Zamenjava tus pipe

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Crknila mi je termostatska pipa v tuš kabini noname znamka.

Rad bi zamenjal s hansgrohe, pa me zanima, ce kdo ve ali so navoji standarni. Torej samo zaprem vodo, odvijem matice in zamenjam pipo???

Se kdo spozna?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Praviloma so vse armature narejene po standardu.

Pri kakih zelo starih blokovskih gradnjah se zgodi da razmak ni standarden, pa je treba poštemat ali pa dat ekscentre gor.
navoji pa so enaki povsod.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Hvala za info. Razmak je ok. 15 cm
Edino me skrbi velikost navoja.
Kupujem preko neta, zato preverjam.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Crknila mi je termostatska pipa v tuš kabini noname znamka.

Rad bi zamenjal s hansgrohe, pa me zanima, ce kdo ve ali so navoji standarni. Torej samo zaprem vodo, odvijem matice in zamenjam pipo???

Se kdo spozna?
nič se ne boj bi moralo pasati -razmak med priključki je res 15 cm vendar nekatere izjeme so 15,5cm. če se ti bodo rozete lepo prilegale steni ti svetujem da pustiš stare ekscentre v steni tako se boš izognil nekaterim nevšečnostim -ne sprašuj katerim -boš hitro ugotovil

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.943
2.645
113
Ja na eni strani nastavljaš pretok vode na drugi pa temperaturo. Nastavljena temperatura bo vedno enaka ne glede na nastavljen prerok.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.588
2.632
113
še v SLO - ampak komaj
Na “38” in “43” ima zaskočko - da si pomotoma ne spustiš kropa po sebi.
Na levi pretok vode - na desni temperaturo. Pa fajn je, da je pritok tople na 38 …

B81

22. jul 2007
37.039
10.551
113
Sem se spomnil, da se poleti tuširam z mrzlo vodo oz. počasi do mrzle. Je to sploh možno s tole pipo?

B81

22. jul 2007
37.039
10.551
113
nisem se spuščal v detajle. kar imam izkušnje po hotelih, pa se da ja. Samo pač desno stran obrneš na mrzlo...
Ok thanks, sprašujem, ker sem gledal navodila montaže in je temepraturo reguliral z izvijačem in potem dal gor pokrovček in sem mislil, da je to potem nekako "fiksno" nastavljeno.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Seveda se lahko nastavlja na hladneje/topleje. Na eni strani pretok, na drugi temperaturo. Bolj enostavno je, kot klasična tuš ročka. In nobene funkcionalnosti tu ne zgubiš.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Da se odpiram nove teme, zanima me tale na linku ali kakšna podobnA.
Torej to vedno 38°C spušča skozi, ne glede na to, kako odpiraš? se to nastavlja na hladneje/topleje?

Če jaz prav razumem tole pipo, ti bo nastavljena vrednost zgolj omogočala vedeti da se tuširaš z 38 stopinjami (kar bo verjetno prišlo prve parkrat prav kot zanimivost) potem jo boš nastavil kakor paše tebi - torej bolj proti topli in hladni (očitno je v pipi nek mešalni del, ki zagotavlja teh 38 stopinj).

Nekako je 42 stopinj prag bolečine za človeka - torej je teh 38 stopinj verjetno neka temperatura s katero se v povprečju vsi tuširamo.

Sam priznam, da ne vidim smisla v kupovanju take pipe, ker na dolgi rok je podvržena nedelovanju, nastavitev željene temperature na klasični pipi pa tudi ni nek zahtevnejši poseg. Kar se estetike pipe tiče (gledamj prvi link) mi je top.
(za nakup Grohe se ti splača pogledat tuje internetne trgovine..10 let nazaj so bile konkretne razlike (30 do 35 % ceneje kot pri nas)).

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in sad

BojanP

24. jul 2007
3.943
2.645
113
Prednost te pipe je da enkrat nastaviš na željeno temepraturo in se vsakič ko sputiš vodo tuširaš z želeno tremepraturo, brez da bi lovil temperaturo ki ti ugaja. Mal je zoprno če so uporabnikom tuša všeč različne temperature potem moraš vsakič nastaviti tudi temperaturo vendar je še vseeno lažje kot pri klasični armaturi, saj samo nastaviš temepraturo, ki ti ugaja in ni tistega lovljenja temerature po občutku.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jezek

Guru
24. jul 2008
3.467
1.464
113
Verjetno je prednost tudi tam, kjer temperatura vode stalno niha (zamik plinske peci, bojler ki se prazni, hotelske sobe...)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
Prednost te pipe je da enkrat nastaviš na željeno temepraturo in se vsakič ko sputiš vodo tuširaš z želeno tremepraturo, brez da bi lovil temperaturo ki ti ugaja. Mal je zoprno če so uporabnikom tuša všeč različne temperature potem moraš vsakič nastaviti tudi temperaturo vendar je še vseeno lažje kot pri klasični armaturi, saj samo nastaviš temepraturo, ki ti ugaja in ni tistega lovljenja temerature po občutku.

Roko na srce...tudi na običajni pipi, enkrat ko nastaviš, pustiš na isti poziciji, zgolj odpiraš vodo.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

BojanP

24. jul 2007
3.943
2.645
113
Jaz zmeraj ko odprem potem najprej še levo desno "lovim" idealno temperaturo. Se pa strinjam da gre za "first world problem"

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in B81