Zaposleni preprečili rušenje skladišča

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.173
113
v lokalni ostariji
apolo

glede na to, da si je en zaželel videti kako gori traktor pa mi ga je lepo požgal, in pravna država seveda nič že 4 leta... on pa se prosto sprehaja ter semi smeji ipak pa še denarja nima (kao). po moji logiki je treba pravila spoštovat! pravila pa naj bodo "človeška", kršitev le-teh kaznovana. ne da se "olupi" človeka in posledično ljudje iščejo "bližnjice" ali pa da pravna država zataji če je na drugi strani narobe človek...

ne podpiram gradnje brez dovoljenja! podpiram in želim ter upam da bo država enkrat zmanjšala birokracijo, znišala (ukinila) "prispevke" itd itd. ker to, da je vse skupaj predrago je vzrok za dosti nelegalnih gradenj.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Poglej tega bo čedalje več,ker zakaj je vedno pravica samo za ene?
Pravna država je za vse, ali pa je sploh ni in sistem se seseda sam vase.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.173
113
v lokalni ostariji
sevede ljudje vidijo razne turke in jakliče kako izigravajo sistem potem še pes-e... in si mislijo če njim niso pa tudi menne bodo. NAPAKA. ker pravica zmer najprej po "ta revnih" useka.

ni prav da se gradi na črno. bilo pa bi prav, da je pridobitev dovoljenja za gradnjo poenostavljena in poceni (recimo 1000€ za vse papirje za hišo je vrh glave).

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Lepo da si optimist, samo naprimer poglej nepremičninski davek, ki je narejen po načelu deli pa vladaj in bo itak naredil samo sranje.
Država pa tone kot titanik.

sad

Guru
24. avg 2007
21.250
9.881
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

ne podpiram gradnje brez dovoljenja! podpiram in želim ter upam da bo država enkrat zmanjšala birokracijo, znišala (ukinila) "prispevke" itd itd. ker to, da je vse skupaj predrago je vzrok za dosti nelegalnih gradenj.
zmaga.gif

Ampak lahko kar pozabiš na to. Ravno zdajle je predlog, da se zviša davek ob prodaji nepremičnine iz 2% na 3%. Žal nas bo država zgolj še bolj cuzala in pobrala vse, kar se bo dalo. Kapitala se ne da obdavčit, ker se lepo pobere en dva tri iz države, nepremičnine pa še ne moreš enostavno odnest ven. In tukaj nas bo še jeb...
Se pa da precej naredit, če vsi stopijo skupaj vsaj na občinskem nivoju, to je demonstrirano pri naših sosedih: http://www.bale-valle.hr/en/
Ampak tudi to je po moje pri nas utopija, saj gre pri nas po načelu, da če sosedu crkneta dve kravi sem takoj za to, da meni ena
uf-1.gif
.
Recimo zmožnosti naših županov si lahko pogledaš v Dravogradu, kjer je m2 v poslovni coni x-krat dražji od m2 v poslovni coni v Avstriji par km čez mejo. In potem intervju z njihovim županom: jah, mi smo se trudili, da bo cena čim nižja, da pridejo v občino nova delovna mesta, pa čeprav iz Slovenije. Namreč tudi ti delavci bodo tukaj kaj potrošili, nekateri se bodo še priselili, predvsem bodo pa nastala nova delovna mesta. Pri nas je bilo pa glavno koliko si bo kdo napolnil žepe, potem pa m2 nekaj 100 EUR. Itak si tega skoraj nobeno podjetje ne more privoščit. Baaah....

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Sem prebral v članku v Slovenskih novicah .. ja prav žalostno no ... človek, ki redno plačuje plačo delavcem, plačuje vse davke in vse, na vse zadnje pa, prej legalen objekt, nov zakon spremeni v črno gradnjo ... Ja hudo no. Na poštene ljudi se država spravlja, mafijce pa pusti pri miru, da ja še bolj molzejo naš denar! Ciganija na višku. Z eno besedo povedano ... MAFIJA!

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja enostavnost in nadzor. Kaj ma to veze da nima denarja? Ne me je.bat no... po tvoji logiki se pravila naj spostuje ampak samo dokler je denar. Ce pa bi nekdo nekaj imel pa pac nima denarja je pa ok ce pravila krsi. To je tko kot da bi nek pepe zelel svoj prvi traktor in bi ga tebi vzel. Ze res da se to ne sme ampak on nima denarja. Svoj prvi traktorski problem tako resuje

Teoretično imaš prav, v praksi pa se zalomi. Jakličeva črna gradnja je na tapeti inšpektorjev 10 let pa nič, tule pa rušenje. Isto velja za vsa ciganska naselja in nepremičnine ljudi ki so prave barve. Dokler ne bo enotnih postopkov za vse, toliko časa bom podpiral črnograditelje.
Aja, postopke je NUJNO poenostavit! Pa za prašnike obesit tiste ki so poskrbeli da je legalna gradnja postala črna.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
A morate lih vsaki pravljci verjet, ki vam jih servirajo mediji?
uf-1.gif

Legalna gradnja postala črna gradnja.
bonk.gif

Enkrat ko je objekt legalen, je legalen in ga ni zakona, ki bi ga opredelil kot nelegalnega. Ga ni pika.

To je samo izgovor črnogrditelja.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.173
113
v lokalni ostariji
u bistvu rikolus ni čist tko:)

on je imel legalno silos. koje zadevo malo "spremenil" je pa postalo nelegalno skladišče.. vsaj tako si sam tolmačim zadevo.

še enkrat edino kar bi nas rešilo je poenostavitev postopkov

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.183
1.173
113
Citat:
on je imel legalno silos. koje zadevo malo "spremenil" je pa postalo nelegalno skladišče.. vsaj tako si sam tolmačim zadevo.
In to spremembo je naredil "črnograditelj" in ne država z zakoni.
Država tu res ni nič kriva, kar se konkretnega primera tiče.
Je pa res, da se pretirava s papirji in prispevki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Tako si tudi on tolmači. Je pa že iz TV posnetka razvidno, da ima namesto enega silosa za krmo velikosti 160 m2 dva skladišča po 420 in 300 m2. Poleg tega ni nikjer nobene krme.

A lahko tudi jaz zaprosim za drvarnico, namesto tega pa kasneje "malo spremenim" zadevo in naredim dvonadstropno hišo?

Mimogrede, to je ta "silos":
aeroposnetek