Ne bi spuščal v to, kaj je teran in če je dober ali ne. Ker niti ne vem, če je tisto, kar nam zraven pršuta ponudi domačin v Ponikvah sploh teran. Tisto vino mi je všečno in paše ob pršutu. Seveda pa kakor komu...Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Precej lažje se je šlepat na geografsko omejitev pa domači klienteli prodajat kislo scalnico namesto kvalitetnega vina.
Glavna značilnost vina je alkohol + vinska kislina. Nekako pri nas na Štajerskem tričetrt vinarjev misli, da je glavna sestavina sladkor. Sladkor je sestavina soka za otroke in v vinu ga ne vem koliko ne sme biti. Res pa je, da skopuh obiskovalcem ponudi sladico in vino. Ali celo brez hrane. Potem pa mora biti vino sladko, da gre skupaj in zato so pri nas sladka vina precenjena. Če ponudiš pravo hrano, pa sladko vino ne gre zraven.
Geografska zaščita verjetno pripomore, da odmakneš izdelek od plebejcev in ga daš samo petičnežem. Briga mene, če se konjak ali šampanjec lahko uporabljata samo nekje na svetu. Jaz pač nabavim produkt za katerega sem pripravljen dati denar.