Zamrznjena vrata

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj priporočate majstri za preprečitev te tegobe? Ob najmanjši zmrzali je vrata skoraj nemogoče odpret. Včasih po naključju kakšna izmed vrat ne zmrznejo do konca, ali pa je mogoče to prtljažnik, tako da se nekako zleze v avto. Avto je ibiza letnik 2001.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupit sprej (ali gel) za gume in pošteno pošpricat oz. namazat.

Sicer pa so eni avti nagnjeni k zalepljenju in nič ne pomaga (verjetno odvisno od oblike vrat koliko vlage pride do gume), jaz recimo svoje 206-tke ne rabim z ničemer mazat, pa se ne prime niti malo, prej se mi je na Kalosu lepilo tak, da sem se s vso težo moral obesit na vrata, da sem jih odprl
rolleyes-1.gif
Je pa bilo precej boljše, ko sem kupil sprej za gume in našprical.

Slišal sem tudi že za recept, da gumo potreseš s kakšnim pudrom ali prahom, tako da ni gladka in se ne zalepi, samo ne vem koliko potem takšna guma ''dihta'' ob dežju.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Zgleda da so ibize na udaru glede tega. Kolegica ma ta avto in isti problem. Se usedem na sovoznikovem sedežu, čez 20 min vožnje ne morem ven
hysterical-1.gif

bom pa tele nasvete posredovala naprej, upam, da kaj pomagajo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Tole bi znalo biti zelo uporabno za mlade dečke, kateri bi radi zadržali dekletca v avtu.

eddd555

Zelenc'
9. dec 2008
2
0
1
Na Petrolu sem kupil SONAX kremico (ima obliko kot labelo). Cena: nekaj čez 3€. Najprej posušiš tesnilo in rob vrat, nato namažeš.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
A se ti prilepi guma ali cela ključavnica (oz. kljuka)?

Če je guma ni panike, pač če ne gre drugače povlečeš malo bolj na močno in se vrata odprejo. Hudič je pa če ti primrzne mehanizem za odpiranje .. sicer na silo še odpreš, je pa malo večji problem če se potem vrata nočejo zapret (in potem moraš 5min do 8h celih 30 min čakat da se odtali cel avto).

Če imaš avto zunaj se splača kupiti tisto malo večjo cerado, ki pokrije vetrobransko steklo in sprednja vrata, potem se rešiš tega problema in še šip ni treba drsat.

Sicer najhuje kar sem doživel je pa bil avto v ledenem oklepu .. dobesedno 1/2 cm ledu čez pleh in šipe (zgleda padal dež, ki je sproti zmrzoval). Ni pomagalo drugega kot doma ostat!
rolleyes-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik eddd555 pravi:
Na Petrolu sem kupil SONAX kremico (ima obliko kot labelo). Cena: nekaj čez 3€. Najprej posušiš tesnilo in rob vrat, nato namažeš.

Se en glas za to kremo, po uporabi ne pikne vec nic
smirk-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Jaz sem lani nasprejal s slikonskim sprejem pa je celo zimo držalo, tudi ko je bilo letos nekaj hladnih dni je še držalo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Glicerin (glicerol) - za izdelavo mazil, za kozmetične preparate, za antifriz, za izdelavo nitroglicerina
smile-1.gif