zapleti pri prodaji

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
ja alhko je zdaj vam govoriti

mene so našponali in verjetno nič ne morem..tako kot tudi on zdaj ne. ker če lahko on potem lahko tudi jaz - stvarno napako lahko uveljaviš 1 leto od nakupa.

je pa dejansko vprašanje kako bi razsodilo sodišče...čerpav še vedno mislim da dokazov o mojem (nezavednem) "prikrivanju" ni. podobno so mi rekli tudi na policiji.lahko da tožbo proti meni, jaz pa proti mojemu prodajalcu. ampak je rekel da je to napaka KUPCA

kakorkoli avto bom vzel v ponedeljek nazaj - če bo v stanju kot je bil seveda (bom vse pregledal, ta kupec pa tudi ne deluje nek nategator-samo mi tudi prejšnji prodajalec ni; v primeru kakšne poškodbe pa ga odslovim in grem sprve na policijo predam zgodbo da mi naredijo zapisnik).

čeprav naj povem da me v bistvu to niti ne bi motilo če je bilo vozilo v salonu med prehodom leta in je zaradi tega "leto" starejši (model pa že novi)

in od zdaj naprej bom (četudi ob slabšem povpraševanju) ocenil kupca če mu je vredno prodati..ker še 1x to ne bi več normalno prenesel

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik mariombb pravi:
ja alhko je zdaj vam govoriti

mene so našponali in verjetno nič ne morem..tako kot tudi on zdaj ne. ker če lahko on potem lahko tudi jaz - stvarno napako lahko uveljaviš 1 leto od nakupa.

je pa dejansko vprašanje kako bi razsodilo sodišče...čerpav še vedno mislim da dokazov o mojem (nezavednem) "prikrivanju" ni. podobno so mi rekli tudi na policiji.lahko da tožbo proti meni, jaz pa proti mojemu prodajalcu. ampak je rekel da je to napaka KUPCA

kakorkoli avto bom vzel v ponedeljek nazaj - če bo v stanju kot je bil seveda (bom vse pregledal, ta kupec pa tudi ne deluje nek nategator-samo mi tudi prejšnji prodajalec ni; v primeru kakšne poškodbe pa ga odslovim in grem sprve na policijo predam zgodbo da mi naredijo zapisnik).

čeprav naj povem da me v bistvu to niti ne bi motilo če je bilo vozilo v salonu med prehodom leta in je zaradi tega "leto" starejši (model pa že novi)

in od zdaj naprej bom (četudi ob slabšem povpraševanju) ocenil kupca če mu je vredno prodati..ker še 1x to ne bi več normalno prenesel

Stvarno napako lahko uveljavljaš 2 leti od nakupa. Zdaj če je za pravne osebe drugače ne vem.
Kupcu daj vse napisano na papriju in pod tem njegov podpis, pa nebi smelo biti problemov.

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
saj sem rekel. avto bom vzel nazaj (če bo v istem stanju), sva se že dogovorila, je rekel da se zaveda napake da je kriv da ni pregledal
bonk.gif
in da če bom ga res vzel 100% nazaj?

avto je pa super ohranjen, redkokateri je na istem nivoju; (ampak očitno se ta tega ne zaveda oz. ga preveč boli da je avto očitno stal v salonu, če ne še kje v tovarni kjer so ga prozvedli - ker je ravno proti koncu leta; pa dvomim da jih isti teden šibajo na kamion?!)

skratka zato tudi vem da ga bom brez problema dalje prodal.

pač sem imel srečo
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
kao da mu je nekdo preveril na registru oz. upravni enoti. modelno leto je 2001, letnik pa leto starejši. 1. kupljen pa v letu 01

Torej kaj naj naredim?

Sem preveril za svoj avto, ki je bil prav tako kupljen naslednjo leto kot je bil izdelan (čeprav so tudi sedaj vsi avtomobili kupljeni v januarju narejeni v decembru ali prej) na e-uprava, vpogled v podatke o vozilu in nikjer ne piše letnika izdelave samo datum 1. registracije.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Če bo tečen, mu od kupnine odštej stroške uporabe avta od dneva nakupa do vrnitve.
Ne bi bilo prvič, da bi si 'kupec' premontiral del iz kupljenega avta na drug avto in potem 'donatorja' vrnil prejšnjemu lastniku pod neko pretvezo - bodi pazljiv na to!

LP,

Milan

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
saj sem rekel. avto bom vzel nazaj (če bo v istem stanju), sva se že dogovorila, je rekel da se zaveda napake da je kriv da ni pregledal
bonk.gif
in da če bom ga res vzel 100% nazaj?

avto je pa super ohranjen, redkokateri je na istem nivoju; (ampak očitno se ta tega ne zaveda oz. ga preveč boli da je avto očitno stal v salonu, če ne še kje v tovarni kjer so ga prozvedli - ker je ravno proti koncu leta; pa dvomim da jih isti teden šibajo na kamion?!)

skratka zato tudi vem da ga bom brez problema dalje prodal.

pač sem imel srečo
uf-1.gif

Pa si uprašal tega pacjenta, zakaj mu je letnik bolj važen kot dejstvo da je dobil super ohranjen avto??? P. če bi bil 2 leti mlajši pa zbuhal bi bil pa uredu
bonk.gif

Res ne morm verjet da mamo take k.retene, p. je enim res tolk važn da je čim manj star avto, pa tut če je za en k. ohranjen
bonk.gif

Če mene uprašaš, glede na to da pišeš da je avto lepo ohranjen ima model v planu zbit km in takoj naprej prodat. Pa ga mal j. letnik
grin1.gif

Ker tkole če maš kej v glavi in kupuješ rabljen avto, je vseno tisti +- let, sam da avto štima..

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.284
811
113
tok govorite o avtu pol pa res lahko poveš kakšen avto prodajaš?

lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
In kakšna je razlika pri avtu če je en letnik 00´drugi pa 01´, oba pa sta kupljena v istem tednu leta 2001 in sta enakega modelnega leta 2001?
Kaj je za vas bolj važno v tem primeru, leto izdelave ali ohranjenost vozila¨?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sej zato pa p. kaj unmu pacjentu ni jasn. J. te eno leto. če je avto v nulo..
99% da ga hoče naprej prodat..

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
In kakšna je razlika pri avtu če je en letnik 00´drugi pa 01´, oba pa sta kupljena v istem tednu leta 2001 in sta enakega modelnega leta 2001?
Kaj je za vas bolj važno v tem primeru, leto izdelave ali ohranjenost vozila¨?

odgovor v mojem primeru poznamo
bonk.gif

avta ne bom pisal, da ne bo zdaj dobil črno piko
confused-1.gif

že itak dejstvo da bom spet na novo postal lastnik komplicira zadevo
če mi v torek pride npr. resen kupec avto gledat bo pogledal v prometno ter videl moje lastništvo 1 dan - aja, bom reko da sem ga prodal vmes enemu pa mi ga je vrnil in me bo poslal v ...
bonk.gif
ampak bo treba očitno res tako obrazložiti zadevo

samo sranje, nič drugega

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
In kdo bo sedaj plačal stroške prepisa?

jaz jih ne bom. ker pa hoče vrnit avto je verjetno vesel
sicer sem sigurn da ni švercar da bi naprej preprodal - če bi bil bi pač drugega napizdil.
ta je preveč "bogi" za kaj takšnega - v pravem pomenu besede, in verjetno mu je še kdo kaj rekel (v stilu full te je nasral, avto ni nič vreden)...

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
naj še samo to povem (kar bi se naj štelo v mojo prid): tudi na moji zavarovalni polici piše letnik 2000!
torej je prometno dovoljenje/pogodba zavedlo še zavarovalnico
uf-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
aja. homologacijskega kartonča ni bilo zraven. jaz sem mislil da je avto pač letnik 2001-glede na to da st v prometni datuma enaka-prva registracija V slo in na splošno

Kako lahko prodaš avto brez homolomo kartončka? Saj brez njega sploh tehničnega ne moreš narediti? Veš kakšna jeba je dobiti duplikat?
grims-1.gif

Btw. kupec pa je en pacient, čeprav so s temi forami okrog letnika tudi mene nategnili. Ampak kaj ko prodajalec ni vedel kaj prodaja...
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
folk komplicira pri avtih da ne mores verjet.
Tale se malo norca dela s tebe, ce ti ponuja da mu vrnes 35%. Ja mu ne vrnem denarja v nobenem primeru, ker pri nadaljni prodaji bos imel probleme ker se bo videlo da so se v kratkem roku menjavali lastniki, ce bos po resnici povedal kaj je bilo tako ne bo nihce verjel.
Povej mu da vzames avto nazaj in ti njemu das 15%manj.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Točno to sem ti hotel še jaz napist da bo jeba ker so se lastniki hitro menjali težko pa boš komu dopovedal! Nikakor mu ne rabiš vrnit denarja v celoti računaj obrabnino! Kaj pa če je on kake delo menjal? Kaje če je on hotel koga drugega nategnit in zraven zaslužit in ni šlo? Naj te videz ne zavara! Jaz sem enkrat pred leti kupil opla v mb od starega dedija naknadno sem pol ugotovil da je švercer po hitrem postopku sem se znebil avta pa mi je deloval full prijazno pa kak pozna moje kraje pa kak bi on enkrat prišel na obisk v glavnem presladek! Prijaznih ljudi več ni!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz:
da mal zasmetim temo:)
ko sem jst prodajal prvi avto, sem po nesreči napisal leto prve registracije v oglas. potem je prišel kupec si avto ogledal in rekel vse super, pogleda še papirje pa reče, sam avto pa ni ta letnik kot ste napisal. jst ga debelo pogledam kak ne, mi pokaže v dokumentih, se mu opravičim, povem, da sem spregledal, da je moj prvi avto in da nimam izkušenj. Je reku, da ni panike, sam da ga ne bo vzel zarad letnika.
Tega jst nikol ne bom razumel, kaj ima veze, če je nov avto nekje stal 2mesca, v primeru da je avto decembra narejen, drugo leto januarja pa registriran.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Tega jst nikol ne bom razumel, kaj ima veze, če je nov avto nekje stal 2mesca, v primeru da je avto decembra narejen, drugo leto januarja pa registriran.
Folk kupuje avte glede na letnik in koliko imajo prevoženih km. Ne gledajo pa dejanske ohranjenosti vozila.