Zavarovanje stanovanje + kolesa v shrambi

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A spet ne bereš vsega? Odgovarjam na post, kjer se avtor usaja, da je BV da moraš kolo zavarovati v roku 7 dni po nakupu. Zakaj je to BV če ne za izvajanje goljufij?
Roberto, tudi to je BV. Če zavarovalnica ugotovi, da imam kolo ob sklenitvi, je to čez glavo dovolj. Takšen pogoj pa je postavljen le zato, da imaš kolo zavarovano celo življenjsko dobo. Kaj pa če sem recimo živel nekje, kjer sem imel kolo v stanovanju v sobi, kamor je bilo težko vlomiti, pa se preselim v blok, kjer moram imeti kolo v shrambi, ločeni od stanovanja??

Ob to se niti nisem obregal, razen, da je za mene, ki imam dve leti staro kolo, to precej neuporabno. Bolj sem se obregnil ob ceno, ki je brutalna.... In krije več ali manj samo tatvino iz zaprtega prostora. Imam pa v taistem zaprtem prostoru še drugo športno opremo, recimo nekaj parov smuči,čevlje, itd...

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sicer nisem bral pogojev (ali je to dejansko zavarovano na novo vrednost ali tako kot pri avtu), a če velja slednje je zelo težko ugotavljati v kakšnem stanju je kolo.
Če je novo pa je stanje jasno.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Navedel si:

"mnogo predrago, da bi se splačalo. za moj pecikl bi me prišlo cca 150 na leto. krije pa samo krajo iz stanovanja."

Cena je relativna. Če ni škodnega dogodka je logično, da ima zavarovalnica profit in tko je pri vseh zavarovalnih vrstah. V kolikor pa ti kolo odtujijo naslednji mesec po sklenitvi zavarovanja bi pa zavarovalnica bila v krepkem minusu glede na pobrano premijo. Tvoje mišlenje bi se spremenilo in tukaj bi pisal kako se je splačalo zavarovati kolo.
cheer.gif

Zmotila me je predvsem tvoja navedba, da je krita samo kraja iz stanovanja, kar pa dejansko ni res. Če smo natančni kraja sploh ni krita
evil.gif

Pa brez zamere.
smile-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Doktorirali boste, kdaj pa se kakšno zavarovanje "splača" ??

bolje zdaj pred krajo, kot po kraji ...

ker potem bo pa .... ja gospod, kako pa to, da tega niste vedeli?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Zmotila me je predvsem tvoja navedba, da je krita samo kraja iz stanovanja, kar pa dejansko ni res. Če smo natančni kraja sploh ni krita
evil.gif

Pa brez zamere.
smile-1.gif
ok, pa vlomna tatvina. Govorim malo po domace za alter.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
no skratka, povsem brezveze da to zavaruješ.

Saj ne bo zavaroval, ker je brez veze.
nahrung002.gif
tocno tako, konec koncev nekaj, kar lahko kupis z eno placo ni vredno zavarovati.
Pa se od stanovanjskega nekaj dobim..
Tudi avta, vrednega slabi dve placi nimam zavarovanega.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.013
-1.287
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
no skratka, povsem brezveze da to zavaruješ.

Saj ne bo zavaroval, ker je brez veze.
nahrung002.gif
tocno tako, konec koncev nekaj, kar lahko kupis z eno placo ni vredno zavarovati.
Pa se od stanovanjskega nekaj dobim..
Tudi avta, vrednega slabi dve placi nimam zavarovanega.

Seveda, saj ni računice.
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
ksz... tu sem kup neumnosti prebral. Jaz imam "navadno" zavarovanje stanovanja, ki je ni nič ekstra drago in nič posebej ne plačujem za kolo. Zavarovane so tatvine iz stanovanja in kleti. Jeseni so mi vlomili v klet in odnesli 3 leta staro kolo, pa je bilo zavarovano.

Imam pa še eno vprašanje za zavarovalničarje... Sedaj bi si kupil drugo kolo in ne nujno v trgovini. Torej, če kupim kolo od fizične osebe in narediva kupoprodajno pogodbo (recimo da je kolo vredno 1000 EUR) - to bi morala biti veljavna listina, ki bi se morala upoštevati, če bi mi v naslednjih parih letih spet kdo ukradel kolo?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.013
-1.287
113
Dacho, pogodba ali račun bi moralo zadostovati. Pomembna je tudi prijava na policiji. Če pa kolo slikaš, tudi serijsko številko, bo še bolje.
nahrung002.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
ksz... tu sem kup neumnosti prebral. Jaz imam "navadno" zavarovanje stanovanja, ki je ni nič ekstra drago in nič posebej ne plačujem za kolo. Zavarovane so tatvine iz stanovanja in kleti. Jeseni so mi vlomili v klet in odnesli 3 leta staro kolo, pa je bilo zavarovano.

Imam pa še eno vprašanje za zavarovalničarje... Sedaj bi si kupil drugo kolo in ne nujno v trgovini. Torej, če kupim kolo od fizične osebe in narediva kupoprodajno pogodbo (recimo da je kolo vredno 1000 EUR) - to bi morala biti veljavna listina, ki bi se morala upoštevati, če bi mi v naslednjih parih letih spet kdo ukradel kolo?
Pogodba bo ok. Valda se pa zavarovalnica vedno izogiba plačilu, zato koristi ful dokazov. Recimo slike, slikane serijske, etc...

Kakšno zavarovanje imaš to, lahko tudi na ZS, ti bi bil zelo hvaležen. In koliko vredno kolo je bilo to?

Baje so takšna kritja še po nekih starih policah, na novo pa tega ne moreš več sklenit, ker pač zavarovalnice raje trzijo zavarovanje koles.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Prijavo na policiji misliš, če pride do vloma in kraje kolesa? Jaz sem si ogledal kolo na bolhi, kupil bi ga od fizične osebe in bi pač spisal kupoprodajno pogodbo kot nadomestilo računa.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Kupo prodajno ja, mogoče celo printscreen oglasa. Pa seveda čim več dokumentacije, predvsem slikovne, da si točno določeno kolo dejansko imel. Slike so super, sploh slike serijskih. Za foro bi na kakšni sliki dodal zraven še sliko časopisa z datumom, da ne bo nekih dram.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
a je tukaj že kdo ugotovil, kje bi največ dobil za ukradeno kolo v okviru stanovanjskega zavarovanja? Sklenem zavarovanje pri njem, če bo dobra ponudba.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.386
4.964
113
V Nemčiji več kot v pri nas, v ZDA pa če bi bil dosti neumen lahko tudi par let...