Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tu ni heca, če tole dovolimo, je Teran izgubljen za večno.
A res? Jaz sem pa mislil, da bo pač ostalo tako kot doslej.
Se pa strinjam, da so Hrvati najslabši možen narod, ki ga lahko imaš za soseda in je treba it z njimi na nož in jih tolči po butici ali po denarnici, ker zlepa se z njimi ne da nič zmenit. Pa teran sploh nima nekega hudega pomena tukaj, ker je ena huda kislica, ki jo lahko prodaš zgolj na domačem trgu.
To je blagovna znamka in tu se vedno gre na nož. Teran je doma na Krasu, torej v Dutovljah in okolici, celo zgodovino se je delalo na tej blagovni znamki. Če bi bilo drugače, bi tudi Refošk nosil ime Teran - pa ga ne!
Kako pa ti kvalitetno vino dojemaš, je pa tvoja subjektivna ocena.
Če bi Hrvat smel en sam dan koristiti blagovno znamko "Teran", je ta izgubljena za 1000 let - nikoli več ne bi bila zopet naša. Nepopravljiva škoda!
Imamo tudi Lipicanca ki je pač doma in vzgojen iz Lipice, čeprav so se avstrijcem še kako cedile sline po njem oz. po njegovi "blagovni znamki". Imamo še marsikaj našega in zdi se mi, da bo moral narod zopet vstati zaradi nesposobnosti naših politikov, ki bi ob najmanjšem problemčku najraje kar prodali vse skupaj, namesto da bi odstranjevali vzroke
! Aktualne politike namreč.