Zavarovalnice zavračajo izplačila - poplave

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

In kaj boste sedaj? Boste vi krili preostalo škodo?

Tako je, avtohiše bodo vsem katerim zavarovalnica ni priznala vsega, plačala preostanek škode. Tistim ki nimajo kasko, pa kar v celoti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Tako je, avtohiše bodo vsem katerim zavarovalnica ni priznala vsega, plačala preostanek škode. Tistim ki nimajo kasko, pa kar v celoti.
No, vidiš, nisi povedal vsega ... resne avtohiše imajo sklenjeno zavarovanje za vozila, ki so pri njih v času servisa, v sklopu zavarovanja dejavnosti.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

No, vidiš, nisi povedal vsega ... resne avtohiše imajo sklenjeno zavarovanje za vozila, ki so pri njih v času servisa, v sklopu zavarovanja dejavnosti.

Jao bože, kaj ima avtohiša veze s tem, da je Janezu na Viču zalilo avto ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Kar povej mi, katera avtohiša ima tako zavarovano, da lahko pripeljem tja totalko in mi bodo dali novega ?

Tisto je samo če ga sami pomotoma razsujejo, zagori ali kaj takega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Korekten zavarovalniski agent, na katerega se lahko zanesem ... to je oksimoron
confused-1.gif
Kje naj takega najdem

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:Te naravne katastrofe bodo ljudi streznile toliko, da bodo končno začeli malo bolj resno jemati "prodajalce" stanovanjskih zavarovanj. Pred lani so bile aktualne toče in so vsi hoteli zgolj najcenejše zavarovanje, samo da bo streha na novo vrednost. Sedaj so poplave, bodo vsi hoteli poplave. Čez dve leti bo potres ... in ja, več kot 90% objektov ni potresno zavarovanih, ljudje pa kar nočejo in nočejo potresa, ampak jaz vem da bo konkretno streslo slej ko prej in bo spet jok ter stok.

Ste kr sami krivi. Znanec je zavaroval proti poplava, zdej pa filozofirajo da je zavaroval samo "izlivne vode". Ce stranka hoce zavarovanje proti pozarom/vodi/potresom to pomeni zavarovanje proti pozarom/vodi/potresom in nek X strosek. Kdor si lahko privosci si bo, sicer pa nic. Zdej se pa za "nizjo" ceno podtikane neko "podobno" ampak cisto drugo zadevo in potem je stranka kriva
crazy1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...drugo je pa lekaža...
Pa od kod jemljete te besede?
bonk.gif

"Veste gospod, pri vas pa olje samo kaplja, to pa pokriva kapljaža,
ki je nimate doplačane, če bi bila pa luknja večja, bi pa curljaža pokrila.
Pa izliv meteorne vode pokriva samo čisto deževnico, če pa je ta
pomešana še z fekalijami iz kanalizacije, pa morate doplačati drekažo."

Si me nasmejal.... vsaka čast
hysterical-1.gif

badboys

Pripravnik
18. avg 2007
52
0
6
konkreten primer k me je skor na rit vrgu.... ne vem ktera zavarovalnica, v glavnem v LJ- Zalog zavarovalni agent zavaroval hišo stranki pred plazovi in nekaj v zvezi z smučišči...... sm kar mal začudeno gledal od kdaj imamo v LJ- zalogu smučišče.......

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
konkreten primer k me je skor na rit vrgu.... ne vem ktera zavarovalnica, v glavnem v LJ- Zalog zavarovalni agent zavaroval hišo stranki pred plazovi in nekaj v zvezi z smučišči...... sm kar mal začudeno gledal od kdaj imamo v LJ- zalogu smučišče.......

Mogoce z debnega vrha dol
hysterical-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik badboys pravi:
Nobena zavarovalnica nima individualne vključitve za plazove. Tako da je ta stranka pač imela v paketu zraven ostalih dodatnih nevarnosti naveden tudi snežni plaz. In ja, prav smešni mi ste, ko s svojo nepismenostjo zvračate krivdo na agente.
hysterical-1.gif

Tisti z vrha planine, ki je vzel določen paket mogoče zgolj zaradi plazu, pa ima v paketu vključeno tudi poplavo.
stupid-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Kar povej mi, katera avtohiša ima tako zavarovano, da lahko pripeljem tja totalko in mi bodo dali novega ?

Tisto je samo če ga sami pomotoma razsujejo, zagori ali kaj takega.
Resne avtohiše in servisne delavnice imajo tudi za elementarne nesreče. Kolega ima ličarsko delavnico in pri Triglavu za kombinacijo "elementarne nesreče" plača okrog 70€ letno. Leta 2008 je toča potolkla 3 vozila in je odškodnina šla z njegove police. Servisi, ki sem jim smili dati letno 70€ pa imajo raje objavljen napis "da niso odgovorni za te škode".
Kdor ne verjame, mi lahko na ZS pošlje mail, pa mu v ponedeljek pošljem skenirano polico. Aja, pa samo tega zavarovanja se ne da skleniti, je treba imeti tudi zavarovano odgovornost iz dejavnosti in nepremičnine (premoženje).

Če jaz pripeljem k lost-u na servis avto in mi rečejo, da ga lahko v ponedeljek dopoldne prevzamem. V nedeljo pa mi ga pri njih zalije poplava, pričakujem povračilo stroškov ne glede ali imam polni kasko ali ne. Pa naj bo to poplava, požar, eksplozija, ali karkoli.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Če jaz pripeljem k lost-u na servis avto in mi rečejo, da ga lahko v ponedeljek dopoldne prevzamem. V nedeljo pa mi ga pri njih zalije poplava, pričakujem povračilo stroškov ne glede ali imam polni kasko ali ne. Pa naj bo to poplava, požar, eksplozija, ali karkoli.

Če bo servisni nalog, bi tudi dobil. Če pa ga bos samo parkiral pred AH na parkirisce, potem pa dvomim da bo kaj iz tega.

Ampak ta topic, se je nanašal na strankin avto, ki ga je poplavilo nekje na viču pač in ga pripeljal k nam na servis, nato pa ga je cenilec zavrnil oziroma podal oceno o kritju.

Verjetno pa so tudi kaksni servisi,ki so na taki lokaciji da so imeli poplave, pri tistih so ga pa zdej stranke najebale, ker so brez avta ce ne drugega.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zgoraj si napisal
Citat:
Potem pa praviš, da se poplava sploh ni zgodila na dvoriščču avtohiše, ampak čisto na drugem koncu mesta. In zakaj že bi zdaj morale avtohiše plačevati preostanek škode?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zgoraj si napisal
Citat:
Potem pa praviš, da se poplava sploh ni zgodila na dvoriščču avtohiše, ampak čisto na drugem koncu mesta. In zakaj že bi zdaj morale avtohiše plačevati preostanek škode?

Sarkazem je bil za g. stibra.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
zavarovalnice živijo od tega kar pokasirajo in ne od tega kar izplačajo....
Sladke besede agenta ob sklenitvi police ponavadi dobijo ob branju drobnega tiska precej drugačen pomen.
Zato pa si osebno ne delam nekih utvar in zavarujem samo tisto kar res moram. Raje skrbim da je "zlata rezerva" drugje in ne v zavarovalni polici.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
In sicer se dosti izgovarja na to, da je bilo izdano opozorilo rdeči alarm in ker lastniki niso zavarovali svoje lastnine, niso delovali gospodarno, kar pa tudi piše v pogodbi, da lahko izniči temelj za plačilo škode.
Torej v primeru, da imaš nepremičnino ustrezno zavarovano, je najbolje NE NAREDITI NIČ.
Preden pokličeš zavarovalničarja iz podstrešja prineseš še vse stare TVje, računalnike,
omare,... in jih vržeš v vodo, ko pa zavarovalničar pride, rečeš da si bil na obisku pri Hansu
na Dunaju in zato nisi mogel ravnati gospodarno.