Žaromet Renault Laguna 99-

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Menjati bi moral žaromete na svoji Laguni l.99 po ogledu na spletu in v nekaj lokalnih trgovinah z deli ponujajo samo svetila od DEPO nekateri so mi jih odsvetovali in tudi sam bi raje videl Waleo svetila na avtu ki pa jih nikjer nimajo.Kakšna je druga možnost razen obnove luči ki pa mi ne zdrži dolgo, zanima me predvsem kaka druga kvalitetnejša nabava kot depo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
si že razmišljal da bi imel luči zavarovane pa ko crkne kladivo in po njej,pa dobiš novo... sicer grdo napisano ampak tako je

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.401
4.972
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
si že razmišljal da bi imel luči zavarovane pa ko crkne kladivo in po njej,pa dobiš novo... sicer grdo napisano ampak tako je

zaradi takih je stanje pri nas tako kot je, zase bi goljufali in kradli ter to opravičevali, s prstom pa bi kazali na druge...

bonk.gif

to ne moreš verjet, za take pa bi res prišel v poštev širiatsko pravo...

stupid-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.638
4.370
113
Si povprašal na Renaultu. Včasih se za stare avte dobi tam kaj za ugodno ceno

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ebay, nemški. Dobiš tako Valeo kot Hella. Za mojega GrandScenica je komad od 160€ naprej (Valeo), Hella pa od 200€. Depo je okoli 130€ pri nas, zunaj okoli 100.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pri nas je oz. na spletu je pri Silux-u DEPO 60 eur, vendar je tako da jih mehaniki odsvetujejoi ker je plastični del ohišja netočen oz ima pomasnjkljivosti in samo vpetje dela probleme, najboljši deli so Waleo ki pa jih trenutno pri nas v trg. ni.Za vse ostale predloge oz, tudi cene in kje dobiti se še naprej priporočam z nasveti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Verjetno misliš Valeo (ne Waleo), glede na to da prodaja to robo tudi Silux jih kontaktiraj.

A imaš motne luči? Da se jih spolirat pa imaš par let mir, mislim da se je en uporabnik našega foruma s tem profi ukvarjal!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ja Valeo je pravilno. Luči imam motne sem jih že lani dal polirat in mi ne drži več kot nekaj mesecev tako da bi jih moral zopet dati vendar se mi dolgoročno to ne izplača ker se enostavno to ne da v nedogled ponavljat.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
S poceni robo boš še na slabšem kot sedaj. Tudi če kupiš original bodo motne spet po 5+ letih.

Če žaromete spoliraš imaš nekaj časa mir, morajo bit pa pravilno polirani. Samo poliranje je šele 30% dela, potem je potrebno nanesti še zaščitni lak z UV zaščito. Tu se loči dobro opravljeno delo od slabega, če je lak slab ali ga sploh ni bo v pol leta stanje enako oz. še slabše od prvotnega.

Kot že rečeno uporabnik mtl na tem forumu se s tem ukvarja, kontaktiraja ga če se en bo sam javil!
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Depo žarometom plastika ne obledi tako hitro. Problem je v zelo slabi geometriji snopa (slab snop) in nenatančni izdelavi (ne paše pa da ga jebeš)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Roberto, to isto so mi povedali tudi mehaniki in prodajalci, zato bom raje plačal več samo da nimam klumpa gor ker za te stvari sem zelo občutljiv, avto ima prevoženih samo 139000 km in je še vedno kot nov.

Za uporabnika mtl sem verjetno predaleč da bi se to izplačalo, bi pa sigurno zaupal v njegovo delo če ga vi priporočate.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
saj lahko ti prideš do mtl, ko boš šel proti morju
wink-1.gif

Sicer pa mislilm da se on ne bo lotil posla če bo vedel da ne bo vsaj nekaj časa mir s tvojimi lučmi.

Pa da bom malo off:
Kako pogosto pereš avto, s kakšnim šamponom.