Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.875
582
113
42
povsod malo
"No person shall be elected to the office of the President more than twice, and no person who has held the office of President, or acted as President, for more than two years of a term to which some other person was elected President shall be elected to the office of the President more than once."

Spremembe amadmajev so precej težko uresničljive
- če bi bil sprejet nov amandma, ki bi spremenil prejšnjega (primer je 18, ki ga je zamnejal 21. 18 je vpeljal prohibicijo :) ), za to je potrebna 75% večina v senatu in kongresu + potrditi ga mora 38 držav
- na ustavni konvenciji, ki bi jo zahtevalo najmanj 34 držav, kar se v zgodovini ZDA še ni zgodilo

"Amendments do not require the President’s signature" !!
Podpredsednik je lahko. Predsednik odstopi in on ga nadomesti.

• Wow
Reactions: Kamele0N

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
188
42
28
Pogrešal sem tvojo angažiranost (kot sedaj ko gre za Trumpa) ko se je tvoj vzornik dejansko spotikal na stopnicah in izgubljal na lastnem vrtu. Mislim, razlika je tako očitna, da je smešna.

Aja, bolijo izgube na delnicah. Milina ....

Jaz osebno (še) verjamem, da mojster čisti dvorišče. Ne bom pa presenečen, če se izkaže drugače. Brez skrbi pa nobeden od nas ne ve kaj se dejansko dogaja. Razen, da je penzija v delnicah spet manj vredna :evil:

Grem nazaj limat smeškote.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in jest5

delter333

Guru
21. maj 2010
1.994
1.716
113
Notranjska
Pogrešal sem tvojo angažiranost (kot sedaj ko gre za Trumpa) ko se je tvoj vzornik dejansko spotikal na stopnicah in izgubljal na lastnem vrtu. Mislim, razlika je tako očitna, da je smešna.

Aja, bolijo izgube na delnicah. Milina ....

Jaz osebno (še) verjamem, da mojster čisti dvorišče. Ne bom pa presenečen, če se izkaže drugače. Brez skrbi pa nobeden od nas ne ve kaj se dejansko dogaja. Razen, da je penzija v delnicah spet manj vredna :evil:

Grem nazaj limat smeškote.
Kakor stvari peljejo, ZDA grmijo v državljansko vojno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Izključen uporabnik
23. jul 2008
42.824
5.393
113
Jaz čakam jutri...
FB_IMG_1744048225882.jpg

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.867
4.000
113
Ljubljana
hmpg.net
9. aprila, ob 15.37 po lokalnem času, je ameriški predsednik na https://truthsocial.com/ zapisal: »TO JE ODLIČEN ČAS ZA NAKUP!!!«
NYSE se zapre 16.00 po lokalnem času
9. aprila, 19.17, je prek istega komunikacijskega kanala sporočil, da je kitajski določil dodatne carine in za 90 dni zamrznil zvišanje carin za nekitajski del planeta.

23 minut, ko si lahko ustvaril bogastvo, 23 minut na voljo za borzne manipulacije. Ali se bo kdo v Ameriki upal preveriti transakcije v teh 23 minutah?