Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In kaj boste sedaj? Boste vi krili preostalo škodo?
Tako je, avtohiše bodo vsem katerim zavarovalnica ni priznala vsega, plačala preostanek škode. Tistim ki nimajo kasko, pa kar v celoti.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, vidiš, nisi povedal vsega ... resne avtohiše imajo sklenjeno zavarovanje za vozila, ki so pri njih v času servisa, v sklopu zavarovanja dejavnosti.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Tako je, avtohiše bodo vsem katerim zavarovalnica ni priznala vsega, plačala preostanek škode. Tistim ki nimajo kasko, pa kar v celoti.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
No, vidiš, nisi povedal vsega ... resne avtohiše imajo sklenjeno zavarovanje za vozila, ki so pri njih v času servisa, v sklopu zavarovanja dejavnosti.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:Te naravne katastrofe bodo ljudi streznile toliko, da bodo končno začeli malo bolj resno jemati "prodajalce" stanovanjskih zavarovanj. Pred lani so bile aktualne toče in so vsi hoteli zgolj najcenejše zavarovanje, samo da bo streha na novo vrednost. Sedaj so poplave, bodo vsi hoteli poplave. Čez dve leti bo potres ... in ja, več kot 90% objektov ni potresno zavarovanih, ljudje pa kar nočejo in nočejo potresa, ampak jaz vem da bo konkretno streslo slej ko prej in bo spet jok ter stok.
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Pa od kod jemljete te besede?Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...drugo je pa lekaža...
"Veste gospod, pri vas pa olje samo kaplja, to pa pokriva kapljaža,
ki je nimate doplačane, če bi bila pa luknja večja, bi pa curljaža pokrila.
Pa izliv meteorne vode pokriva samo čisto deževnico, če pa je ta
pomešana še z fekalijami iz kanalizacije, pa morate doplačati drekažo."
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
konkreten primer k me je skor na rit vrgu.... ne vem ktera zavarovalnica, v glavnem v LJ- Zalog zavarovalni agent zavaroval hišo stranki pred plazovi in nekaj v zvezi z smučišči...... sm kar mal začudeno gledal od kdaj imamo v LJ- zalogu smučišče.......
Nobena zavarovalnica nima individualne vključitve za plazove. Tako da je ta stranka pač imela v paketu zraven ostalih dodatnih nevarnosti naveden tudi snežni plaz. In ja, prav smešni mi ste, ko s svojo nepismenostjo zvračate krivdo na agente.Citat:
Uporabnik badboys pravi:
konkreten primer k me je skor na rit vrgu.... ne vem ktera zavarovalnica, v glavnem v LJ- Zalog zavarovalni agent zavaroval hišo stranki pred plazovi in nekaj v zvezi z smučišči...... sm kar mal začudeno gledal od kdaj imamo v LJ- zalogu smučišče.......
Resne avtohiše in servisne delavnice imajo tudi za elementarne nesreče. Kolega ima ličarsko delavnico in pri Triglavu za kombinacijo "elementarne nesreče" plača okrog 70€ letno. Leta 2008 je toča potolkla 3 vozila in je odškodnina šla z njegove police. Servisi, ki sem jim smili dati letno 70€ pa imajo raje objavljen napis "da niso odgovorni za te škode".Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kar povej mi, katera avtohiša ima tako zavarovano, da lahko pripeljem tja totalko in mi bodo dali novega ?
Tisto je samo če ga sami pomotoma razsujejo, zagori ali kaj takega.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če jaz pripeljem k lost-u na servis avto in mi rečejo, da ga lahko v ponedeljek dopoldne prevzamem. V nedeljo pa mi ga pri njih zalije poplava, pričakujem povračilo stroškov ne glede ali imam polni kasko ali ne. Pa naj bo to poplava, požar, eksplozija, ali karkoli.
Potem pa praviš, da se poplava sploh ni zgodila na dvoriščču avtohiše, ampak čisto na drugem koncu mesta. In zakaj že bi zdaj morale avtohiše plačevati preostanek škode?Citat:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zgoraj si napisal
Potem pa praviš, da se poplava sploh ni zgodila na dvoriščču avtohiše, ampak čisto na drugem koncu mesta. In zakaj že bi zdaj morale avtohiše plačevati preostanek škode?Citat:
Torej v primeru, da imaš nepremičnino ustrezno zavarovano, je najbolje NE NAREDITI NIČ.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
In sicer se dosti izgovarja na to, da je bilo izdano opozorilo rdeči alarm in ker lastniki niso zavarovali svoje lastnine, niso delovali gospodarno, kar pa tudi piše v pogodbi, da lahko izniči temelj za plačilo škode.