Zapora J meje, varovanje SLO z oklepnim vlakom!

Ste za oklepni vlak?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
'Samo skozi' ne opravičuje nelegalnega prestopa šengenske meje...vstopa se preko mejnih prehodov, kjer pač uradne osebe odločijo, koga spustijo 'samo skozi' oziroam bolje rečeno v šengensko območje ali če ti je ljubše, v SLO.

Po tvoje bi morala slovenija komnbi z nadzornimi napravami odpeljati na avtoodpad ali kako??? Saj vlak je enaka zadeva, ekonomsko dokaj upravičena, saj je vožnja po tirih precej bolj varčna kot po cesti ali celo po terenu...poleg tega lahko vlak preverja še stanje proge in nudi pomoč vsem, ki jo potrebujejo, ki je kombi ne more...na področju zaščite oseb, ki opravljajo uradna dejanja za državo, pa se ne sme varčevati, zato je povsem na mestu, da se kompozicijo zaščiti z oklepno pločevino. In orožjem za morebitno obrambo oziroma kot prisilno sredstvo v primeru potrebe - kdaj se sme uporabiti orožje, pa zelo natančno določajo predpisi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Ne vem o čem pišeš... sem te pa vprašal, če meniš, da bodo begunci in migrantje šli nazaj na jug ter vzhod, ko bodo ugotovili, da je avstrijska meja zaprta ali dopuščaš možnost, da se naselijo v SLO ob meji in "miroljubno" prepričujejo policiste, naj jih spustijo skozi, kot se to zdaj dogaja na madžarsko-srbski meji.

I

Izbrisan uporabnik #488

Te je že strah?
Ne piši bedarij, ljudem je treba pomagat in reševat zadeve doli

Naši prijatelji Rusi bi naredili red pa jih ZDA in EU štopata

Jebena politika

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
'Samo skozi' ne opravičuje nelegalnega prestopa šengenske meje...vstopa se preko mejnih prehodov, kjer pač uradne osebe odločijo, koga spustijo 'samo skozi' oziroam bolje rečeno v šengensko območje ali če ti je ljubše, v SLO.

467716-post_slo.gif

Točno tako. Jaz sem že od štarta proti zadrževanju folka, to tako ali tako pri taki masi ni lahko izvedljivo. Vse kar bi bilo potrebno je to, da se begunci in migranti postavijo v vrsto, da se jih pregleda & popiše ter nato spusti dalje kot vsakega drugega državljana . Ampak ne, begunci in migrantje so iz "neznanega" razloga proti pregledom in "čisto slučajno" še praktično nihče nima papirjev, ki so potrebni za indetifikacijo. Zakaj je temu tako pa se že ve - zato, da se lahko zlažejo, da so iz Sirije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni zarota, ampak dejstvo

Kapitalizem z zda je še večjo zlo od rdečih

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

A ne razumeš da je prišlo obdobje anarhije? Jaz grem danes na roparski pohod, še študiram katero banko bom ruknil. Ker pravil itak več ni, če oni lahko kršijo mednarodna pravila bom pa še jaz eno lokalno pravilo prekršil. Sej me bodo izpustili.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...Vse kar bi bilo potrebno je to, da se begunci in migranti postavijo v vrsto, da se jih pregleda & popiše ter nato spusti dalje kot vsakega drugega državljana....
In vsakega državljana, ki poskuša vstopit v Slovenijo, pa nima dokumentov za identifikacijo bi morali na meji obrnit, tako kot predvideva zakon. Pravtako nebi smeli spustit v državo državljanov tistih držav, ki za vstop v Slovenijo potrebujejo vizo, pa te nimajo.

Zakaj pa potem imamo mejo, pa mejne kontrole, če bi morali spuščat v državo ljudi brez potrebnih dokumentov za vstop?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Ni nujno. Brez pregledov in opisa posameznikov so to zgolj in samo domneve na podlagi trditev ljudi, katerih se ne da preveriti. Ne trditev, ne ljudi. Tako da so lahko v tej masi ljudi dejanski begunci, ekonomski migranti, ISIS vojaki, u name it. Če si dovolj zapečen pa da znaš malo arabsko, se lahko brez problema med njih vrineš tudi sam in prideš do Nemčije brez dokumetov in vize. Če ti uspe seveda.

Kot že povedano - nadzorovan prehod meje bi odpravil veliko problemov.

p.s. nisi mi še odgovoril kaj predvidevaš, da bodo "begunci" storili, ko ugotovijo, da je avstrijska meja zaprta.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, iz Ambrusa jih je večina
smile-1.gif

Mi moramo zadeve urejati doli, tam je vzrok

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Dol kot na južni SLO meji? Se strinjam. Ampak napi papki od politikov se samo sklanjajo in raztegujejo ritnice.

In ja, lahko bi se našel med njimi tudi kdo iz Ambrusa. Ugotovil tega nebi nihče, saj je to glede na potek dogodkov in samo strategijo neizvedljivo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Le zakaj sedaj tak halooo? Komunisteki imajo zgodovinsko priložnost, da od besed preidejo k dejanjem. Kot vsakega, za katerega le mislijo, da je pomislil kaj čez omenjene ljudi ožigosajo s ksenofobm, rasistom, sovražno govorečim... lahko vsakega begunca vzamejo na svoj dom in mu kot za časa bratstva in enotnosti nudijo vse kar potrebuje. S tem bodo komunisteki dokazali, da vsaj enkrat isto govorijo kot delajo, pa še ostali državljani se bomo med desettisoči tujci z neznanimi nakanami počutili bolj varne.

Torej komunisteki, če vas je več v hlačah kot na jeziku takoj na mejo s Hrvaško, da boste lastnoročno pospremili ubožčke na svoje domove
evil.gif

PS- pa ne pozabite v sobah označiti smer Meke in odstraniti kralja živali iz hladilnika.
hysterical-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Komunisti smo begunce vedno u rit nabrcali, v nasprotju z vami-gobcači
uf-1.gif

http://www.hrsvijet.net/index....srpskoj-granici

Preberi do konca:

Citat:
Analitičari s kojima smo razgovarali na ovu temu ne isključuju niti moguænost drugog scenarija, prema kome æe slovenska vojska na granici sa Srbijom preuzeti svoj kontigent migranata nakon čega slijedi primjena mađarskog scenarija, odnosno zatvaranje slovenske granice.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Vlak se vozi po tirih, to menda veš, relacija je pa jasna...hodoš-metlika, vmes se pa še zapelje do dobove