Zadnja luč ne sveti Golf 4

SaFast

Zelenc'
4. avg 2010
8
0
1
Pozdravljeni,

Kljub delujoči žarnici (testiral sem tudi nadomestno) zadnja luč na Golfu 4 ne deluje. Ostale žarnice (utripalka, meglenka, vzvratna vožnja ...) delujejo, le luč ne. Lepo prosim za nasvet kaj storiti?

Hvala lepa!

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
pa si siguren da imaš nadomestno žarnico dobro, pri meni je predhodni lastnik dal slabo žarnico nazaj v škatlo
evil.gif
s tem da na prvi pogled nitka sploh ni bila prekinjena, šele ko si dobro pogledal je bila vidna prekinitev

SaFast

Zelenc'
4. avg 2010
8
0
1
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Katera luč, leva ali desna?
Leva zadnja.

Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Preveri varovalki F22 in F23 (5A).

Hvala lepa. Sem preveril. 23-ka izgleda kot da je pretrgana žička.

Sem mislil, da je 22 za zadnje in 23 za sprednje luči? Namreč ko sem eno po eno vzel ven tako luči niso delovale (najprej desna zadnja, nato obe sprednji).

V prvem opisu sem pozabil omeniti, da je s to (zadnjo levo) lučjo že nekaj časa bila težava. Torej včasih je delovala, včasih ni. Ko ni delovala, sam malo vdaril po plastiki, kjer je vstavljena žarnica in je začela svetiti.

Nazadnje urejeno:

SaFast

Zelenc'
4. avg 2010
8
0
1
stop, hvala za info, bom preveril a kot napisano je že nekaj časa bila težava s prvo žarnico (včasih je svetila, včasih ne).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik SaFast pravi:

V prvem opisu sem pozabil omeniti, da je s to (zadnjo levo) lučjo že nekaj časa bila težava. Torej včasih je delovala, včasih ni. Ko ni delovala, sam malo vdaril po plastiki, kjer je vstavljena žarnica in je začela svetiti.

Malo ukrivi (potegni k sebi) kontakt v ležišču žarnice...

SaFast

Zelenc'
4. avg 2010
8
0
1
Hvala, bom.

Sicer pa sem s kolegom našel v pregibu (kjer se prtljažnik odpira) dve žici s poškodovano izolacijo, kateri bi tudi znali bit vzrok za kratki stik...