Zakaj je tako narobe bivati pri starših?!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kupljeno ze, ampak ga nisi ti kupil..torej zivs v stanovanju od mamice in ocija..kaj mutis zdaj.?
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Aha, zato tako moliš boga, da čimdlje živijo.

Ker potem bo moral kamelči skrbet sam zase.

Mislim, delaš se đeka da imaš poskrbljen stanovanjski problem, potem se pa izkaže da si navadna pijavka.
hysterical-1.gif

Kmetija-kaj je z njo? Jaz sem kupil par arov zemlje in postavil bajto. Sam, brez centa kakršnekoli pomoči. Oz. takrat so bili še tolarji.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kupljeno ze, ampak ga nisi ti kupil..torej zivs v stanovanju od mamice in ocija..kaj mutis zdaj.?
smile-1.gif

Naj stanovanje zažgem ker ga bom podedoval? To pa je butalska logika
aplauz.gif

Še patriot tega ne upa narest s kmetijo....pa čeprav jo sovraži v dno duše
evil.gif

Vesel sem za odnose ki jih imam s familijo....ožjo in daljno....

Marsikateri tukaj gor jih nima....

Tudi vsi te problemi (tudi tebe...patriota in alkoholika) okol nevoščljivosti glede dedovanja izvirajo ravno iz patoloških odnosov ki ste jih uspeli razvit v svojih familijah
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ej ne vem, to je tako, kot da bi tebe vprašal, če si se že naučil speljevati z zlatkom pa če še vedno lažeš okrog, da mašina ni (bila) navita.
evil.gif

Pa ker je leitmotiv te teme družine in življenje doma, nam lahko poveš, kako to rešujete tam na idrijskem...aja, kako pa je bilo z družino tvoje bivše, a lahko kaj več o tem poveš, baje si imel neke probleme...

Pa da ne boš užaljen, tisto z avti je hec, ostalo je pa povsem resno in recimo da v skladu s temo, saj domnevam, da gre v slednjem primeru za razširjeno družino, ki biva pod isto streho (pa pustimo sedaj za čas tvoje ex ko je študirala drugod)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
smile-1.gif
s5 ne razumeš.....noben mi ga ni dal.....ni moj....vse je v odnosu...drug do drugega

A "tvoja" kmetija je bla po Jazbinšku.....al ste nacionaliziral 45?

hysterical-1.gif

sam tale patriot je res en 'kljukec'...če ima nekdo stanovanje, je pa zihr po jazbinšku ane
hysterical-1.gif

medtem ko si je on pa kao zgradil 500 m2 (verjetno hlev)

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Tudi vsi te problemi (tudi tebe...patriota in alkoholika) okol nevoščljivosti glede dedovanja izvirajo ravno iz patoloških odnosov ki ste jih uspeli razvit v svojih familijah
smile-1.gif

Pa ne samo glede dedovanja.....to nasprotovanje se potem odraža tudi v tem da te naprimer partner ki v svojem življenju ni bil deležen OK familije zavestno ali pa podzavestno sili v:

*nekomunikacijo s fojo familijo ( s5 si se slišal z starši)
*izogibanje partnerja družinskim obiskom/praznovanjem
*slaba volja partnerja kadar greš na družinska praznovanja...oz spodbujanje krivde (ker se zastopiš doma/z sestrami...WTF)
*....razno

Men se zdijo ljudje s takim (NE)odnosom do svojih bližnjih bolani.......degenerirani.......naprej vzgajajo funkcionalno DEGENERIRANE familije.....

......in družba gre počasi...ampak vztrajno "u kur**" z takimi pristopi.

E to sem zapisal zato da e boste mal zamislil tukaj gor (sploh vi kot sveta 3jica)......

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Stanovanje je kupljeno.......u celini
tongue-1.gif

Pa preden začneš sadit rožice o socializmu...

Kupiš ga lahko tudi danes......malo težje kot takrat......ampak tudi takrta ni bilo lahko za proletariat! (odrekal si se takrat kot se tudi danes...preden s patriotom zabluzita!)

no, če smo že pri Jazzz-binšku, tudi jazby stanovanja niso bila ravno zastonj, cena je bila recimo nekje ranga golfa2, in tedaj ni bilo golfa2 tako lahko kupiti kot je danes zadnjo verzijo golfa...

ja, stanovanja so bila bistveno cenejša, ne pa zastonj, kot bi radi nekateri prikazali, in, ne nimam jazby flata, je precej novejše

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
Zanimiva tema.Še moja izkušnja življenja pri mojih starših.Po mojem se že v najstniških letih in naprej vidi ,če bo zadeva šla skupaj,Sploh če primerjam mene in mojo sestro.Sestre si ne predstavljam da bi živela pod isto streho.Za to je tudi pri 20- ih pobrala šila in kopita ter šla.Živim pa že 15 let pod skupno streho
Jaz sem se s starši dokaj dobro razumel in tudi sedaj je tako,je pa res da tudi žena nima težav s tem.Drugače itak ne bi bilo možno.
Na vprašanje staršev,če bom doma sem rekel ja,seveda pod določenimi pogoji.
Najprej prepis hiše oz,nadstropja po njuni smrti pa je cela hiša moja.Moji sestri pa sem izplačal nujni delež,ter prevzel skrbništvo za starše.Imamo ločen vhod ,vsak svojo teraso ostalo pa je skupno.Položnice kar se tiče elektrike ,voda ,komunala itd se deli 75% jaz 25% starša.
V moje nadstropje ne hodi nobeden brez povabila,če kaj rabita pokličeta po telefonu.Eno nedeljo kuha žena drugo pa mama.
So tudi kakšna nesoglasja ampak jih rešujemo sproti s pogovorom.Najbolj mi je bilo moteče ,ko je mama začela mojima otrokoma,deliti razne nasvete o vzgoji.No to sem ji hitro objasnil,da ona je svoje otroke že vzgojila,za svoje pa bom poskrbel jaz.Od takrat je mir z raznimi nasveti.Pa na okolico hiše ima oče svoje pogleda,ampak pač to sem vzel v zakup.
Tako, da se ,če je volja na obeh straneh.Je pa seveda tako kot pri kakšni drugi stvari potrebno sprejemati kompromise.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
smile-1.gif
s5 ne razumeš.....noben mi ga ni dal.....ni moj....vse je v odnosu...drug do drugega

A "tvoja" kmetija je bla po Jazbinšku.....al ste nacionaliziral 45?
A tole ste pa spregledal? Saj da si "na svojem" ni treba da si vpisan v ZK. Jaz sem pred prodajo/ nakupom nepremicnine resno tuhtal da bi sel s 150k€ v zepu raje v najem in bi cez let let kupil primerljivo nepremicnino za 120k€(15 jurjev bi me prisla najemnina, 15 jurjev bi imel pa v žepu. Ce bi imel zaupanje v bancno pravni sistem.

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik pol3ni pravi:
Zanimiva tema.Še moja izkušnja življenja pri mojih starših.Po mojem se že v najstniških letih in naprej vidi ,če bo zadeva šla skupaj,Sploh če primerjam mene in mojo sestro.Sestre si ne predstavljam da bi živela pod isto streho.Za to je tudi pri 20- ih pobrala šila in kopita ter šla.Živim pa že 15 let pod skupno streho

Maš srečo da si tako finančno močen da si sestro lahko izplačal....v nasprotnem primeru bi najverjetneje ...... ježa (glede na opisan odnos oz obnašanje sestre)
wink-1.gif

In življenje bi se ti najverjetneje spremenilo na slabše....

Spada pod zgoraj opisane pataloške odnose!

Hvalabogu zate
zmaga.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Brez skrbi, nisem ti nevoščljiv.

V bistvu ste mi taki, ki komaj čakate da boste kaj podedovali, pomilovanja vredni nesposobneži.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
smile-1.gif

Naj stanovanje zažgem ker ga bom podedoval? To pa je butalska logika
aplauz.gif

Še patriot tega ne upa narest s kmetijo....pa čeprav jo sovraži v dno duše
evil.gif

Vesel sem za odnose ki jih imam s familijo....ožjo in daljno....

Marsikateri tukaj gor jih nima....

smile-1.gif

Tako je, komu boš pa prepustil, če ne potomcem (če so v družini seveda normalni odnosi)...očitno teli s patološkimi bežijo od sorodnikov, nato pa se kuræijo tu gor, kako samostojni so in očitajo patologijo tistim, ki živijo pod streho družinske kulle

Eden največjih kosovskih herojev, Adem Jashari, je pri 42. letih živel v krogu svoje družine (tri hiše, neposredno druga zraven druge, ki ji je načeloval njegov oče). Pa je dokazal, da je orenk dedec, ki mu razni gattoti, patrioti ali sneæerji s kao svojimi nepremičninami ne sežejo niti do gležnjev.

Isto tisti, katerega ime imam v podpisu...je bil lepo v domači kulli (ja, v pravi pravcati kulli), še oče mu je pomagal, ko so ga jugo specialci oboroženi z avtomatskim orožjem, obkolili, pa jim je z m-48 repetirko pokazal kako in kaj.

Karel Veliki je prav tako še v moških letih bival pri očku in mamici, pa mislim, da mi ni treba pisati, kdo je bil on.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Saj se naceloma zastopimo, samo kameleon je smesen, ko tako vehamentno zatrjuje, da je na svojem, ne ve pa ,da na "svojem" v ozjem smislu besede pomeni nekaj drugega, kot si on razlaga..ni to to, da ti mami pride samo enkrat na teden pospravit flet, ostalo pa sam prebiva.99%..
hysterical-1.gif

potem pa se popa neke smesne razlage o odnosih ipd..ko si bo nakopal partnerko/partnerja v flet, bo pa takrat lahko plozal o odnosih v familiji..

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Brez skrbi, nisem ti nevoščljiv.

V bistvu ste mi taki, ki komaj čakate da boste kaj podedovali, pomilovanja vredni nesposobneži.

cry12bpy.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
U madona, zdaj že Karla Velikega primerjaš s sabo in Kamelčijem.
hysterical-1.gif

Neverjetno kake izgovore vse najdeste za svoje mama's boy življenje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pa še to...zaradi histerije,d a je 'treba nujno biti na svojem', je v slo ogromno dobrih kmetijskih zemljišč šlo v falus...jaz bi dopuščal gradnjo samo tam kjer so dregradirana tla, ki niso primerna za kmetijstvo oz tam, kjer so pred tem že bili objekti.

patriot, upam, da je okoli vaše kmetije vsaj zid, ker ti nič ne pomaga bivati v bajti z zlatimi kljukami, če si ne upaš vsaj en krog okol bajte naredit, brez strahu, da ti rebeka kaj odtrga.
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif
ko ima svoje dneve, je pa res ploden pravljicar.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
hysterical-1.gif

Pravzaprav sem pokazal, da je bil korl v primerjavi z vami vzor moškosti, pa je živel pri mamici in očiju ne vem, recimo tam do 30.tega leta, pol je pa pač oče umrl, pa sta sz bratom začela kraljevati.

Kako pa kaj Rami, odkar si izvedel, da jo poznam, si utihnil ko mamy's boy, prej pa si se skušal nekaj repenæiti
grin1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.660
113
Rami.......e to baš nije neko muslimansko ime
evil.gif

Kad poraste bit če RAMADAN
hysterical-1.gif