Zaščita avtomobilskega laka

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Kako zaščitim dela avtomobila (blatnik, vrata, ...) pred morebitnimi praskami?
Sem nekaj posrfal in sem prišel do raznih folij.
A to je za kaj? Kako se to namesti?

boc

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Je za kaj.
Le da mora biti prav nameščeno, sicer boš hitro imel noter zračne mehurčke, kar pa estetsko ni prijetno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Sem že odstranjeval eno tako folijo. Zadeva je šla popolnoma enostavno dol, izgleda je bila kvalitetna. Le na določenih mestih je ostalo malenkost lepila gor, ki sem ga zgolj s svaljkanjem s prstom takoj dobil dol. Ne vem pa katera je bila to gor.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zakaj bi zaščitil avtomobilski lak, če pa funkcijo zaščite opravlja prav lak sam?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Verjetno si že videl kakšen avtomobil od spredaj, ki je v celoti popikan od kamenčkov. Ali pa na kolotekih. No, tam daš folijo čez in nimaš več teh problemov.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Eno so izpostavljena mesta od kamenja izpod koles, kjer imaš lahko tovarniško rešitev (zavesice), ali pa estetsko zame lepšo alternativo (folija). Ne pa da bi človek oblačil vrata in blatnike v prozorno folijo, da bi avto zaščitil pred praskami ... kakor sprašuje avtor teme.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne pozabi potem se zascitne folije zascititi, ker se bo opraskala od kamenckov!

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ne pozabi potem se zascitne folije zascititi, ker se bo opraskala od kamenckov!
To je bil sarkazem, ane?
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Eno so izpostavljena mesta od kamenja izpod koles, kjer imaš lahko tovarniško rešitev (zavesice), ali pa estetsko zame lepšo alternativo (folija). Ne pa da bi človek oblačil vrata in blatnike v prozorno folijo, da bi avto zaščitil pred praskami ... kakor sprašuje avtor teme.

Jaz sem razumel, da sprašuje za zaščito izpostavljenih delov, ne celotne karoserije. Recimo spodnji rob vrat, od letvic (če jih ima) navzdol, na blatnikih pa imajo nekateri tovrstno zaščito že serijsko. Seveda le na izpostavljenem delu blatnika.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
KSZ: v mislih sem imel zaščito pred raznimi praskami. Poškodbe/spraskan lak je verjetno težje popraviti kot pa zmajati folijo. Vsaj tako predvidevam oz. sprašujem tu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Tudi meni ni jasno zakaj bi zaščitil lak...na problematičnih mestih naredi že proizvajalec....ostalo pa...
crazy1.gif

Gledal taxista v zadru...15 let star passat bele barve...pridem blizu pa vidim (imel odprta vrata) da ima stebričke rdeče...pogledam podrobneje pa...cel avto mpolepljen s folijami na belo
hysterical-1.gif
(verjetno to išče avtor).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zakaj bi zaščitil avtomobilski lak, če pa funkcijo zaščite opravlja prav lak sam?

To je približno tako,kot bi vprašal,zakaj motoristi nosijo čelade,če pa že imajo lobanjo,ki jim ščiti možgane
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne, to je tako kot pacienti, ki imajo dva, tri tepihe v avtomobilu eden na drugem. taki imajo tudi vedno namazane gume in druzina se mora v avtu preobuti v copate, ko gredo na izlet. pravzaprav gredo veckrat na druzinski izlet s cliotom od zene.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

To je približno tako,kot bi vprašal,zakaj motoristi nosijo čelade,če pa že imajo lobanjo,ki jim ščiti možgane
evil.gif
A katerega motorista dejansko skrbijo možgani?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
prozivajalci res full zaščitjo ja na vseh problematičnih mestih.
Zato pa avti ne rjavijo, pa odbijači in havbe niso spikane, pa avta nihče ne polira, pa barve za popravilo pikic tut ne prodajajo...

Vsako tele ima svoje vesele! Res se je neki full čudnga spomnu nardit...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Mu pač avto pomeni največ
evil.gif
, ne zgolj prevozno sredstvo