Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.213
4.294
113
Se bo EU borila z nemškimi mitraljezi oziroma lesenimi Metlami, ki jih uporabljajo ker drugega nimajo.
Orozja kaj dosti nismo sposobni narediti.
Švabi so močni izvozniki orožja in imajo kvaliteto. Kvantiteto lahko hitro vzpostavijo. VW je že na radarju, da se prekvalificirajo v vojaški stroj. To je u bistvu tudi njihova rešitev.

Vsekakor tudi kmer potrebuje nekajletno konsolidacijo.
So pa vse članice, (taglavne) močno podeblale proračune vojski, govorim predvsem UK, GER, FRA, NOR, SWE... Vsekakor je trend tudi niša prava. Je pa fact, če dajo na 3% BDPja članice EU v skupno vojsko prekosijo proračun ZDA za vojsko...

rešitev je, če je volja bomo pa videli.

Obenem industrija po celi EU cveti vsaj 10 let...

B81

22. jul 2007
38.116
11.268
113
ja tak je na borzi kaj te muti nekaj :bonk:
a če bi zmagala kokamala in bi delnica padla, bi blo pa ok?

1739966725187.png

• Objave ne odobravam
Reactions: aljoman in jest5

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.646
7.275
113
Se bo EU borila z nemškimi mitraljezi oziroma lesenimi Metlami, ki jih uporabljajo ker drugega nimajo.
Orozja kaj dosti nismo sposobni narediti.

Največjo bedarijo na tem forumu sem prebral, ko je Andi napisal da so našli nanotehnologijo v covid cepivih.
Danes si ga pa premagal.

Angleški BAE Systems proda toliko orožja, kot oba največja ruska proizvajalca skupaj. Pa ne prideš do Francozov, Italjanov in Nemcev.

PS: glede na pretlekle izgube, rusi bolj ali manj modernizirajo stare tanke T62 (dizajn iz 1962). Toliko o 200 novo izdelanih tankih na mesec.

• Všeč mi je
Reactions: delter333

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Največjo bedarijo na tem forumu sem prebral, ko je Andi napisal da so našli nanotehnologijo v covid cepivih.
Danes si ga pa premagal.

Angleški BAE Systems proda toliko orožja, kot oba največja ruska proizvajalca skupaj. Pa ne prideš do Francozov, Italjanov in Nemcev.

PS: glede na pretlekle izgube, rusi bolj ali manj modernizirajo stare tanke T62 (dizajn iz 1962). Toliko o 200 novo izdelanih tankih na mesec.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Švabi so močni izvozniki orožja in imajo kvaliteto. Kvantiteto lahko hitro vzpostavijo. VW je že na radarju, da se prekvalificirajo v vojaški stroj. To je u bistvu tudi njihova rešitev.

Vsekakor tudi kmer potrebuje nekajletno konsolidacijo.
So pa vse članice, (taglavne) močno podeblale proračune vojski, govorim predvsem UK, GER, FRA, NOR, SWE... Vsekakor je trend tudi niša prava. Je pa fact, če dajo na 3% BDPja članice EU v skupno vojsko prekosijo proračun ZDA za vojsko...

rešitev je, če je volja bomo pa videli.

Obenem industrija po celi EU cveti vsaj 10 let...
Mislim da bi bila to rešitev za Unior in ostalo Slo industrijo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Sem šel za foro brat in ta tvoj BAE system dosega cca 9% ameriške proizvodnje orožja in to kljub temu da so se mu lani naročila povečala za 2mestno cifro.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.646
7.275
113
Nenazadnje smo tudi eurofighterja skup spacali. Ni bilo poceni, ampak je "naš".

In od takrat so američani spacali F22 (naj bi bil tako dober in napreden da ga ne prodajajo) in F35 (prodajajo, občasno pade kakšen dol). Rusi pa še zdaj razvijajo motorje za SU 57, čeprav leti že 15 let. Kaj je pa z potniškimi letali, pa škoda besed.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
In od takrat so američani spacali F22 (naj bi bil tako dober in napreden da ga ne prodajajo) in F35 (prodajajo, občasno pade kakšen dol). Rusi pa še zdaj razvijajo motorje za SU 57, čeprav leti že 15 let. Kaj je pa z potniškimi letali, pa škoda besed.
F22 več ne morejo proizvajati, ker so razstavili produkcijske linije.

Imajo pa sedaj novega F15