Pri nas bi plačal za 50 let pa bi ga po 5-ih prekopali. Denar za vzdrževanje groba bi izginil, firma bi propadla, lastnik pa bi čez en mesec registriral novo. I nikome ništa.
Citat:
z urejenostjo groba pa pokažeš, da ti je bil pokojni blizu in da rad spomniš nanj in da si mu hvaležen tudi, ko ga ni več kljub temu, da moraš na teden ali mesec porabiti zanj 10 min.
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
- z urejenostjo groba pa pokažeš, da ti je bil pokojni blizu in da rad spomniš nanj in da si mu hvaležen tudi, ko ga ni več kljub temu, da moraš na teden ali mesec porabiti zanj 10 min.
Nevem za koliko časa je plačal, ampak vseeno, groba ni nobeden obiskal sigurno najmanj 20 let, pa je bilo vse urejeno v nulo. Meni se zdi lepo imet lepo urejen grob. Če najdem kako sliko, vam pokažem kako so imeli to urejeno v ZDA, za moje pojme precej lepše kot pri nas na Žalah, ko je nakičeno do konca vse...Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Če imaš koga, ki te bo imel v lepem spominu, bo ta tudi vzdrževal grob, sploh, če mu boš vnaprej plačal.
Če nimaš nikogar več in vse prepustiš kakšni "profitni" instituciji, ki ima zaposlene samo za to, da "travo strižejo", je pa itak brez veze, tudi, če nimaš nobenega obeležja.
Urejeni grobovi so namenjeni bolj živim, kot mrtvim, da se lahko tam sestajajo, se spominjajo pokojnih in obujajo spomine ...
mrtvim urejen grob ne koristi prav za nič več in je čisto vseeno ali ga prekopljejo.
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Pri nas bi plačal za 50 let pa bi ga po 5-ih prekopali. Denar za vzdrževanje groba bi izginil, firma bi propadla, lastnik pa bi čez en mesec registriral novo. I nikome ništa.
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Moja bivša je imela vtetovirano zadnjo željo v latinščini pod levo pazduho... res mal čudno ampak glede na to koliko je ona potovala po svetu je bilo kar smiselno, če umre nekje v tujini...kakšen zdravnik bo že znal prebrat kaj piše
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Že od SS dalje.Po vojni so ujetnikom samo gledali pod levo pazduho in če je bila tam vtetovirana krvna skupina, so tipa ustrelili.