom generiral napačne (preredke) impulze glede na ostale tri, to pa je bil za avto znak, da eno od koles blokira in je vklopil ABS. Avto je bil audi A4. Problem je bil na zadnjem levem kolesu. Sicer senzorja nisem razdrl, sumim pa prekinitev, oz poškodbo tuljave v senzorju.

ABS ne deluje v primeru da sistem ne dobi signala s senzorja, v primeru da dobiva napačnega(preveč oz premalo impulzov glede na ostale) pa najprej vklopi ABS, ko s tem ne uspe sinhronizirati vrtenja koles, pa se izklopi.

BTW, tudi sam sem to videl prvič
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
očitno je kot posledica udarca s kladivom generiral napačne (preredke) impulze glede na ostale tri,

= uničen pri menjavi zavor. Ja, kaj pa? Napake delamo vsi (razen naših supermanov v belem), in vsaka avtomehanična delavnica je za take primere zavarovana (tudi naši supermani v belem). Zamenjajo naj senzor (ki stane max. 100 EUR) in pustijo računalnik za ABS lepo pri miru. In mirna Bosna.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Sicer ne vem zakaj si reply dal name, verjetno zato, ker sem zadnji komentiral. Glede na obnašanje avta sem samo nakazal, da lahko gre za isti problem (z veliko verjetnostjo).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Senzor ne more delat narobe! Lahko samo dela ali pa ne dela.
Senzor za Audi stane ca 120 EUR na servisu.
Pa se nekaj, razdret senzorja ne mores.