zaščitni lepilni trak

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
S čem bi lahko tega hudiča odstranila in plastike. Zadeva se je zažrla v globine. Sicer obstaja ena rešite in sicer da vse skupaj vržem stran in kupim novo sam jaz se ne nagibam k njej.

hvala

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
če imaš tega razmeroma malo...potem namoči , gobico v roke in drgni (odstranjuješ kot običjano nalepko).

kaek oematne rešitve ni (vsaj jaz je do zdaj nisem zasledil).

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Pravzaprav se gre za zaščitni pokrov od elektro omarice. Mislim, da bi se ga dalo namočit, saj je vse ena sam plastika. Bom probala, pa še kakšen Meglio not našpricam, pa upam da zadeva odstopi. Sam se je pa zažrlo k da bi s sekundnim zalepila.

No ja, če bi bil človek vedež ne bi bil revež.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Kolikor toliko pametne nasvete si že dobila.

Sam sicer upoštevam enega: te stvari kupujem zgolj in le od Tese. Vse ostalo je sicer cenejše, ampak potem imaš tako sranje, kot ga imaš ti. Žal sem se pa tudi jaz naučil na težji način
tongue-1.gif
.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Tam kjer imaš podpis pravijo da pomaga WD40. Vsaj pri odstranjevanju lepilnega traku s plastičnih oken.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kolikor toliko pametne nasvete si že dobila.

Sam sicer upoštevam enega: te stvari kupujem zgolj in le od Tese. Vse ostalo je sicer cenejše, ampak potem imaš tako sranje, kot ga imaš ti. Žal sem se pa tudi jaz naučil na težji način
tongue-1.gif
.

Ne vem če ima tu firma izdelka kaj vmes. Pomoje je bolj problem časovna doba. Lepilni trak je vsaj pol leta že gor.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Ne vem če ima tu firma izdelka kaj vmes. Pomoje je bolj problem časovna doba. Lepilni trak je vsaj pol leta že gor.
O pa ima. V takih situacijah veš, zakaj si kupil Teso. Namreč ostali imajo očitno cenejša lepila, katera sicer morda isto držijo, vendar pustijo za sabo sledove že po kratkem časovnem obdobju. Če je pa vse skupaj dalj časa gor in še to na soncu ali morda mokro, potem si pa ''zmagal'' s tistimi poceni trakovi. Vem, da je nekdo že skoraj plastična okna ven vrgel, ker je imel tisti trak gor par mesecev čez poletje. Se je vse ''vžgalo'' v okna.
Kot rečeno, sam sem se to žal tudi naučil na težji način: lastne izkušnje
crazy1.gif
. Od uporabe Tese nikoli več težav.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
trakove se ne pušča nalimane, če nočeš imet težav. in pol leta je hudič. in ti karantanka bi to mogla vedet.

če ne gre drugače, pač nova omarca, ker pujsi ne dajo sam posameznih delov.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
trakove se ne pušča nalimane, če nočeš imet težav. in pol leta je hudič. in ti karantanka bi to mogla vedet.

če ne gre drugače, pač nova omarca, ker pujsi ne dajo sam posameznih delov.

Lej, vsega pa tud jaz ne morem vedeti.
tongue-1.gif

A ti to resno o celi novi omarci?
shocked-1.gif
Da jih ne bi sanjala.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Problem s tem trakom sem imel na lesenih oknih - po dobrem tednu (žal je bilo to na soncu) ni šel več dol, pa naj sem poizkušal z vodo, razredčilom, WDjem, čistim bencinom, ... Ostalo mi je le strgalo ter brusni papir in ponovni premaz za les.
Bolši trak za zaščito je rumen-plastičen, katerega ni težko odstraniti, a je tudi primerno dražji.

LP,

Milan

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Za odstranjevanje nalepk z avtov se priporoča, da se nalepka najprej segreje s fenom, da se lepilo zmehča. Preizkusi, če ta recept morda pomaga v tvojem primeru.

Joan

Zelenc'
5. sep 2007
25
0
1
Lepilo odstraniš z belim špiritom. Dobiš v tehničnih trgovinah, uporabljajo ga mizarji za odstranjevanje nalepk z iverala, ... Preverjeno deluje na vseh vrstah lepil in podlagah, ne topi plastike.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Danes mi ni uspelo stestirat ne ene ne druge zadeve kako odstranit trak, bom pa, upam da to storila jutri.

@softi
Mojo gradnjo lahko spremljaš v mojem spletniku. Link do njega imaš v mojem podpisu.
Komentarji in nasveti dobrodošli.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Najučinkovitejše čistilo za takšne stvar je čistilo za čiščenje iverala. Samo namočiš cunjo podrgneš in vsak salotejp gre garantirano brez problema stran.

Dobi se ga npr pri Blažiču nasproti Porsche SLo, ali Fibo v Medvodah ali KLP v Kamniku.

lp

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
ksz

Dobi se trak, ki je UV obstojen in se lahko sname mislim pa da je vijolične barve.