Zavarovanje Pick up-a

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Kot je razvidno iz naslova, me zanima kako je z zavarovanje vozila Pick up.

Kot referenco vzamimo vozilo Mitsubishi L200, letnik 2007 ali 2008.

Koliko recimo bi dal za full kasko in kaj vse zavarovanje zajema, glede na to, da je registrirano kot tovorno vozilo.

Zanima me še, ali se bonus, ki je bil pridoblen na osebnem vozilu normalno prenese na to vozilo in potem recimo nazaj.

Sem pa fizična oseba, če je podatek potreben, in sem že v najvišjem (-50 ali koliko je že) premijskem razredu.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.844
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Kot je razvidno iz naslova, me zanima kako je z zavarovanje vozila Pick up.

Kot referenco vzamimo vozilo Mitsubishi L200, letnik 2007 ali 2008.

Koliko recimo bi dal za full kasko in kaj vse zavarovanje zajema, glede na to, da je registrirano kot tovorno vozilo.

Zanima me še, ali se bonus, ki je bil pridoblen na osebnem vozilu normalno prenese na to vozilo in potem recimo nazaj.

Sem pa fizična oseba, če je podatek potreben, in sem že v najvišjem (-50 ali koliko je že) premijskem razredu.

Bonus se da v dogovoru z zavarovalnico prenesti iz tovornega vozila na osebno. Za izračun je pa potrebnih nekaj več parametrov.
Moč motorja, novonavbavna vrednost vozila ki variera glede na serijsko in dodatno opremo... Pa mogoče še starost zavarovnca, vozniške izkušnje... itd... lahko privat.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Za bonifikacijo na Triglavu ni problem, sem zavaroval tovornjaka BMW X5, problem je samo, da ne zavarujejo parkirišča za tovorna vozila, se pa da urediti z odkupom prve škode in brez odbitne franšize kako prasko....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imaš Cliote, Fieste, Ford S-MAX itd. registrirana kot tovorna vozila. V primeru X5 je definitivno prednost, ker se AO premija računa glede na nosilnost. Tako da ga homologiraš do 500kg nosilnosti, pa si zmagal.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pred časom je bilo tega res veliko, sedaj pa je izbira omejena. Gre se predvsem za obračun DDVja v primeru, če je lastnik avta podjetje.
Videl sem že vse sorte avtomobilov predelanih v tovorna vozila (Opel Vectra karavan, Mitsubishi Grandis, Toyota RAV4, Toyota Land Cruiser, Ford S-MAX,...), X5 pa ne, zato mi je zanimivo da ga ima ravno on.

V zadnjem času razen R Megane in Toyota Land Cruiser nisem zasledil da bi ponujali kakšne osebne avtomobile predelane v tovorna (razen standardnih - Caddy, Partner,...).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ker bi mogoče zanimalo še koga, bom dal kar tukaj.

Šlo bi recimo za:
Mitsubishi L200 Intense letnik 2008
diesel motor, 2477 ccm, 100 kW (136 KM)
dodatno pa je zraven še hard top za keson.

Novonabavna cena pa težko rečem kakšna je bila takrat, verjetno pa se kje po zavarovalniških tabelcah vidi. Mislim, da je bila cc 30 jurjev, v evrih seveda.
Starost 40
Vozniške izkušnje 22 let

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja 5 tovornjakov X5 je v RS. Avto je bil uvožen iz F in nje bil že tam kamijon, celo v opisu po številki karoserije ima deklaracija , kot tovorno vozilo, in ko je ta avto se uvozil k nam bi bila cela znanost to spraviti nazaj na osebno in je ostal kamion in ja ima tehničnega vsako leto , je pa cestnina precej nižja .... pa zavarovanje za kamione tudi ........
hysterical-1.gif

Meni sprva to ni bilo všeč, potem se pa sprijazniš in ja moram imeti še gasilni aparat v gepecku ...
frown-1.gif

Sam nisem kupil na firmo je pa menda v F tako, da si od tovornih vozil lahko poračunavajo ddv, zato firma naroči pri BMW tako deklarirano in homologirano vozilo.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Še to: pa imaš 5 sedežev ali samo 2? Ker kolikor gledam po nemških straneh, imajo gor tudi to možnost, vendar ima avto samo 2 sedeža.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
No in kakšen je potem informativni izračun zavarovanja za omenjeno vozilo, ter kakšna kritja so vključena?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
A zakaj? Ker sem mnenja, da lahko potencialna popravila hitro presežejo ceno zavarovanja. Ker recimo za podrsan bok na parkingu hitro pride številka čez jurja, pa je to še daleč od totalke. Če bi bil prepričan, da ne bom nič ušpičil, bi itak sklenil samo obvezno pa roka. Z avtom kar precej potujemo tudi z pripeto prikolico in se mi to zdi en element varnosti, če se kaj zgodi.

Recimo, da imam možnost dobit dokaj ugodno eno tako vozilo in ob priliki pač povprašujem po tem, koliko bi prišlo zavarovanje ter kaj pokrije.

Verjetno bi moral drugače zastaviti vprašanje. Bolj v stilu če pozna kdo agenta, ki bi mi to naredil.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Za izračun je pa potrebnih nekaj več parametrov.
Moč motorja,

Moč in prostornina motorja je pri pick upu, ki je tovorno vozilo nepomebna. Pomebna je samo nosilnost vozila.
O kasku ne morem nič povedati jaz imam pick upa samo navadno osnovno zavarovanje in to vseskupaj s cestnino in registracijo trenutno stane cca600eur brez vseh popustov. S popusti sem jaz nazadnje plačal nekih 400eur.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Še to: pa imaš 5 sedežev ali samo 2? Ker kolikor gledam po nemških straneh, imajo gor tudi to možnost, vendar ima avto samo 2 sedeža.

Avto je prav tak, kot vsak drug X5, torej 5 sedežev z opcijo + 2, torej skupaj do 7.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
No in kakšen je potem informativni izračun zavarovanja za omenjeno vozilo, ter kakšna kritja so vključena?

So vsa kritja razen parkirišča, v primerjavi z osebnim vozilom in 50% bonifikacije, z odkupom prve škode brez odbitne franšize in z obveznim zavarovanjem je bila razlika cca 380 eur.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zakaj bi 7 let star avto zavaroval kasko? Če se ti kaj zgodi, boš hitro imel ekonomsko totalko; zavarovalnica bo obračunavala od cene novega vozila. Samo v premislek.
Obračunavala od novega? Novonabavna vrednost je le eden od parametrov za določitev premije, z namenom da lastnik BMW-ja plača 3x več od lastnika Cliota.
Splošni kasko brez franšize za avto letnik 2007 (novonabavna vrednost po eurotaxu 10.000eur) pride 164eur. Za enako novonabavno vrednost letnik 2014 pa pride 205eur.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ni bla včasih neka fora, da morajo biti potem tudi stekla "blindirana" in piskač za rikverc? al sem kaj pomešal?