Zakaj nujno rabim LTE

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
KdoZ,.. informacij o trenutnih delih nimam in trenutno jih žal nimam časa iskati,.. pošlji mail na info@simobil.si ali pokliči k njim če imajo kakšno dodatno informacijo,..dvomim da bo datum na AKOS u pravi,lahko pa da se motim.
b

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Z 10 mega bi lahk akamot televizije furu in računalnike...

Bi pa lahk telekom mal razmišljal v to smer da če ti naprimer ne more zagotovit kabla do bajte... ti bi lahko v tem primeru omogočil mobilni internet naprimer za 50 € in sicer res neomejenega . In to jaz takoj kupim in se mi potem fučka za kabel.

Streamanje preko lufta (beri: mobilne povezave) je problematično zaradi izgube paketov (v praksi to pomeni kockanje). Pri podatkih ni teh težav, ker se pač še enkrat pošljejo.

Ne razumem kaj hočeš povedat.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ...torej v celi temi sem ugotovil, da v bistvu na Alterju NI človeka ki bi RABIL LTE...da hitrje nalaga youtube in da lahko gori gledas 3 tv ni ravno neki argument...jaz lepo gledam tv preko 3G

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
V zraku je ogromno motenj, ki lahko povzročijo izgubo paketkov (nosilcev podatkov). Plus vsi si delijo skupen bandwidth in včasih niti ne prideš na vrsto za oddajanje/prejemanje (kadar je res veliko odjemalcev/prometa "po zraku").

Pri prenosu podatkov to ne predstavlja večjih težav, saj se izgubljeni paketi še enkrat pošljejo. Pri realnočasovnih streamih (TV, radio) pa to ne pride v poštev ker si ta moment že zamudil. Pa tudi sam protokol paketkov je pri streamih tak, ki mehanizma ponovnega pošiljanja niti ne podpira (UDP).

Recimo DVB-T, ki je namenjen distribuciji video signala po zraku, je temu prilagojen. Ima namreč ogromno redundance, tako da tudi če se kaki biti izgubijo, se jih da do neke mere rekonstruirati. Pri navadnem IPTV pa tega seveda ni.

Na kratko: streamanje videa preko mobilne povezave bo precej bolj kockasto kot pa preko kabla.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Samo zadeva se da dejansko gledat in naprimer ima sedaj telekom s svojim TViN-om tudi možnost gledanja in sicer (pazi to) zastonj prenosom podatkov (no..do konca tega meseca).

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Tisto kockanje se dogaja samo pri enosmernem brezžičnem oddajanju, torej digitalna televizija. Pri WiFiju in mobilnemu internetu pa ne, ker tu neglede na UDP že na nižjem IP nivoju WiFi router ali pa mobilni oddajnik poskrbita, da vsi paketi prispejo na cilj, pa magari če je 95% packet loss.

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zakaj WIFI ni zadovoljiv? Pa ti veš da je WIFI precej hitrejši od LTE? Ne vem zakaj bi rabil kompleksno opremo v hiši za "dostavljanje interneta" sredi dnevne sobe, če pa je že navadni WIFI router dovolj dober. Kabel do hiše pa v vsakem primeru rabiš.
Saj nisem govoril o hitrostih, vpisovanje gesel za WiFi je tisti problem. All connected naprava si ne more privoščit vpisovanja gesla v vsaki hiši, je treba avtomatsko iz 3G/LTE skok na WiFi naredit, magari sredi klica ali videokonference.

SIM autentikacija WiFi routerjev je najlažja rešitev tega. Gre samo za update softwerja, router je lahko isti. Ter seveda na centralni strežnik operaterja je treba speljat zadevo. Mislm da ima v Franciji en operater na tak način večja mesta pokrita.

Nazadnje urejeno:

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Samo zadeva se da dejansko gledat in naprimer ima sedaj telekom s svojim TViN-om tudi možnost gledanja in sicer (pazi to) zastonj prenosom podatkov (no..do konca tega meseca).
Ja, ker ne gre po UDP.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
LTE-ja so zlo veseli ljudje, ki delajo na terenu in pošiljajo podatke v "pisarno" (fotografi, prenosi dogodkov v živo, video nadzor ...) Za mail pogledat in mal posurfat mi pa res dol visi, če mi sekundo dlje časa rabi na 3G.
Za TV gledat, pa že rabiš oreng ali neomejeni paket.

spizzavampi

Zelenc'
23. avg 2007
27
0
1
LTE je za operaterje nujen:

1.UMTS je prišel z razvojem na konec in tudi če trenutno ni ogromno zahtev po večjih hitrostih te v prihodnje bodo

2.boljša spektralna učinkovitost

3.bolj enostavno in hitro omrežje...v smislu odzivnosti-ip platforma od začetka do konca

4.100/50 je komaj začetek z MIMO rešitvami tudi do 10x več

5.mnogo boljše definiran QoS

.....in še kaj bi se našlo

lp

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
3
18
Lte je prihodnost. Jaz sem prepričan da je wireless internet prihodnost in ne fixni, v kaki koli obliki, bodi si LTE generacija xx, ali open wifi na strehi vsake bajte.
TV v obliki TVina zere pod 5MB/min tako da z tusmobilovim 1€ oz mobitelovim 2€ na dan lahko gledas 3,3h le tega predno porabis podatke in moras dofilat za ponovnih 1€. In ker dela po principu HLS tudi redko kdaj zasteka in dela super na tuš H+

LTE paket je po mojem mnenju zelo solidna konkurenca vsaki hitri fixni povezavi ce zanemarimo torrentiranje.
Moj lte vlece priblizno 20/20MBit v stanovanju, odprt je pa max. Nexus 7 LTE.

Ga rabim na tulifonu? verjetno ne sej zere tudi baterijo bolj.

Nazadnje urejeno: