Zakaj imamo različna elektro podjetja?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Enkrat lani so bila naša elektro podjetja že obtožena kartelnega dogovarjanja pri dvigu cen, zadnja pa so izvedli bolj elegantno. No, glede na to, da smo vsi takoj vedeli kaj se bo na konu zgodilo, je blo to tako elegantno, kot beli zokni na natikače in zdaj ko se z novimi podražitvami klopčič razpleta in grejo vsi na isto, me zanima:

Zakaj hudiča imamo 5 elektro podjetij in 5 uprav, če pa vse delujejo kot eno? Ne bi bilo v duhu splošnega zategovanja pasov najbolj pošteno prestrukturirat vsega v eno podjetje in optimizirat stroškov? Itak je večinski lastnik vseh podjetij država. Kako sploh lahko nekdo pošteno konkurira samemu sebi? To je tako, kot bi jaz sam proti sebi igral poker.

Odprtje trga in konkurenčnost sta precej hinavska argumenta pri vsem skupaj, če vemo, da je oboje samo pesek v oči.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Nobenega smisla. Deregulacija trga in 5 elektrotov za 2 Mio ljudi je bedarija. Dejansko je to zapravljanje našega denarja in bogatenje nekaterih.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zato da mamo lahko več direktorjev, uprav in nadzornih svetov. Uradno pa zato, da ni monopola
wink-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Tale tema me je pa spomnila na Janija Sorška. A se mi zdi, da ga z novo vlado ni več nič slišati?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
podpis

imamo tudi 6 predsedstev, 6 vojsk, 6 zunanjih ministrov, notranjih, 6 vlad skratzka, neodvisnih agencij itd..

pa vsi bodo v roku 10 let prepisal iste eu zakone in poslušal bruselj.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj pa ELES, GEN energija ipd?
grims-1.gif

Mogoče se motim, ampak to ni isti nivo. Lahko jaz npr. pokličem na Eles in zahtevam, da bodo namesto El. Maribora odslej oni moj distributer?

Nič nimam proti konkurenčnosti na tem trgu. Mene bolj iritira obstoj petih podjetij v državni lasti, ki delujejo kot eno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tale tema me je pa spomnila na Janija Sorška. A se mi zdi, da ga z novo vlado ni več nič slišati?

Pahor je dal predvolilno obljubo da ga bo skinil...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Mogoče se motim, ampak to ni isti nivo. Lahko jaz npr. pokličem na Eles in zahtevam, da bodo namesto El. Maribora odslej oni moj distributer?
To niti ne, ker eles oddaja samo večjim odjemalcem.
Lahko pa sam zase kupuješ elektriko na prostem trgu, elesu itd pa posebej plačaš omrežnino.