Zasilno rezervno kolo problem

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
577
9
18
Res je malo trajalo, sem nabavil eno platišče in namestil gumo in rezerva je bila tu. Zanimivo, da v odprtini za rezervo v prtljažniku pritrdilni vijak ni v sredini, kolesa tudi ni potrebno pritrditi tako tesno leži v prtljažniku. Zdaj spet mirno vozim ker vem, da v primeru defekta samo zamenjam gumo.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik in tony

jezek

Guru
24. jul 2008
3.971
1.711
113
Luknja ni na sredini ker je bilo manjse kolo ali pa je predvidena fiksacija prek luknje za kolesne vijake. Jaz gotovo ne bi vozil gume nefiksirane, ker v primeru trka nikoli je ves kam poleti.

• Všeč mi je
Reactions: kajn in motofrik

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.552
908
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Včeraj menjavam gume in vidim, da imam v letni gumi žebelj. Guma je normalno polna, TPMS ne javlja nobenih odstopanj. Očitno sem lani nagazil krajši žebelj, ker ima široko kapico. Zdej pa fprašanje - žebelj ven in kar bo/bo ali pustiti? Ja vem, v takih primerih se gre k vulkanizerju, žebelj ven in luknjo zafilat tako kot je treba...Zdej pa udri po siromaku, alter je taman za takšne razprave, zato vprašam.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.767
6.058
113
žebl ven, če bo spuščalo pa črva not nabij. Kupiš za par evrov v prvi trgovini z avto deli. ni nobena umetnost, razen če maš dve levi roki, pa še toti dve navzven zavihani.

• Haha
Reactions: Gonzo