Zakaj crkne ekspanzijska posoda?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Eno ne bo problem obrnit, ker res visi na glavo.
Ta za bojler pa je zasukana za 90 st v desno pod polico. Se pravi se napis normalno bere od leve proti desni. Je crpalka pravilno montirana tako da se bere od zgoraj navzdol napis na njej? Se en feler starih monterjev....

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Telmosa pokliči
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Bom, sicer ni osebno za mene ampak za svaka, ampak nekoc bosta dve bajti, dve peci, med seboj povezani-sedaj samo ena. In glede na to kaki felerji so sedaj v eni hisi, se zna potem tole totalno zastrikat.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
To pa je res-----ko sem jaz povezoval novo kurilnico na staro kurilnico (toplovod), je bilo treba stari sistem totalno razdret in na novo povezat. Včasih so bile dve pumpe, sedaj jih je pa osem.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ne vem če si me prav razumel ,črpalko ki jo imaš na sliki -odvij imbuse pa obrni motor za 180 stopinj tako da ti gleda priklop elektrike zgoraj pa brzine so tudi zgoraj ono drugo pa narediš isto ohišje pa mora biti horizontalno. škoda da si tako daleč bi ti to naredo
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
To smo vceraj ze naredili, ko smo menjali pec ter dodali pumpo za bojler. V nekaj letih pride se toplovod(letos) kasneje pa se nova pec v nov objekt.
Se pravi pumpo obrnit ni tezava. Je pa na centralni cca 20 let stara pumpa za radiatorje, ki je narobe postavljena-tako kot zgoraj na sliki samo da voda tece vodoravno pa se ni crknila-zaribala.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Če boš črpalko zabrlnil za 180 stopinj--ti bo pač vodo gnalo v drugo smer in nič drugega.
Je pa popolnoma za črpalko vseeno kam vodo šiba---al v desno-al v levo-gor-dol-vstran itd itd in ti zaradi tega NE BO zaribala ali crknila.

Kako ti pa navodila pišejo na črpalki-zaradi tega niso krivi monterji in je nepomembno. Pomembna je samo PUŠČICA pretoka na ohišju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Suzica pejt v kurilnico pa si oglej svojo crpalko. Ce imas tako kot na zgornji sliki potem lahko crpalko(motor) suces po koraku 90 stopinj ne da bi odstranil crpalko s cevi. Se pravi vodo tocis v isto smer pa ce imas postavljeno na 0,90,180,270 st. Jasno?!
Navodila so sla prehitro v pec(kar meni ni v navadi), ker so nas zulile druge stvari.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
suzica!
motor obrneš za 180 stopinj pa ne boš spremenil smeri pretoka vode ,če si pogledaš navodila za montažo ti bo vse jasno. pri montaži črpalk sem že to neštetokrat naredil .mislim da boš našel navodila za montažo na spletni strani gundfusa ali pa imp pumps,če pa jih kdo rabi mu jih pošljem ko jih razmnožim
pozdrav.gif