zakaj religije?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kot kaže si ti reden in zvest obiskovalec nedeljskih svetih maš, ker si tako na tekočem, kaj vse se v cerkvah govori in dogaja.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.085
1.888
113
Emona / Carnium
Je*eš Mašo. Biti na tekočem je v določenih regijah tudi svojevrstna religija, da ne rečem odvisnost, podprta s prepričanjem o tem, da je zdravo, če zvizneš vsaj kak fraklčk na uro...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kot kaže si ti reden in zvest obiskovalec nedeljskih svetih maš, ker si tako na tekočem, kaj vse se v cerkvah govori in dogaja.
v zadnjih nekaj letih sem pa res bil prisoten na dveh (sobotnih) mašah. sicer pa spremljam medije, se pogovarjam z ljudmi, ki so redni obiskovalci, skratka dovolj, da sem si ustvaril neko mnenje.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
johannes temu se reče da si agnostik.

Bolj diagnostik.

In diagnoza (napoved) je brez dvoma slaba: pacient je sicer še živ, vendar bo na daljši tok (30-50 let) - CRKNIL !

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Pustimo imena, oznake.
Tudi neverni smo lahko pošteni, etični. In to je v teh časih kopičenja dobrin, ter grabljenja - treba spoštovati.

Ne pa to, kdo hodi v cerkev ali džamijo, in tam meče v pušico. Moje mnenje je, da meče v pušico praviloma tisti, ki ma slabo vest.

To pa, da nekdo greši, nato pa se izpove in odmoli nekaj očenašev ali zdravamarij, pa je zame celo - perverzno.

A si razumel, kaj sem zgoraj napisal? Da je treba pravzaprav odmisliti razne človeške interpretacije boga?

I

Izbrisan uporabnik #488

Nečloveška interpretacija?

Imajo psi boga? Stardec
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Stardec bo za kazen, na vse veke vekov, pobiral pasje dreke ob spremljavi partizanskih in komunističnih pesmi
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nečloveška interpretacija?

Imajo psi boga? Stardec
smile-1.gif
Definitivno.
Dokler imate komunisti in zločinci svojega hudiča, imajo psi za kontravtež, svojega boga. Ne more drugač bit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
v zadnjih nekaj letih sem pa res bil prisoten na dveh (sobotnih) mašah. sicer pa spremljam medije, se pogovarjam z ljudmi, ki so redni obiskovalci, skratka dovolj, da sem si ustvaril neko mnenje.
No lepo, da imaš vernike za družbo in da bereš medije kot so; družina, ognjišče..... in da hodiš k sobotni maši. Vsaj veš koga je potrebno volit, kako moraš razmišljat itd.....
Škoda ker se te nič ne prime..
Kar še naprej redno hodi k maši, beri in poslušaj katoliške medije, ter se pogovarjaj z verniki! Ne more škodit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Stardec bo za kazen, na vse veke vekov, pobiral pasje dreke ob spremljavi partizanskih in komunističnih pesmi
evil.gif
Itak; pes, pasji drek, partizan, koministična pesem, capl, snečer....to paše skupaj.
Dobro si to povedal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Titovo sliko iz službe sem obesil na za to primerno mesto. Poleg pesjaka, da moj pes Floki ve, kam mora it kakat in lulat.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Titovo sliko iz službe sem obesil na za to primerno mesto. Poleg pesjaka, da moj pes Floki ve, kam mora it kakat in lulat.
enako, kot si ti v službi počel pod to sliko..pohvalno.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja itak, kaj pa naj bi druzga delal pod tako sliko? A molil, kot ti?
Titova slika izredno dobro deluje na prebavo. Pogledaš titovo sliko, pa se poserješ kot goska.
Če bi mi ti poslal svojo sliko, al pa snečer, bi delovalo podobno
Bi pa jaz tvojo in snečerjevo sliko še prefotokopiral in kopiji obesil v špajzo, da otroci ne bi kradli marmelade.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Evo me, po dolgem času...

Jaz sem tudi včasih razmišljal o tem, pač, zakaj vse te religije, če se pa samo tepemo med seboj zaradi njih.... nato sem prišel do spoznaj o tem, kaj je zdaj s tem Kristusom in muhamed na drugi strani. Ja, tako je fantje, u bistvu je Kristus rekel, da naj ima vsak le eno ženo, čeprav cerkev nikoli nič ne reče, da je to on rekel. Ker je pač enako število moških in žensk in če ima vsak le eno ni ti treba nikogar ubit, da prideš do nje. No in ljudje so se strinjali z njim in nastal je mir in civilizacija. Ampak to še prej kot pred 2015 leti... Toda mir v tej pracivilizaciji se je končal, ko so začli tekmovati, kdo bo imel več otrok. Krivdo za to so pa pripisali Kristusu, ker ni povedal, koliko otrok in so ga križali zaradi tega. Tudi o tem, nič ne slišiš v cerkvi.
Kar se tiče islama, pa veste tisto 4 žene oziroma še več, ker nimajo sankcij, da o otrocih ne govorim...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
No to glede otrok in kristusa si malo iz riti potegnil
grin1.gif

Res pa v cerkvi ne povedo marsičesa. Recimo tega, da je stara zaveza bila v originalu posvečena 4 bogovom
evil.gif

(V štartu so bila 4 božanstva, s časoma pa je prevladal "bog vojne" in so parkrat malo popravili pisarijo. Nazadnje okoli 600 let pred Kristusom, samo so še vedno bili površni in se najde kar nekaj "napak", ki namigujejo na čaščenje več bogov)