zamujanje javnega prevoza - možna tožba?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Problem danes sploh ni zamujanje ampak dejstvo, da je vse manj krajev v katere javni prevoz sploh ne pride. To je nedopustno. Državljani bi morali tožiti državo da dovoljue takšne stvari.
Drugi del prvega stavka si čudno napisal?

Sicer pa ne moreš prisiliti prevoznikov, da delajo z izgubo. Država oziroma občine morajo nekje drugje vzeti, da potem lahko subvencionirajo prazne avtobuse in vlake.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sicer pa ne moreš prisiliti prevoznikov, da delajo z izgubo.

Naj se cenovno priagodijo, pa ne bodo delali z izgubo. (Cenejši javni prevoz - več uporabe, več prometa)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj bi podpirali nesposobne in lenuhe?
Zakaj pa ne dajo kar za vsako reč, ki je narobe, trimestno kazen? Recimo te je sprevodnik grdo pogleda, 500 evrov. Snažilka ni pospravila papirčka s tal, 400 evrov, strojevodja je prehitro zavrl, 900 evrov.

Mimogrede, karta za vlak stane običajno manj kot 10 evrov. Zakaj bi potem zamuda veljala 100kratnik cene karte, to mi ni jasno, kje je tu logika.
Torej po tvoje, če zamudi avion 20 minut na poletu do Sydneja, najmanj 150.000 evrov kazni?

Daj si vsaj preberi, kako je s kaznimi pri zamujanju letal. Za 20 min do Sydneyja seveda ne dobiš nič.
Cena karte nima veze. Zamuda je zamuda. Naj je pač ne pridelajo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Naj se cenovno priagodijo, pa ne bodo delali z izgubo. (Cenejši javni prevoz - več uporabe, več prometa)
Govora je bilo o progah, ki nimajo potnikov.

Sicer pa, javni prevoz v Ljubljani je poceni, pa se ljudje kljub temu raje drenjajo vsak v svojem avtomobilu.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Točno tako.

Tudi sam sem bil med njimi. Pol sem bil pa enkrt prisiljen iti v ljubljano z vlakom in od takrat naprej se avta sploh ne dotaknem več! Če sem prej potreboval 1h, da sem prišel v službo z avtom, rabim zdaj pol ure z vlakom. Pa ni "komolčkanja" za parkirna mesta, pa skrbi, če mi bo kdo avto butnil ... Pa vedno (no, naj bi) prišel v LJ v istem času.

Cena? Veliko ceneje kot pa če bi se vozil z avtom ..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
po LJ tudi sam hodim z urbano. sploh sedaj ko ni več žetonov, je še bistveno bolje-ceneje.
za ceno prevoza z LPP ne plačaš parkinga.....

sicer pa za periferijo: 50sedežni avtobusi se mi zdijo preveliki, razen na res kakšnih zasedenih progah v času pouka.
Za ostalo bi bilo najbrž bolje 9-18 sedežni kombiji, marsikje pa še to preveč. Tam pa cena na km lahko bistveno pade.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sicer pa, javni prevoz v Ljubljani je poceni, pa se ljudje kljub temu raje drenjajo vsak v svojem avtomobilu.

V Ljubljani je ogromno dnevnih migrantov (solarji, studenti, zaposleni), katerim javni prevoz mnogokrat ne pomaga nic, ker imajo ali tak cas prihoda ali pa tako destinacijo. Jaz se spomnim, da sem skoraj 15 let nazaj (ko verjetno se ni bilo toliko avtomobilov, kot jih je danes) porabil na moji zadnji poti v Lj. z vlakom cca. 2 uri od vrat do vrat: najprej sprehod od doma do svoje lokalne avtobusne postaje (10 minut), cakanje na avtobus (5-10), voznja na najblizjo zeleznisko (slabih 10), cakanje na vlak (15), voznja v Lj. z vlakom (20), sprehod do Bavarskega dvora (10-15), cakanje na LPP (5), voznja z LPP (15), sprehod od postaje do cilja (10-15). Z avtom je bilo 45 minut do 1 uro, kljub gneci na vecih tockah na poti, strosek bencina bi bil danes dobre 4 evre (3-4 litri), kar je manj, kot vsota obeh kart in [takrat se vedno] zetona. O tem, da sprehajanje po plundri in snegu v mrazu ni tako zelo udobno, kakor prevazanje iz tocke A do B, ne bi ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ne rabiš biti izven Lj, da ugotoviš, da se ne splača javni prevoz. Sam zjutraj porabim za pot v službo (od parkinga do parkinga) cca 20 min (ob 8 zjutraj, ko je tahuda gužva), s tem da vmes oddam otroka v vrtcu. Z LPP bi porabil vsaj 2x toliko. Hvala lepa za javni prevoz, še posebej, ko je dež, sneg ... Bo avto čisto OK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
ampak moraš imeti pa silo slabo pokrito relacijo s progo LPP
avto bo čisto OK, dokler imaš rešen parking in dokler bo bencin po evro

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
re za progo med Jesenicami in Ljubljano .. Ni nikakršnih izrednih razmer. VEDNO čakamo razne mednarodne vlake .. včasih stojimo 15 minut, da nas prehiti .. včasih 20 minut ..

Naj prilagodijo seznam voznih redov, ne pa da pišejo, da je odhod vlaka ob 7.41, v resnici pa ne štartamo prej kot 7.55 .. prihod pa mi moral biti ob 8.05, pridemo pa ob 8.25 .. (vse ure izmišljene)

Če moram jaz biti v službi ob npr. 8.30 .. grem na en vlak (sodeč po voznem redu) .. ker prihaja do takšnih obupnih zamud (dnevno!), moram iti na en ali dva vlaka prej ..

Izredne razmere razumem .. dnevne zamude pa preprosto ne ..

Hm... na Jesenice se z vlakom peljem kar pogosto, pa tudi z Jesenic v Ljubljano... Pa se ne spomnim, da bi kdaj vlak imel zamudo. Kdaj pa se dogajajo te zamude?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ampak moraš imeti pa silo slabo pokrito relacijo s progo LPP
avto bo čisto OK, dokler imaš rešen parking in dokler bo bencin po evro

V bistvu mi napačen bus ustavi 30 m od vrat, parking je pa pred vrati (doma in v službi)
Ampak ja, najprej 3 min do tapravega busa, pa X min čakanja, pa 3 min z busom, pa 3 min peš do vrtca, pa 3 nazaj, pa X min čakanja na bus, pa vsaj 20 z busom (ker vozi "naokoli"), pa še enih 5 peš.
Skupaj 30+ recimo, + čakanje na bus na postaji ... Z avtom 15-20 (danes recimo 18) ...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Vsako jutro .. vlak ustavi v Škofji Loki ob (po starem voznem redu) 7.41 .. Nekaj takega .. Ponavadi pridemo v LJ malce pred 8.30 .. Namesto 26min se "vozimo" 49 minut .. Nedopustno ..

Sreda .. smer Ljubljana - Jesenice .. ura .. amm .. 16.18 .. vozimo se s hitrostjo polža .. pešči so nas prehitevali .. nakar obstanemo .. čakamo 15 minut .. in potem strojevodja po zvočniku reče, da bom imeli 10 minut zamude?!!
hysterical-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

sicer pa za periferijo: 50sedežni avtobusi se mi zdijo preveliki, razen na res kakšnih zasedenih progah v času pouka.
Za ostalo bi bilo najbrž bolje 9-18 sedežni kombiji, marsikje pa še to preveč. Tam pa cena na km lahko bistveno pade.
A mi lahko poveš na katero linijo misliš!

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Evo, danes zjutraj .. namesto ob 7.44 smo se odpeljali ob 7.53 .. 9 minutna zamuda ..

Kolega mi povedal, da je včeraj šel s hitrim vlakom (doplačal navadni karti) iz LJ v ŠL .. pa so vmes trikrat stali po nekaj minut .. Na koncu je prišel na cilj takrat, kot bi z navadnim vlakom ..

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Cist odvisno kje zivis, ce gres zjutraj iz centra si 1,2,3, ce gres v center se nacakas. Center-Koseze ob 8am 10 min. Nobene guzve. Bomba bi bila podzemna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

A mi lahko poveš na katero linijo misliš!
z avtobusom na periferijo se res že nekaj časa nisem vozil, samo kolikor opazujem avtobus ki v zasavje vozi čez moravče je kar precej prazen razen v konici (pa še tisto nisem nikdar dobro preveril iz avta, ker se pač ne da)
naj iz periferije (moravč) vozi kombi do domžal, od tam naprej pa bus/vlak v lj. seveda v nekem urejenem zaporedju. da ne bo nekdo ki bo s kombijem prišel v domžale tam avtobus za lj zamudil za eno minuto .
sicer pa ne vem kaka je cena/km na takih relacijah.
za turizem vem da je od evra pa navzgor za bus.
Koliko pa stane karta za 20 km daleč z busom pa trenutno nimam pojma.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Niti nisem bral tega kar si napisal, sicer pa ja!!! Ti dam prav, ti boš stožil vse, na koncu pa boš še shandlal letalsko karto!
zmaga.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Če gre, super
tongue-1.gif
Sicer bi pa raje imel točne vlake ..

Sem pa našel na železniški postaji poster Train late? They should be responsible for .. EU legislation for traveling in Europe .. Očitno obstaja nek center, kaomr se lahko pritožiš in zahtevaš "odškodnino". Če se mi ne bi tako mudilo na vlak, bi si zapisal še telefonsko. No, pa v ponedeljek, ko bo vlak spet zamujal ..