Žarnice?

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
Zdravo,

avto scenic (prejšnji - 2014) - če prav vem H7. Problem - (zdej ne vem al me je napadel EMŠO alpa zavist, k ma ženin avto ledice :p) - ponoč nč več ne vidim (mal karikirano).

Ali te žarnice "+30%... +50%.. izboljšana svetilnost" delujejo (recimo https://www.mimovrste.com/avto-zarnice?o=price&p[SOCKET_ND175][]=h7).
So legalne? Katera je best buy (cena / trajanje)? Kolk je resnice v tem, da se parabola pregreva?

K komercialni opisi žarnic me spravijo mal v smeh "....ki se ponaša z izredno močno svetlobo, ki vas bo vsekakor očarala ...... Halogenska žarnica znanega proizvajalca Osram Ultralife je žarnica z 3 x daljšo življensko dobo. Žarnica je primerna predvsem za voznike, ki dosti vozijo podnevi. "
(https://www.mimovrste.com/avto-zarnice/osram-zarnica-12v-h7-55w-ultralife-blister )

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Philips extreme power ali pa osram night breaker se pozna glede na navadne H7. Nikakor pa to ne moreš primerjati s xenon ali led.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Napadel te je EMŠO. Za malenkost pa stare žarnice s časom slabše slabše svetijo. Ampak nič tako drastičnega, kar bi še opazil dva dni po menjavi.
Šel sem pogledat zgodovino naročil in ugotovil, da sem v začetku novembra 2017 kupil "Bosch Avtomobilska žarnica H7 Plus 90". Reklamni tekst si lahko sam prebereš (baje da svetijo bolje), meritev nisem delal in jih nimam s čim, edino to vem, da sta očitno vzdržali 2 leti in dobrih 40.000 km. In še svetita. Avto nima dnevnih luči posebej. Da nekaj časa sveti, je tudi pomembno, če je menjava malo problematična. Kar skoraj zmeraj je.

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
- ponoč nč več ne vidim
jaz imam rahlo zatemnjena stekla; ko se je temu pridružila še zamegljenost žarometov, sem nek deževen večer na 35-kilometrski poti 2-krat izstopil iz avta in šel gledat če mi kratke luči sploh svetijo ker brez dolgih nisem videl nič.
Prva pot naslednji dan je bila do avto-kozmetičarja da spolira žaromete, odstranitev zatemnjenosti stekel pa menda ni možna.

P.S.: mogoče še kdo ne ve - vsaj jaz ob prehodu iz avta brez klime v avto s klimo nisem: če se ti stekla zarosijo, vklopi klimo in bodo v trenutku očiščena.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Osram Night Braker sem nekoč imel, ampak te pri meni niso zdržale več kot 3 mesece. Malo premalo, sploh če pomislim, da si ob vsaki menjavi žarnic nekje obdrgnem roke.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Osram Night Braker sem nekoč imel, ampak te pri meni niso zdržale več kot 3 mesece. Malo premalo, sploh če pomislim, da si ob vsaki menjavi žarnic nekje obdrgnem roke.

Kaj točno si pa pričakoval ?
Za boljšo svetilnost morajo uporabiti tanjše "žice" kar pomeni krajšo življenjsko dobo :)

kremenko123

Pripravnik
6. dec 2017
57
18
8
Razlika med Philips extreme power / Osram night breaker ter "navadnimi" žarnicami definitivno JE. Če ne prej, opaziš ko greš nazaj na navadne. Žarnice philips Extrem P. mi zdržijo cca eno leto.

kremenko123

Pripravnik
6. dec 2017
57
18
8
Še nekaj, opazil sem tudi, da je že velika razlika v svetilnosti med klasično Osram/Philips/Hella žarnico in recimo žarnico iz Lidla/Hoferja.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Osram Night Braker sem nekoč imel, ampak te pri meni niso zdržale več kot 3 mesece.

Zelo kratka življenjska doba je klasika. In ne samo, da zdržijo veliiiko manj kot klasične sveče, ki držijo po par let te ta svetle pa par mesecev do enega leta - ko ti crkne prva lahko mirno računaš, da ti gre v roku dneva ali dveh, mogoče treh tudi druga žarnica. Ko sem se jaz še zajebaval s takimi bolj svetlimi žarnicami, sem posledično vedno kupoval po 4 komade, da sem imel vedno 2 na zalogi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.703
113
pri taščici
Jaz že nekaj časa več ne menjam žarnic ki so x let prevažale v.prtljazniku. tiste so za.policaje in tehnični pregled. Vzamem jo iz police v garaži. Zaenkrat Lidl/Hofer.
Me pa ponoči v dežju že EMŠO daje. Ženo še bolj. Na srečo nisem veliko ponoči na neznanih cestah