zasnežena cesta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
danes, katastrofa. sem ravninski človek, ki je vedno prišel na vse konce, a nikoli imel zimskih gum. z letnimi, sprednjim pogonom v 20 cm snega k nic.

no. zdej sem na klancu. jebenem hribu. kdo me je silil sem gor.

in me zanima. avto ma nove zimske gume. pa ni teorije da pridem nepobunkan dol. gor pa še manj. jasno mi je, da bi mi za gor pomagal 4*4 pogon. vse bi bilo lažje če ne bi bil grand espace. tko pa dolgom, neokretno, bedna ročna, avtomatik

zdej pa kako dol. prva, bremza v poden..abs dela, lucke svetijo, rit prehiteva nos..gre postran..dokler ne zrine se nosu iz zelene smeri. abs off, tudi ne gre. gor podobno..vse une lucke utripajo, stojis na mestu, kvečjemu drsiš levo desno.

kako dol. verige? sma sporedi se bojim da ne bi pomagalo. bi rit prehitela in bi bok najebal. 4*4..verjetno ni poanta. kaj in kako?

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Tista dva dni na leto ko so take ceste ostaneš doma...
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako dol. verige? sma sporedi se bojim da ne bi pomagalo. bi rit prehitela in bi bok najebal. 4*4..verjetno ni poanta. kaj in kako?

Verige in v rikverc nazaj ... in tole mislim resno!
cheer.gif
Pa pri verigah je še fino če "izkjučiš" ABS, kar ti posledično izkjuči tudi ostale "pripomočke" (ASR, ESP, ...).

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej pa kako dol. prva, bremza v poden..abs dela
kako dol. verige?

V prvo, brez gasa, ter _brez bremze_. In gre ponavadi ravno prav, ter ne drsi. Z verigami pa bi morali iti brez problemov.

Edit:aja avtomatik, to pa nimam prakse, ne vem če pri avtomatiku lahko zaviraš z motorjem.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa kje si našel tak hrib v srcu države?!
hysterical-1.gif

Pri nas, v vukojebini, je spluženo pred šesto zjutraj, ne vem kje ti živiš...

Za navzdol ti 4x4 ne bo pomagal kaj dosti.

Presneto bosanac, ostal bi pri ovcah, pa ne bi imel problemov, še manj pa tisti, ki te srečajo na cesti.

Pa po avtu sodeč, se hočeš na vsak način asimilirat, saj je popolnoma netipičen za tvojo raso.
cheer.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok

eni ne morete iz koze..a je tko dolenc

drugi ste svetovlai pametno..sem doma..zjutri sme imel sprehod

v rikverc, z vergiam, tri km..no go. naravnost dol..rit prehiti sto procentno..ke rme je ze zdaj.

dolenc.
sava se zmer tece dol. nas denar, v vase rovte

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ketne pa rikverc je on mislil v breg, se pravi navzgor.
bonk.gif

Pa še to ne vem, kako bi te prehitela rit, če bi šel rikverc navzdol...

Sava od nekod tudi priteče v LJ, a ne?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

cheer.gif
Pa pri verigah je še fino če "izkjučiš" ABS, kar ti posledično izkjuči tudi ostale "pripomočke" (ASR, ESP, ...).

rikverc? zakaj pa rikverc?
sicer pa če ni leda, lepo v prvo in čiiissttoooo počasi lepo dol. do 20kmh tak abs naj nebi delal

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
ma če je res 20cm snega... potem niti zavirat ne rabiš... bo to sneg sam delal
smile-1.gif

s tako hitrosto da še z avtom lahko zaviraš in manevriraš
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

cheer.gif

rikverc? zakaj pa rikverc?
sicer pa če ni leda, lepo v prvo in čiiissttoooo počasi lepo dol. do 20kmh tak abs naj nebi delal

Ker pravi da ga rit prehiteva. Obstaja pa opcija da daš na zadnjo os verige.

Patriot, mislim sem rikverc tudi navzdol!
evil.gif
Drugače pa z dolgim avtom, prednji pogon bi moralo it lepše navzgor če greš lepo normalno s sprednjim koncem naprej - rikvercat z 5m dolgim avtom ni enostavno.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
snega je 2 cm..dovolj da se povalja, premalo da bremza. ko se povalja..je drsališče. abs dela, a k da ne bi..po ledu dol..no go

če grem z nosom dol..nos krotim..rit prehiteva..madona dolenc..

aja..ti si an levi strani save in sis tajerc, na desni so dolenci. tasca je z desne, prav d ani dolenka, da ti nimas pojma kaj govoris in da ste vsi posavci..vse bi bili..tut hrvati..sam da niste dolenci.

zdej pa resno nazaj na temo. kaj kupiti, oprema, vozilo, da bom po pol ledeni cesti prisel v dolino. iz doline bo 4*4 zadost. dol..sanke?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ključno vprašanje je, kakšne gume ima Softi in ali je bila cesta zmrznjena. Če bi bil samo sneg ne bi smel imeti takšnih težav, četudi bi imel gor najbolj poceni zimske gume. Razen v izjemnih primerih pri hudičevo resnem naklonu klanca.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
kupi zimske gume pa bo vse ok
ali pa mesečno karto za avtobus

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Bi te rad videl, kake 5 km se po ostrih ovinkih peljat rikverc navzdol...
cheer.gif

Sem se že v breg peljal z avtom na zadnji pogon, brez verig, mimo prvopogoncev z verigami.
evil.gif

Nekaj mora bit v glavi, nekaj pa v gumah.
grin1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kaj pa če daš verige na zadnja kolesa? Idealne bi bile verige na vseh štirih kolesih. ABS-a pa verjetno tudi ne moreš izklopiti...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja no. Tudi jaz imam zadnji pogon. Mogoče sem nesposoben voznik čeprav opažam, da večina ljudi v moji bližini vozi slabše. Ko gre naravnost ni problema, ko prideš do malce bolj konkretnega ovinka pa ti zadnji pogon hitro popestri zadevo z odnašanjem riti iz ovinka. Pri prejšnji BMW 3 (E46) je bilo to še posebej neprijetno. Pri sedanji trojki (E90) pa se mi zdi, da so nekaj spremenili elektroniko ker imam manj težav pri vožnji po snegu. Še posebej, ko vklopim program DTC, ki ga prejšnja trojka ni imela.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
snega je 2 cm..dovolj da se povalja, premalo da bremza. ko se povalja..je drsališče. abs dela, a k da ne bi..po ledu dol..no go

aja..ti si an levi strani save in sis tajerc, na desni so dolenci. tasca je z desne, prav d ani dolenka, da ti nimas pojma kaj govoris in da ste vsi posavci..vse bi bili..tut hrvati..sam da niste dolenci.

zdej pa resno nazaj na temo. kaj kupiti, oprema, vozilo, da bom po pol ledeni cesti prisel v dolino. iz doline bo 4*4 zadost. dol..sanke?

2 cm? Kaj je klanec 45 stopinjski?

Če sedaj prednji konec krotiš, potem bi pri 4x4 isto veljajo za zadnji konec. Ampak pri 4x4 glej da bo "pravi"; v segmentu normalnih vozil imaš na izbiro samo quattro in subaru!
zmaga.gif

Za silo in poceni rešitev pa kakšna stara fiat panda; škoda jo ni pa vseeno je če gre počez, ker je istak dolga toliko kot je kakšen drug avto širok!
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Na tole sem ti odgovarjal:

Citat:
Uporabnik softi pravi:

v rikverc, z vergiam, tri km..no go. naravnost dol..rit prehiti sto procentno..ke rme je ze zdaj.

Kako te bo rit prehitela, če je že spredaj?
evil.gif

Tašča ti je sigurno Hrvatica...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ključno vprašanje je, kakšne gume ima Softi in ali je bila cesta zmrznjena. Če bi bil samo sneg ne bi smel imeti takšnih težav, četudi bi imel gor najbolj poceni zimske gume. Razen v izjemnih primerih pri hudičevo resnem naklonu klanca.

Danes je sneg bolj drseči kot ponavadi. Mi imamo tudi manjši klanec in ko sem zjutraj malega peljal v vrtec, je navzdol precej drselo in ABS-alo, nazajgrede pa sem se malo zajebaval in je kopal s 4. prestavo brez problema. Je pa res, da je klanec raven in dolg samo nekje 300 metrov. Zimske gume in prvi pogon.

Zgleda, da je pod snegom pomrznilo.