Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Po moje pa spet ni človek vsega kriv.
Ni kriv vsega, je pa kriv, da ni zagotovil varnosti na dogodku, katerega je organiziral.
Vsak, ki je bil kdaj v Lipi ve, kakšen poden od organizacije je bil tam. Jst sm bil kakšne tri mesece pred to tragedijo nazadnje na neki srednješolski zadevi(prvič, prej sem bil samo na partyih), pa vem, da sem jst v tisti gužvi pred vhodom težko zdržal, zato sem raje počakal kakšno uro, da se je gužva razšla. Pa nisem bil glih najbolj švoh oseba v gužvi... si ne predstavljam kako se tam znajde 17 letna frajla
Dejstvo je, da ni imel zaposlene niti primerne družbe za varovanje (so bili za varovanje objektov) niti ni imel naročenih dovolj varnostnikov (trije za 2000 folka... bravo!) . Model je kršil praktično vse predpise - organiziral je neprijavljene zabave v prostoru kateri za to sploh ni bil registriran. Uradno bi moral lokal zapreti že ob 11ih, zabave pa so se končvale tam nekje okoli 5ih. Kljub temu, da je pričakoval velik obisk ni naredil NIČ za varnost. Čudno, da ko je bil v Lipi organizator kdo drug, ni bilo NIKOLI kakšnih izgredov na vhodu...
Glede na to, da je vedel, da na te zabave prihaja precej nepolnoletnih (koneckoncev je bil srednješolski žur), je skrajno neodgovorno, da kljub izkušnjam s številom folka ne naredi NIČ...... in zaradi tega se mi zdi povsem upravičeno, da bo sedel 5 let zaradi povzročanja splošne nevarnosti.
Seveda se bodo zdej oglasni brihtneži, ki bodo začeli nakladat, da mladoletni itak nimajo kaj iskat na takih zabavah... Na te božične in podobne srednješolske zabave je precej folka prišlo tako, da so jih starši pripeljali in odpeljali. Nekako se pričakuje, da bo imel organizator poskrbljeno vsaj za osnovno varnost... Tud jst če grem na koncert ali kakšno drugo prireditev, pričakujem, da bo poskrbljeno za varnost. Da bo na vhodu dovolj varnostnikov, kateri bodo posredovali, če kdo dela pizdarije, da bodo notri varnostniki, ki bodo posredovali, če bodo pizdarije in da bo sam vhod normalno urejen, ne pa betonski lijak
Čudno, da so bili največji problemi glede gužve na vhodu samo v Lipi...... v Africi, Funu in Jukeboxu ni bilo nikoli takih težav - vedno so naredili lijak s trakovi, ob katerem so stali varnostniki in komot krotili množice. Samo v Lipi je bilo škoda denarja za dodatnih 5 varnostnikov
Je pa žalostno, da kljub vsem znanim kršitvam pristojni niso naredili popolnoma nič... No pa saj to je znano, da mora v Slovenij kdo umret, da se začnejo stvari premikat.