zaposlitev z zavoda

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem več na tekočem, ne gledam, zdejle pa nimam časa, pa še vešč nisem, zato sprašujem.

kdaj breposelni pade v kategorijo težko zaposljivih?
kaj da država, če ga zaposliš?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če je star/dolgo časa na zavodu ali oboje.. odvisno.

Včasih imajo subvencije za take, jaz sem jih parkrat koristil, ni slabo, le precej papirja za premetat - itak.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nisem več na tekočem, ne gledam, zdejle pa nimam časa, pa še vešč nisem, zato sprašujem.

kdaj breposelni pade v kategorijo težko zaposljivih?
kaj da država, če ga zaposliš?
Gradbeništvo je v k.urcu, si ostal brez šihta? Ti nisi težko zaposljiv, take rabijo, hm, edino če si dislektičen in star, potem pa si!
zmaga.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
V kategorijo težko ali trajno zaposljivih spadaš samo takrat, ko si dost pameten in si si zadal cilj, da v življenju ne boš legalno delal in plačeval prispevkov, boš pa molzel državo do onemoglosti.Se pa opravičujem tistim svetlim , redkim izjemam, ki še želijo delat v tej Slomafijski državi.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.433
7.084
113
Ja, če dobi sredstva firma, potem se gre za 1 leto, če pa kot oblika samozaposlitve, pa 2 leti.

to je čas zaposlitve, ne čas financiranja prispevkov, kako se denar ponuca je odločitev posameznika, oz firme.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tole je mimosun v vseh pogledih

Meni se je splačalo, družinskim članom je manjkalo let do penziona, lepo sem jih zaposlil, prispevki gratis, plača=opran denar, višji penzion kasneje.

Kaj češ več?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
tole je mimosun v vseh pogledih

Meni se je splačalo, družinskim članom je manjkalo let do penziona, lepo sem jih zaposlil, prispevki gratis, plača=opran denar, višji penzion kasneje.

Kaj češ več?
Zarad takih goljufov mamo mi take plače
10.gif

Še prenizki davki so ........paraziti privatniški, a res ni edn sposobn pošteno poslovat ? , al krade delavcu, al krade državi, al krade potrošniku, večinoma pa vsem hkrati
uf-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.433
7.084
113
Saj ima prav dečko, jaz tudi ne poznam 100% potešenega privatnika.

Nekako bi lahko rekli, da so pri nas samostojni podjetniki, samostojni nepoštenjaki
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Se derejo da je gospodarstvo nekonkurenčno, zaradi previsokih dajatev , [cenzura], ...nikjer jim ne ostane tolk čistega, ko pri nas
Sposobnost, ja , sj vem, jih kr ene par poznam, takihle sposobnih
uf-1.gif

V Avstriji ne bi prvega meseca preživeli, zato se je pa bojijo, ko hudič križa
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja poglej..50 zaposlenih..recimo..manjše podjetje...k mu gre nekak.

recmo 3 mesece ne daš prispevkov. en mesec ne plač in ddv. kok ti ostane?

50*500 prispevkov=25000 krat 3 mesece je 75000
ne daš ene plače in pribitkov 50*1200= 60000
pa ddv..da bi kukr tok preživel moraš pokasirat za palče pa še kaj zraven..torej nekih 85k..k so plače..pa še kak lizing, kredit.. 100k..pa ddv je 20k.

torej 75k+60k+20k=150k..pa ti nben praktično nič ne more. država mogoče kaj.

ker si pa pošten..ddv plačaš, pa prispevke raztegneš na 6 mesecev pa dve plači.

torej z nekih 200 zaposlenimi je 3 mesece okol hitr, ene plače so hit mim..nben ti nič ne more, ti maš pa dost za do konca življenja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Zarad takih goljufov mamo mi take plače
10.gif

Še prenizki davki so ........paraziti privatniški, a res ni edn sposobn pošteno poslovat ? , al krade delavcu, al krade državi, al krade potrošniku, večinoma pa vsem hkrati
uf-1.gif

In kaj je tu zgoljufanega? A privatnik ne sme imeti par delavcev preveč, kot jih ima vsaka državna firma in JU?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pa sj si sam povedal kaj je zgoljufanega
Je pa res, da je po zakonu vse čisto,
Je pa to subvencijoniranje ,,težje,, zaposljivih ena velka svinjarija. Jst ,ko sem bolj kot ne vsa leta zaposlen, sem na trgu dela sam, brez privilegijev, eni drugi pa so vsa svoja, najbolj produktivna leta preživeli na socijali in na račun otrok dobivali še več kot js, otroci pa so zrastli in danes ko jim ne pripadajo več otroški, so pa naenkrat vsi dobili voljo do dela in država jih subvencijonira in jim s tem nudi veliko prednost pri možnosti zaposlitve, napram meni. Po 25 let parazitiranja, bo zaj dobil delo na račun mojih davkov, js pa se nej znajdem kok vem in znam
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ja poglej..50 zaposlenih..recimo..manjše podjetje...k mu gre nekak.

recmo 3 mesece ne daš prispevkov. en mesec ne plač in ddv. kok ti ostane?

50*500 prispevkov=25000 krat 3 mesece je 75000
ne daš ene plače in pribitkov 50*1200= 60000
pa ddv..da bi kukr tok preživel moraš pokasirat za palče pa še kaj zraven..torej nekih 85k..k so plače..pa še kak lizing, kredit.. 100k..pa ddv je 20k.

torej 75k+60k+20k=150k..pa ti nben praktično nič ne more. država mogoče kaj.

ker si pa pošten..ddv plačaš, pa prispevke raztegneš na 6 mesecev pa dve plači.

torej z nekih 200 zaposlenimi je 3 mesece okol hitr, ene plače so hit mim..nben ti nič ne more, ti maš pa dost za do konca življenja.
In to lahko še nekajkrat ponoviš, ker borza ti pridno pošilja vedno nove delavce, ki ne smejo odklonit dela pri taki firmi, da ne izgubijo statusa, pa čeprav vsi vedo, da firma ne plačuje.
....edini strošek je pa mogoče, podmazovanje na borzi, ker osebno ne verjamem, da bi jih čisto zastonj tiščali k takim delodajalcem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
eno leto in pol ze spremljam neko podjetje na borzi. Na zacetku je imelo enega zaposlenega in cca 10 jurjev prometa letno. Ze takrat je iskal vec kot 5 novih sodelavcev, danes jih ze vec kot 10. Pa kaj so to za eni delodajalci in sposobnezi zaposleni na zavodu da nekomu ne morejo zrihtat delavcev ze leto in pol

Nazadnje urejeno: