Zavarovanje hise

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Zivjo,

ker vem da vas je tu gor kar nekaj agentov oz poznavalcev zavarovalniskih produktov, bi prosil da me malo poucite o cenah oz o komponentah cen.

Govorimo teoreticno, tok da vsaj dobim nek obcutek kok kej stane.

Pozarno zavarovanje hise, 240 kvadratov. Kaj je mozno se zraven zavarovat? PA kok te zadeve stanejo oz od cesa vse je se odvisno. Verjamem, da je vprasanje zelo splosno ampak res nimam pojma o teh zadevah.

tnx

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
dele se bo začelo kdo ma daljšega... Vse je odvisno od kritij, tipov zavarovanj...
Sam imam Triglav DOM B paket B (nekako tvoje zahteve), dodatno še strela in potres. Cena res ni sitnica, vendar sem letos "dobil notri" celotno premijo, ko mi je počila vodovodna cev in so mi pokrili celotno sanacijo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Paket A pri Triglavu te pride približno toliko € kolikor imaš kvadratov. Je pa to na novo vrednost do vrednosti 350 000€ nepremičnina in do 60 000€ nepremičnine. Sem ravno prejšnji teden zavaroval. Pa zraven je še družina nekaj malega nezgodno zavarovana.
tabela

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu..kle je en velik nateg vse. ti bom narisal.

recimo kolega jeta ima zavarovano na 350k in 60 opreme. jaz sem imel podobno pri triglavu..cca 400€..450.

ampak pazi zdej. če bi mi bajta pogorela do temeljev, bi dobil kaj? prst v rit. mamu jim agentarsko. velika večina jih je istih. lopovi.

največja vrednost, ki ti jo zavarovalnica izplača je vrednost nove hiše. vrednost se pa gleda na državno lestvico za primer potresa recimo. in je 1m2 nadstandardne bajte vreden 700 neki, klet pa 500. pol pa mansarda količniki itd. in za našo bakto bi dobil nekih 220 top. boli njih, da si imel ti po tleh obloge iz 2€ kovancev.

aja..kontakt ti pa tut dam. ampak na zs. ker tip nima glih volje s eukvarjat s forumom, kjer vsi vse vprašajo, potem gredo pa drugam.
itak je pa pol problem k do česa pride. še takrat je treba bit v dobrem odnosu. in agent ne bi bil agent, če ne bi porinil prst v rit tebi.
spet hvala izjemam. Hvala DARKO

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
dej softi ne prbiji no....če imaš po tleh oblogo iz kovancev po 2€ in če boš to povedal/pokazal ob sklenitvi, nastavil temu primerno zavarovalno vsoto in plačeval temu primerno premijo, boš tudi v primeru, da gre vse "zu grunt", dobil povrnjeno kompletno vrednost.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pozarno zavarovanje hise, 240 kvadratov. Kaj je mozno se zraven zavarovat? PA kok te zadeve stanejo oz od cesa vse je se odvisno. Verjamem, da je vprasanje zelo splosno ampak res nimam pojma o teh zadevah.

torej... štejejo kvadrati, normalno. ampak potem je še veliko odvisno od načina gradnje, tipa hiše, namembnosti prostorov plus še ogromno ostalih spremenljivk (razne varnostne naprave v smislu protiudarne zaščite pred strelo, javljalci dima, protivlomna vrata, merilec CO2, itd) ter seveda od paketa kritja, ki ga izbereš, več kritja normalno več stane, zavarovanje na novo vrednost prav tako ampak se ti potem ni potrebno ubadati z amortizacijo. potem pa imamo seveda še določitev pravilne zavarovalne vsote, saj si spet samo ti na slabšem, če pride do podzavarovanja ali do nadzavarovanja (plačuješ za preveliko oz. premajhno zavarovalno vsoto).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..in kdo to pove.

dejmo pogledat. rab bi zavaroval hišo..kok je pa vredna. ja ocenjujem na 350k..in ti nardijo an 350k. plčaš. in to je to.

vsi imate isti sistem. premija se obračuna glede na vrednost, ki jo vpišeš, odškodnina se izplača glede na državne normative.

in to je v osnovnem, brez nekih doplačil za kovance itd. o tem govorim.

če dava to v svet vozil
rad bi kasko za mojga mercedesa e, KLASIK. kok ej pa vreden.100k..no, kle ne gre tko. ker vi točno veste kok je e klasik. ampak če bi rekl aha, ok..100k je vreden, premija 3k. čao.
pol pa pridem, pa rečem šipa ustuta, date novo, neogrevano..ja, po standardu klasik nima ogrevane. bi pa doplačal. ja madona, sej sem kupu klasika za 50k, pa 50k opreme. ja sori..reku si d aje vreden 100k. je pa vreden 50k, 50k je pa vreden če doplačaš zraven postavke.

tko je to

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
ni to tako.

vrednosti ne določiš ti sam...no, seveda lahko ampak s tem prevzameš nase tveganje, da kiksneš in sva spet pri nad/podzavarovanju. imamo ljudi, ki se ukvarjajo izključno s cenitvijo vrednosti takih zadev plus programe, ki na podlagi doočenih smernih nakalkulirajo primerno zavarovalno vsoto in ti to tudi predlagajo. če boš pa potem ti silil z glavo čez zid in vztrajal pri kakšnih svojih ugotovitvah/številkah, si si pa čisto sam kriv. samo tebe itaq nima kaj skrbet, saj imaš dobrega zastopnika, mar ne
smile-1.gif

odškodnina se tudi približno ne izplača glede na državne normative, avte pa tudi pusti pri miru, ne mešaj jabolk in hrušk, tukaj se pogovarjamo o zavarovanju hiše. če te pa matrajo avtomobili pa kar izvoli odpret še eno temo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam odličnega.

greva naprej.
300 kvadratov bajta, kjer me je stala gradnja 350 tisoč. parcele nisem štel. tok je bila tudi cenitev.
rad bi jo zavaroval.
kako jo boš

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
tako, da bom (bi) prišel k tebi, si jo ogledal, nato pa bova (bi) skupaj šla čez par programov (če seveda želiš izračune večih zavarovalnic), s pomočjo katerih bi določila vse potrebne zadeve in na koncu seveda oblikovala pogodbo z najbolj optimalnim zavarovanjem. drugače pa res ne vem v čem je sedaj problem, saj imaš odličnega zastopnika. nanj se obrni pa ti bo vse lepo obrazložil. če imaš pa že zavarovano pa ni nikakršne potrebe da nekaj brihtnariš dalje in se delaš vsevednega. pač nisi, jaz pa imam že večletne izkušnje na tem področju in sem dal čez tudi že totalke hiše tako da vem o čem govorim. za razliko od tebe. pa brez zamere.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si se ti vtaknil v mene.

pridi in glej. kaj boš videl. hiša kot hiša. če jo je cenilec ocenil an 350k boš ti kaj..na 500k al na 200k.
na kok mi jo boš zavaroval? hišo. ne tv, šporgeta....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
"na pamet" ti tega ne morem odgovoriti, verjetno pa bi prišli do enakih številk kot cenilec, vsaj do zdaj so se te cenitve z našimi programi kar dobro ujemale....na termin do tebe pa ne mislim hodit, ker je tole bolj kot ne provokacija. če se pa zmenimo za pivo ali dve pa rade volje pridem, kakšno rečemo, zraven ti pa še kalkulacijo ali dve naredim pa se bomo lahko potem že bolj konkretno pogovarjali.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
če si hišo zgradil za 350k in je hiša ocenjena na 350k s strani cenilca in programa, če se nastavi zavarovalno vsoto na 350k in če plačuješ premijo za 350k zavbarovalne vsote, potem boš v primeru totalnega uničenja dobil toliko, kolikor bo potrebno, da vse skupaj povrneš v prvotno stanje pred škodnim dogodkom, razen, če se je porušila zaradi potresa, v tem primeru imaš običajno v igri 2% odbitno franšizo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
ni res. če imaš pogodbe z točno določenimi zavarovalnimio vsotami in parametri boš dobil toliko kot ti pripada. in govorim iz izkušenj kot sem napisal že prej. še naprej se mi pa te ne da več prepričevat, ker si očitno na tem področju večji strokovnjak kot jaz, plus prepričanega prepričevat v nekaj....bob ob steno, hvala in lp.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Živjo,

se strinjam s tabo glede Triglava, nikje ni podatka na kakšno vrednost je konkretna hiša zavarovana in mi je njihov način
zavajujoč, sam se bom v kratkem poglobil v to, ker hočem vedeti za koliko je zavarovana hiša mojih staršev.

Pri ostalih zavarovalnicah so v izračunih določene cene za novo gradnjo na m2 in se tudi razlikujejo med sabo, je pa nekje
med 800 in 1000€ m2. Vse to velja za 90% gradenj, če ima pa kdo specifiko je pa pravilno, da z agentom to pregledata in
prideta na realno gradbeno vrednost, ker če je nekdo vtaknil 1500€ na m2 je prav, da je tako tudi zavarovano in izplačano.

Pri vseh zavarovalnicah imaš možnost spreminjati zav. vsoto, višati pa tudi nižati, kar dostikrat zasledim na terenu, da so potem objekti podzavarovani. Če je agent tak kot mora biti, bo to ugotovil in predlagal stranki, če pa se ne spozna pa se mogoče stranka spozna, je pa
tudi na stranki stranke da to povdari... Ja in velik problem je lahko ob izplačilu, če zavarovanje ni ustrezno, je pa pri hišah to zagotovo lahko bolj kompleksno kot pri avtu, kjer imaš spisek dodatne opreme in samo nakucaš notri, za hišo bo pa morala stranka
povdariti če ima še kaj dodatnega, marmor, rekrupcijo zrak... in potem je še tukaj nova vrednost in dejanska vrednost....

Če bi ljudje v osnovi najprej sploh vedli, kaj imajo in bi se malo bolj pozanimali in imeli več interesa ko se delajo zavarovanja bi bilo bistveno manj nesporazumov na obeh stvareh...

Na vsaki polici za nepremičnino je zavarovalna vsota in to je osnova za vsa izplačila, ali je požar ali potres in v primeru totalne škode
zavarovalnica izplača dogovorjeno/pogodbeno vsoto, če pa pogodbena vsota ni dogovorjena, pa je to lahko neugodno, se strinjam.

Drugač pa tale folk k dela v gradbeništvu, to so vsi eni nateguni od Zidarja pa do ta malga s.p. -ja, vsi te nategujejo z roki, rečejo eno ceno, k je pa fertik je pa kr tolk dražje, če hočeš pa račun je pa tud pol dražje... vsem roke posekat, banda tatinska, sam jamrat znajo,
takrat k so ta velke zaslužke vlekl je blo fajn, zdej k jim pa kuzla skače v rit so pa samo reveži... pa naj bo asfalter al pa kej druzga....
uf-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj men agent zavaruje nekaj na 350k kar potem ne more izplačat?

rekuperacija, peč na ne vem kaj gor al pa dol. gradbena vrednost je taka. to je cenilec ugotovil. nmormativ je pa nekaj drugega. in po normativu se da. poglej razliko med standard in nadstandard

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ali lahko še meni odgovoriš koliko bi recimo dobil pri Triglavu, če bi mi hiša recimo pogorela? Paket A Triglav. Ker smo ravno lansko leto imeli uradno cenitev ti lahko povem uradne podatke. Novonabavna vrednost hiše 285m2 je 220 000€ vendar je cenilec zaradi starosti in amortizacije ocenil dejansko vrednost na 70 000€.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a maš zavarovano na novo?
DA
največ kar dobiš za novo je 700+ za m2 nadstandardne stanovanjske in 500+ za klet...izračunaj kvadrate in to je to.