zavarovanje hiše - poskodavana kuhinja - element

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.609
5.237
113
Bom uletel...Včeraj zjutraj hočem zakurit kamin, vidim da je počeno steklo. Ne vem od kdaj in ne vem od česa, pač z zgrojem levem kotu počeno. Kličem zastopnika za kamin, pravi kar drago bo (cca 250€ steklo + tesnilo + menjava). Me vpraša če mam zavarovano kaj. Žal samo požarno. Mi svetuje, da naj poiščem koga ki ima dejansko zavarovano oz ima primerno polico, ki bi lahko to pokrila in naj preko njih rešimo (kao manjši otrok vrgel nekaj v šipo). Pravim a to gre? Vse gre, pravi on meni nazaj. Kaj menite? Saj ne da namigujem na goljufijo...čist tak mal, šank debata :evil:
Naša prava balkanska mentaliteta, prevaral bi zavarovalnico a bože nedaj da si drznejo dvignit zavarovalno premijo, preklete barabe zavarovalniške!

:valjamse::valjamse::valjamse:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.657
5.249
113
Dvakrat sem na zavarovalnico menjal steklo na kaminu. Svojem seveda. Ker je bilo kotno, ni bilo samo 250 €.
Drugače sem doslej v dobrih dveh desetletjih na stroške zavarovalnice menjal dva gospodinjska aparata zaradi udara strele, eno zasteklitev okna, nekaj m2 strehe zaradi toče.
Nekaj je bilo, še zmeraj pa sem krepko v minusu glede na plačane premije. Ampak to je pričakovano stanje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.462
16.768
113
Znanki je zagorela kuhinja, "lep" požar je bil, "še lepše" pogorišče. Sedaj je krepko v plusu glede na plačane premije. Ampak to je pričakovano stanje - v kolikor se zgodi kaj resnega zaradi česar se načeloma tudi sklepa taka zavarovanje in ne zaradi (par) sto evrov vrednih rizikov/škod, ki jih načeloma lahko brez problema pokriješ iz lastnega žepa.

#SamPovem

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj