kot piše zgoraj, se išče če obstaja, varianta kako registrirati in zavarovati vozilo iz tujine v Sloveniji.
Lastnik avta ima v SLO odprto podjetje in tako dovoljenje za začasno bivanje, je zaposlen...
vozilo je sicer še reg. v Ukrajini, ampak mi je potekla "zelena karta", bi pa zato rad uredil
za čas pol leta zavarovanje/registracijo v SLO, ker je preveč komplikacij, da bi iz UA dobil ZK,
kasneje ima namen vozilu uvoziti, vendar ves postopek nekaj časa traja...
kot sem seznanjen in sem še dodatno preverjal, je možno to samo, če uvozi vozilo v SLO,
naredi homologacijo.... klasičen uvoz vozila...
če pa je vozili v lasti tujega državljana, ga pa ne moreš pri nas registrirati, tisti ki imajo začasne tablice
za tujce, pa kot vem kupijo vozilo v SLO in le tega registrirajo...
Ali ima kdo kakšne drugačne izkušnje, se da kaj urediti na ta način?
hvala in l.p.
Lastnik avta ima v SLO odprto podjetje in tako dovoljenje za začasno bivanje, je zaposlen...
vozilo je sicer še reg. v Ukrajini, ampak mi je potekla "zelena karta", bi pa zato rad uredil
za čas pol leta zavarovanje/registracijo v SLO, ker je preveč komplikacij, da bi iz UA dobil ZK,
kasneje ima namen vozilu uvoziti, vendar ves postopek nekaj časa traja...
kot sem seznanjen in sem še dodatno preverjal, je možno to samo, če uvozi vozilo v SLO,
naredi homologacijo.... klasičen uvoz vozila...
če pa je vozili v lasti tujega državljana, ga pa ne moreš pri nas registrirati, tisti ki imajo začasne tablice
za tujce, pa kot vem kupijo vozilo v SLO in le tega registrirajo...
Ali ima kdo kakšne drugačne izkušnje, se da kaj urediti na ta način?
hvala in l.p.