Zagon

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Instalirano sem imel dva sistema. Xp in visto. sedaj pa ko sem visto odstranil mi na začetku ko se računalnik zaganja še vedno kaže izberite operacijski sistem? In je na voljo xp ter vista. kako bi odstranil da nebi več to kazalo in bi se zagnalo direkt v xp?

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Poglej kako imaš nastavljeno v nadzorna plošča/system/dodatno/zagon in obnovitev/ in nastavi operacijski sistem ali poskusi z urejanjem boot.ini

22. jul 2007
1.398
43
48
probaj :start-zagon-msconfig-boot.ini in poglej če imaš neka podobnega (rdeče podčrtano) napisano za visto in zbriši to vrstico. Po ponovnem zagonu bi se morali avtomatsko zagnati Xp-ji

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
Instalirano sem imel dva sistema. Xp in visto. sedaj pa ko sem visto odstranil mi na začetku ko se računalnik zaganja še vedno kaže izberite operacijski sistem? In je na voljo xp ter vista. kako bi odstranil da nebi več to kazalo in bi se zagnalo direkt v xp?

1.) Ne spreminjaj stvari, ki nimajo veze s težavo.
2.) fixboot - nahaja se v recovery console, ki ga dobiš, če zaženeš PC z Windows XP CD-jem (nekje v prvih menijih ti ponudo. CONSOLE, ne Repair !

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
NAredil sm eno napako katero ne znam odpravit. to kar je zgoraj razlagal kontrakarambolmatica sm tisto v rdečem kjer je pisalo za xp zbrisal. danes ko pa sm prižgal računalnik mi ne zažene v xp. kaj čm nardit? fix boot sm pa uporabil in mi je zginlo tisto na začetku za dva sistema. Sm ne morm sedaj v xp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eh, in zakaj si XP šel brisati ???

To pa popraviš spet v rec... konzoli z drugim ukazom. BOOTCFG ali podobno (daj HELP, pa ti bo lepo naštel ukaze).