Zapestnice

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
To je v bistvu band v obliki ure.

Kakorkoli zdajle sem se malo sprehodila po netu. Ima neko funkcijo breathing, test podoben kot pri polarja vo2max, rezultat pa kot rečeno 98/100. To ni vo2max, tega izračuna kasneje na podlagi kake aktivnosti. Ta breathing test je pa neki drucga...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Zakaj bi bile pase? Saj to sploh ni enaka stvar kot smartwatch. Te jaz nebi imel, pa če stane 50€, ker mi je enostavno odveč in samo še ena stvar, ki jo moram polnit. Sem pa si čisto tako za brezveze kupil mi band 3 in za to kar je, se mi zdi super
Če mene vprašaš so te zapestnice kr neki. Sem jih nekaj preizkusil.
Od sedaj naprej, če že potem ura.
Ne vem no jaz sem kupil že ta tretjo Mi Band pa šele potem, ko jo imam vidim, da sem jo kupil čist za brez veze. To ni ne ura in ne zapestnica.
Če si bom kdaj kaj kupil bo to ura.
OK ne rečem, če jo imaš namen uporabljat bolj v športne aktivnosti toda potem to ni Mi Band ampak moraš vzet kaj bolj resnega.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Ni mi jasno kako lahko to krvni tlak meri. A se napihne?

Kakorkoli pozabila dopisati:
- Prikaže kdo.klice. Klic lahko utišas ali skenslas.
- Prikaže če novo.sporocilo ali mail
- Prikaže tudi sporočila drugih aplikacij, če je tako nastavljeno. Edino malo nerodno je ko izbiras aplikacije katerih sporočila želiš dobivati. Na voljo ti da vse, ne samo tista kjer appi to znajo. Tako ne izberas samo med različnimi mesengerji pa FB pa Twitter in co, ampak moraš skrolat in kljukat po vseh aplikacijah v telefonu, tudi npr uro pa kalkulatorjem pa trgovino play npr. Pol šele vidiš koliko appov je v telefonu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zaenkrat meritev krvnega tlaka ni možna brez manšete, ki zaustavi pretok krvi skozi žilo. Sicer delajo neke poskuse , ki pa so še daleč od realizacije.
Tudi sam sem nekaj dni nosil tako zapestnico, pa tiste cifre, ki jih je kazala, niso imele nobene veze z realnostjo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
To ve vsak ki vsaj v osnovi ve kako se meri krvni tlak. Lahko pa to poguglas pa ti bo jasno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Hvala. Moje prvo vprašanje tu je bilo: Ni mi jasno kako lahko to krvni tlak meri. A se napihne?

Gledam tvoj link in vidim tole:
The HeartGuide has an extra-stiff band that actually inflates to take an oscillometric measurement like a normal doctor's blood pressure cuff

Tota zadeva je zapestna manšeta v obliki ure z malo telemedicine, ampak v biti še vedno manseta

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj pa je to drugega?
When activated, you hold the watch to your heart and the watch band expands just like the inflatable cuff of a sphygmomanometer.
Sprijaznite se s tem, da se krvni pritisk zaenkrat meri samo preko ene izmed manšet, t.j. nadlaktno, zapestno ali naprstno.
Vse kar vam drugega poskusijo prodati, je navaden bullshit.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.957
6.574
113
Ti je že bizi odgovoril. Meri lahko tudi nivo moje dobre volje, kaj bo izmeril in koliko je to natančno je pa drugo.