Zakaj (ni)sem nacionalist...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Ali se samo meni zdi, da naši dobri južni sosedje v čisto vsakem "kurjem" ravsu z nami vedno zmagajo? kadarkoli, kjerkoli nam nekaj zakuhajo in potem so nenadoma oni najboljši. pa zaliv, pa sedaj teran (ki je RES naš no..), mislim, kateri kekec pri nas se ne zna iti politiko. ali pa je to vse samo igra...in nam še niso vklopili znaka za ploskanje?
eh...pa v prvi vrsti smo
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
zmagamo nikol ne, ker nimamo časa za to, ker se moremo med sabo kregat
grin1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zmagamo nikol ne, ker nimamo časa za to, ker se moremo med sabo kregat
grin1.gif

Imaš popolnoma prav. Mi se med sabo tako ravsamo, da drugim sploh ni potrebno. V bistvu samo počakajo, pa poberejo kolač. O sposobnostih naših politikov in diplomatov pa je itak škoda debate. V bistvu nas pelejo s*cat ravno kdaj se jim zahoče.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
Ali se samo meni zdi, da naši dobri južni sosedje v čisto vsakem "kurjem" ravsu z nami vedno zmagajo? kadarkoli, kjerkoli nam nekaj zakuhajo in potem so nenadoma oni najboljši. pa zaliv, pa sedaj teran (ki je RES naš no..), mislim, kateri kekec pri nas se ne zna iti politiko. ali pa je to vse samo igra...in nam še niso vklopili znaka za ploskanje?
eh...pa v prvi vrsti smo
smile-1.gif
teran je pač taka politika da je evropska komisija ubila evropsko unijo. sedaj bodo lahko naši spet začeli točit tokaj in delat istrski pršut. saj istro imamo tokaj pa tudi ni madžarski tokaj ampak nekaj povsem drugega... vse skupaj je bolj kot ne strel v koleno evropske komisije. no razen če so iskali razlog da odpravijo to zaščito izdelkov in so si pač izbrali naš primer da to odpravijo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tu ni heca, če tole dovolimo, je Teran izgubljen za večno. Tudi če se nekoč EU zruši sama vase, se ne bi nikoli več dalo vzpostaviti prejšnjega stanja.

Zakaj se Židan pogovarja: " ... in morebitna tožba .. "
confused-1.gif
? Tu mora biti tožba in to dobljena tožba! Hrvatje nam že celo zgodovino delajo zgago, kot hijene so. Hoteli so blagovno znamko "Kranjska klobasa" - le od kdaj so oni kranjci? Istro sta jim Kardelj in Kidrič šenkala, ... kwa zdaj - bomo sploh še Slovenija? Ali bi kar vse hrvatom šenkali?

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
To je pa zato, ker volimo vedno iste fikuse, ki niso sposobni narediti nič drugega, kot poskrbeti zase, za narod jim pa dol maha... nešteto je primerov kaj vse smo zgubili in ne samo zatadi Hrvatov.
P.s. Ne razmišljamo več po ZKP - ju.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tudi mi nismo neke rožice. Tudi v Sloveniji raste in se prodaja zaščiteno varaždinsko zelje, Makedoncem smo pa menda izpulili in zaščitili ajvar. Naš znani agrarni ekonomist je pa izjavil, da je borba za teran enaka borbi za oslovo senco, ker teran predstavlja samo 1% naše vinske proizvodnje in tisti, ki ga pije že dobro ve, kaj kupi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tu ni heca, če tole dovolimo, je Teran izgubljen za večno.

A res? Jaz sem pa mislil, da bo pač ostalo tako kot doslej.
Se pa strinjam, da so Hrvati najslabši možen narod, ki ga lahko imaš za soseda in je treba it z njimi na nož in jih tolči po butici ali po denarnici, ker zlepa se z njimi ne da nič zmenit. Pa teran sploh nima nekega hudega pomena tukaj, ker je ena huda kislica, ki jo lahko prodaš zgolj na domačem trgu.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.976
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tudi mi nismo neke rožice. Tudi v Sloveniji raste in se prodaja zaščiteno varaždinsko zelje, Makedoncem smo pa menda izpulili in zaščitili ajvar. Naš znani agrarni ekonomist je pa izjavil, da je borba za teran enaka borbi za oslovo senco, ker teran predstavlja samo 1% naše vinske proizvodnje in tisti, ki ga pije že dobro ve, kaj kupi.

Zopet zagovarjaš svojo nesposobno levičarsko svojat.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

Se pa strinjam, da so Hrvati najslabši možen narod, ki ga lahko imaš za soseda in je treba it z njimi na nož in jih tolči po butici ali po denarnici, ker zlepa se z njimi ne da nič zmenit. Pa teran sploh nima nekega hudega pomena tukaj, ker je ena huda kislica, ki jo lahko prodaš zgolj na domačem trgu.

To je blagovna znamka in tu se vedno gre na nož. Teran je doma na Krasu, torej v Dutovljah in okolici, celo zgodovino se je delalo na tej blagovni znamki. Če bi bilo drugače, bi tudi Refošk nosil ime Teran - pa ga ne!
Kako pa ti kvalitetno vino dojemaš, je pa tvoja subjektivna ocena.
Če bi Hrvat smel en sam dan koristiti blagovno znamko "Teran", je ta izgubljena za 1000 let - nikoli več ne bi bila zopet naša. Nepopravljiva škoda!
rolleyes-1.gif

Imamo tudi Lipicanca ki je pač doma in vzgojen iz Lipice, čeprav so se avstrijcem še kako cedile sline po njem oz. po njegovi "blagovni znamki". Imamo še marsikaj našega in zdi se mi, da bo moral narod zopet vstati zaradi nesposobnosti naših politikov, ki bi ob najmanjšem problemčku najraje kar prodali vse skupaj, namesto da bi odstranjevali vzroke
10.gif
! Aktualne politike namreč.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Ona že ne bi hotela k nam, smo preveč zblojeni. Mi je pa tudi ne bi sprejeli, saj veš ne sprejemamo beguncev in migrantov
smile-1.gif
.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Ja, iz njegovega pogleda se mu jebe za tisti 1%, če bi pa ti prideloval 100% teran, bi pa malo drugače gledal na stvar.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Samo še nekaj časa in prva dama ZDA bo hrvatica, bodo dal nekomu v EU en otok, ali vsaj vikend v lepi njihovi in bo Melanija hrvaška hči. Hrčki so vsega zmožni.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Če bi Hrvat smel en sam dan koristiti blagovno znamko "Teran", je ta izgubljena za 1000 let - nikoli več ne bi bila zopet naša. Nepopravljiva škoda!
rolleyes-1.gif

Do 1.7.2016, ko so lahko legalno Hrvati uporabljali oznako teran za svojo kislico, je minil več kot le en dan, pa se s kraškim teranom ni zgodilo nič tragičnega.
Je že prav, da se Hrvate poskuša po prstih, ker ne spoštujejo pravil, ampak da bo zaradi tega konec pridelave vina na krasu, je pa bosa.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:

To je blagovna znamka in tu se vedno gre na nož. Teran je doma na Krasu, torej v Dutovljah in okolici, celo zgodovino se je delalo na tej blagovni znamki. Če bi bilo drugače, bi tudi Refošk nosil ime Teran - pa ga ne!
Kako pa ti kvalitetno vino dojemaš, je pa tvoja subjektivna ocena.
rolleyes-1.gif

Imamo tudi Lipicanca ki je pač doma in vzgojen iz Lipice, čeprav so se avstrijcem še kako cedile sline po njem oz. po njegovi "blagovni znamki". Imamo še marsikaj našega in zdi se mi, da bo moral narod zopet vstati zaradi nesposobnosti naših politikov, ki bi ob najmanjšem problemčku najraje kar prodali vse skupaj, namesto da bi odstranjevali vzroke
10.gif
! Aktualne politike namreč.

Teran je Refosk, ki zraste na "terra rossi" in tako zemljo, kot jo imamo na Krasu, jo imajo tudi v Istri in to še več take zemlje...
Temu vinu se reče Terran še iz časov, ko ni bilo ne Slovenije ne Hrvaske. Poznali so ga ze Rimljani, tudi ime izvira iz latinscine - terra.
In ker so to vino pridelovali Rimljani na podrocju ITA, SLO in CRO si ga lahko lastijo tudi nasi zahodni sosedje...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ti si ena taka preklemanska podrepna mona ?
Jaz tu ne vidim dileme - Teran je navezan na zemljo okoli Sežane. Ista sorta grozdja v Koprskem okolju ne more biti "Teran", ampak zgolj "Refošk". Odkar vem zase, se je to spoštovalo in upravljalo v tej smeri. Bi se morali iti mineralogijo, da bi upravičili zadevo?
Mislim da ne, tako kot tudi francozi tega ne delajo v primeru "šampanjec", čeprav ga tudi pri nas veselo delajo, le da se mu reče "penina".

Bil je kodeks, dogovor okoli tega, tako kot je bil tudi v primeru kranjske klobase. Tudi Gavrilovičeve paštete še nisem slišal, da bi jo kdo lastil in prodajal v njenem imenu. Blagovna znamka je resna stvar, hrvate je treba po prstih!