zamuda z registracijo

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Pozdravljeni,
ali obstaja pri registraciji (vklj. tehnični) kaj tolerance v smislu par dni zamude. Sem z avtom v tujini in sem opazil, da mi reg. poteče 2 dni preden se vrnem. Kakšna rešitev, razen tega da pridem prej nazaj?
hvala in lp j.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.410
4.980
113
Uradno ti poteče prometno dovoljenje in brez podaljšanega se ne bi smel voziti, če te policaji ustavijo do par dni ne komplicirajo,
samo opozorijo... kako je pa v tujini, pa ne bi ugibal, če policist ugotovi da nimaš veljavne prometne te bo zagotovo izločil iz prometa, napisal faj kazen, ti si boš pa lahko še dobro stegnil pri avtovleki...

Prav zato imaš zakonsko omogočeno da registracijo podaljšaš 3o dni pred iztekom in ne po!

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
NE.
Vozilo lahko voziš še tisti dan do 23.59h in nato ne več. Imaš pa 30 dni časa da urediš zavarovanje, oz. da podaljšaš reg. da ti ne bo treba vrniti tablic in plačevati odjave/prijave.
Pa bog ne dej da si udeležen v prometni nesreči po poteku reg.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Na tehničnem so rekli, da od 1.7.2011 ni več tolerance po preteku registracije. Sledi takojšnja kazen, ker se tretira, da voziš neregistrirano vozilo. Moraš ga tudi odjaviti iz prometa in na novo prijaviti, tako da opravi registracijo prej.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Poznam primer ko so poklicali policijo ker se je možakar pripelju na teh. pregled z nereg. avtom
bonk.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
??? ...včasih je bilo, da zavarovanje velja še 30 dni po izteku registracije... Čisto možno, da je po novem do tistega dne, ki je napisan na prometnem in nič več. Kar se mi zdi tudi logično, glede na to da lahko ragistracijo obnoviš 30 dni pred iztekom.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Če je polica trajala celo leto, potem še vedno velja respiro rok 30 dni od datuma poteka zavarovanja na polici. To je dogovor in določilo zavarovalnic, ne države.
Je pa res, da nimaš poravnanih dolžnosti do države, kar pa pomeni, da v najslabšem primeru sledi kazen + odvzem tablic in avtovleka do tehničnega pregleda (na tvoje stroške seveda).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.398
113
po izteku se ne smes vec voziti. Do 30 dni po poteku je kazen 80 eur, potem pa 500 eur. V obeh primerih je vozilo izloceno iz prometa, po poteku 30 dni pa se ti odvzame tudi tablice in prometno dovoljenje

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Tako je!
V primeru prometne nesreče pa kokr vem kriješ vse sam.
Pa nič ne kriješ sam znotraj 30 dnevnega respiro roka. Je bilo že zgoraj povedano ... zavarovalnici si dolžan plačati podaljšanje zavarovalne police za novo zavarovalno leto.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Men ni jasn zakaj je težko zacahnt na letnem koledarju 30 dni prej da to urediš npr, ob plači in maš mir
confused-1.gif

(me prov zanima kok nas je ki to naredijo vsaj 2 tedna prej)
ne pa da sprašuješ 1-2 dni pred potekpom kaj in kako in to iz tujine, svašta
17758-icon_confused.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
dej ne nabijej no. nobenih sprememb ni nikjer..če si čez rok, se znotraj 30 dneh šteje za podaljšanje, sicer je odjava/prijava - to je pa tut vse. če pa narediš nesrečo, pa kriješ tekočo premijo brez pardona ali pa pač vse plačaš sam. policisti ti lahko izrečejo opozorilo.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Men ni jasn zakaj je težko zacahnt na letnem koledarju 30 dni prej da to urediš npr, ob plači in maš mir
confused-1.gif

(me prov zanima kok nas je ki to naredijo vsaj 2 tedna prej)
Po mojih statistikah (sklepam zavarovanja) jih
- 20% uredi več kot 14 tedna prej,
- 20% jih uredi 4-14dni prej,
- 30% jih uredi v 1-3 dni prej,
- 20% jih uredi zadnji dan,
- 10% jih uredi prepozno (po poteku).

Ti ki urejajo po poteku, večinoma urejajo tudi blizu 30.dne, mnogo krat pa prav zadnji dan. Mogoče tudi zato, ker do zadnjega ne vedo ali bi avto še registrirali ali bi ga odjavili.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Imam primer, ko se je to urejalo 6 mesecev po poteku
smile-1.gif
Zavarovanje je bilo plačano, samo na cestnino se je pozabilo, po 6 mesecih pa telovadba, ne vem točno kako je šlo, ampak tablice so ostale enake. Na srečo ni bilo policijske kontrole v 15k prevoženih km v tem času...

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Hvala vsem za odgovore. V najslabsem primeru bom par dni cez Rok. Najbolj pomembno mi je, da je avto se vedno zavarovan. Torej je najhuje, kar me lahko v sloveniji doleti 80 eur - mogoce samo 40, ce velja polovicka. Kako pa bi avstrijci ukrepali, pa se raje ne razmisljam.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Daj ti meni povej nekaj drugega.
Vsi poznamo svetovno popotnico na motorju Benko Pulko. Z motorjem je hodila ŠEST let po svetu in se vrnila z registriranim motorjem v Slovenijo. To je teoretično nemogoče izvesti , razen če je nekdo nekaj pomutil. Ali je morda kdo na policij pomislil da bi pogledal kako se je ta motor registriral v tem času ? SEVEDA NE, ker ona je slavna in kršenje zakona tu nima veze
10.gif

http://www.benkapulko.com/si/o_benki/

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kaj pa našo policijo briga, če ne vozi po sloveniji? Pa ne bodi tako tipično slovensko nevoščljiv.

Slavna? Komaj sem se je spomnil.