Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Predvsem so tisti, ki so zaposleni na zavodu za zaposlovanje, lenuhi in sami sebi v namen. Vecina ljudi, ki jih poznam, se zavoda izogiba kot hudic kriza. Vecina tistih, ki jih je po obdobju brezposelnosti dobila sluzbo, pa je ni dobila s pomocjo zavoda za zaposlovanje, temvec samoiniciative ali pa po vezah.
A vi to resno govorite, ker tole je nemogoče. Kr mal me je zamrazl. Jest sem pa čist mislu, da se zavod ne samo 100 %, ampak 500% zelo aktivno ukvarja z zaposlitvijo, se pravi, če le rabiš delo, da ti še dodatno oni pomagajo.
Kiri malo bluzi.
Realen primer: podjetje išče 3 nove delavce (redno delovno razmerje za nedoločen čas, redna plača in dodatki). Zavod napoti preko 40 delavcev... niso našli nobenega - večina napotenih je odkrito prosila le za potrdilo, da so bili na razgovoru in, da nimajo nobenega interesa zaposliti se.
Da to naredijo meni ga direktno prijavim zavodu, da ga črtajo iz evidenc in, da mu ukinejo podporo. Eni delamo in smo nadpovprečno obdavčeni le zato, da podpiramo njihove lene riti.
Torej... kako se bo zaposleni na zavodu 100% trudil, da najde službo nekomu, ki noče službe?
Sej, če potencialni delodajalec tako osebo prijavi, da je zavrnila delo, sledi izpis iz evidence brezposelnih in seveda tudi ukinitev podpore.
Vse je odvisno od tega, kako se on odloči..