Zamenjava tus pipe

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Uporabljam že 18 let. To je tako, kot šipe na elektriko v avtu. Kdo kupi avto s šipami na ročko? Enako daljinsko centralno zaklepanje ali pa avtomatska klima.
Če vam nekdo danes govori, da je to bz, je samo fouš, ker sam tega nima. Seveda se da brez. Pa mi povejte, kdo je brez tistega zgoraj naštetega v avtu.
Razlika v ceni ni tako velika, da bi bilo smotrno tukaj varčevat. Pipe bp držijo 10 in več let. Menjal sem do sedaj samo armalovo pipo po 12 letih, ker se je nabral kamen in je bilo težko spreminjati temperaturo. Delala je pa še vedno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
da je to bz, je samo fouš, ker sam tega nima.

:fredi: Daj no mato. To je čisto stvar presoje. In problem teh pip je ravno v vodnemu kamnu (kar veš tudi sam). In meni osebno se ne da po 10ih letih ukvarjat s pipo - zame, ko jo kupim, ima da je v funkciji dokler se ne stegnem, razen če jo bom sam menjal, ker bom tako hotel.
In ne, ni podobno el. šipam v avtu.
Mogoče bi lahko naredil vzporednico s kisom..enim je ljubši balzamični, drugim jabolčni ;) :nazdravje:

• Všeč mi je
Reactions: ales85

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
884
113
MB
Da se odpiram nove teme, zanima me tale na linku ali kakšna podobnA.
Torej to vedno 38°C spušča skozi, ne glede na to, kako odpiraš? se to nastavlja na hladneje/topleje?

Od srede naprej bo imela trgovina Jager v akciji.

20221206_081801_resized.jpg

• Všeč mi je
Reactions: tony

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Sam sem tudi razmišljal o termostatski, pa se zaenkrat še nisem odločil. Na enem mestu itak ne moreš pustiti, ker vsakemu paše drugače. Odvrnila so me tudi pričevanja zaradi težav z vodnim kamnom, katerega imamo pri nas zelo veliko.

Me pa mika tudi "rain shower". Tako da menjal bom, le odločiti se ne morem ali navadno ali termostatsko. Cena ni ovira.

Nisem pa še prišel do zaključka, če nam dejansko lahko tudi ustreza vsak dan druga temperatura, stopinjo gor dol? Če bi bila stalno ista, potem ajde, nastaviš tisto temperaturo in moraš v vsakem primeru pustiti, da priteče dovolj tople vode.
Vaše izkušnje? Imate dejansko vsaj dan isto temperaturo ali tudi to spreminjate? Pa ne mislim sezonsko, ampak dnevno.

Pa še nekaj me je zmotilo, ko sem gledal Grohe ali Hansgrohe, ne vem katero točno, pa se je izkazalo, da je en kup gumbov gor ne ravno kvalitetna plastika. Kar pa me pri armaturi za 500+ EUR pač moti... Na splošno se mi zdi, da neke res posebno velike izbire tukaj ni, ali se motim?

B81

22. jul 2007
37.039
10.551
113
ja to lih tisto, zdaj ne ves, kaksno temp. imas.
Sem meril in mi najbolj pase tam 34 ali 35, 38 st je ful prevroca...merim zjutraj in zvecer in ne grem prek 35st.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ja, ampak mene ne moti to, da ne vem kakšno temperaturo imam. Meni je pomembno le, da mi paše :D Ko priteče dovolj tople vode, kar je pri meni hitro, nato nimam težav z uravnavanjem. Odprem in uporabljam. Zato se mi zdi, da ne bi nič kaj profitiral pri termostatski armaturi. Še posebej v primeru, da bi moral vsak dan malo spreminjati, ker potem nisem pridobil ničesar.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Pubeci, lepo termostatska pipa in pršna roža na strop, ampak obvezno vse podometno, da ne čistiš kamna vsak vikend in gledaš tistega droga. Probajte, milina, tako uporabnost kot estetika. To je kot avtomatski menjalnik v avtu, ko ga maš enkrat ne greš več nazaj na kvačkalico. Pa ne šparat, Hansgrohe/Grohe. Drago pa tudi ni toliko, da čez 15 let ne bi mogel nove kupiti, P/O baterija je pri vsaki znamki univerzalna. ;)

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pubeci, lepo termostatska pipa in pršna roža na strop, ampak obvezno vse podometno, da ne čistiš kamna vsak vikend in gledaš tistega droga. Probajte, milina, tako uporabnost kot estetika. To je kot avtomatski menjalnik v avtu, ko ga maš enkrat ne greš več nazaj na kvačkalico. Pa ne šparat, Hansgrohe/Grohe. Drago pa tudi ni toliko, da čez 15 let ne bi mogel nove kupiti, P/O baterija je pri vsaki znamki univerzalna. ;)
Super, da je podometno, ker potem, ko te kaj "zezne" v cevi not, razbiješ celo steno... Ah...

Imel, dal vse cevi ven... Pa šlo je xxxx€ za popravilo... HansGrohe...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Ti si imel vodovodarja napačnega, ne znamke. Cev mora biti lepo izolirana in pravilno "stisnjena".

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ti si imel vodovodarja napačnega, ne znamke. Cev mora biti lepo izolirana in pravilno "stisnjena".
Ti se beres kot en fanboy. Dejstvo je, da nic ni vecno. Lahko, da je bil kriv vodovodar. Mogoce pa je bil slab material. Ali pa je enostavno prisel cas za to. Ce bi bilo zunaj, bi bilo veliko lazje za popraviti.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Fanboy, ki mu gre na živce, da folk ne razume, da nič ni trajno in bi imeli žarnice na nitko, avte brez servota in klime itd. Ko delaš vsak dan s takimi, ti dviga pokrov. :D Kopalnico prenavljaš na vsake 15 let in toliko bo večina inštalacij zdržala. Ti si imel pač smolo, ko ti bo spustil navaden stari nadometen kotliček boš pa tiho. ;)

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ravno nam je jasno, da to ni trajno. Prenova kopalnice na 15 let? Ja pa ja de

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.943
2.645
113
Kaj te ima pa za zeznt? Vodovodna inštalacija kot vsaka druga. Saj ostale vodovodne inštalacije tudi nimaš nadometno speljano. Vložek armature pa če gre kaj narobe itak lahko ven uzameš in zamenjaš.

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
Itak da termostatska pipa, vedno kolnem kje na dopustu ko moram navadno šraufat, enkrat prevroče drugič premrzlo.
Imaš pa občasno termostatske pipe v Hofru, Lidlu za normalen denar.
Pokvari pa se vsaka zaradi vodnega kamna, ena prej druga kasneje, sploh pa v današnjih časih šparanje na kvaliteti vgrajenih materijalov.