Za motoriste- Zumo 220

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Garmin predstavlja zūmo 220 – robustno in cenovno dostopno navigacijo za motoriste, ki vključuje prikaz pravega voznega pasu, omogoča Bluetooth brezžično povezavo (za povezavo s slušalko), možnost cestne in terenske navigacije ter potovalnega računalnika.

“Zūmo 220 odlikujeta dizajn in cena izdelka, medtem ko ohranja motoristične funkcije, ki jih potrebujete,” pravi Dan Bartel, Garminov podpredsednik svetovne prodaje. “Kompakten in vodotesen, z glasovnimi napotki preko vgrajenega zvočnika ali združljive Bluetooth čelade s slušalko, zūmo 220 pripomore k brezskrbni navigaciji. Primeren je za vse motoriste, ki želijo imeti GPS navigacijo po dostopni ceni. ”

Ne glede na to ali vozite pod žgočim soncem ali spokojno luno, boste imeli koristi od motoristične strokovne razvojne ekipe Garmin Zūmo, ki ima nekaj let praktičnih izkušenj in nešteto prevoženih kilometrov. Z na dotik občutljivim barvnim in enostavno berljivim zaslonom diagonale 8,9 cm, je zūmo 220 hkrati robusten in odziven ter vsebuje informacije, ki so na razpolago, ko jih potrebujete. Zūmo 220 prikazuje omejitve hitrosti na večini glavnih cest na evropski kartografiji. Je vodotesen, prilagojen za uporabo z rokavicami in odporen na politje z gorivom.

Za spontano potovanje po cesti ali podrobno načrtovanje poti, omogoča zūmo 220 enostavnejše potovanje s prednaloženo kartografijo Evrope, ki vsebuje interesne točke, vključno z bencinskimi servisi, nastanitvami, restavracijami in drugimi lokacijami.

V ospredju so napredne zmogljivosti usmerjanja, kot je prikaz pravilnega voznega pasu s puščicami in pripomore k učinkoviti navigaciji. Zūmo 220 odlikuje HotFix tehnologija, ki avtomatično izračuna in shrani ključne satelitske informacije ter lahko le-te uporabi za hiter izračun položaja lokacije.

Tudi med vožnjo je omogočen preprost dostop do potovalnih informacij kot so hitrost, smer gibanja, nadmorska višina ter prilagodljiv merilnik goriva (omogočen ročen vnos podatka o prostornini rezervoarja za gorivo in porabi). Že pred potovanjem lahko uporabniki s pomočjo orodji za načrtovanje potovanja ustvarijo in prilagodijo načrtovane poti preko računalnika in nato prenesejo shranjene poti neposredno na zūmo. Prav tako lahko prenašajo poti iz spletne strani Garmin Connect.

Predvideni datum dobavljivosti naprave je konec prvega četrletja 2010. Več informacij: INFO

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem že videl napoved tega modela, mislim da bo marca na voljo.
Cena je 434 EUR
smile-1.gif
preračunano iz $, skratka ogromno, vse prej kot dostopna cena.

Dejansko pa gre za ohišje Nuvija 550 z motorističnim softwerom + BT.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ze nekaj casa se pripravljam na nakup ene poceni garmin navigacije za na 4kolesnik,tale je za moje potrebe vsaj 2x predraga,poceni in bt vem da ni mozno,prosil bi nasvet kateri ima vsaj izhod za slusalko.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kolega kupuje GPS za motor. Predlagal sem mu Zuma, vendar me/ga je šokirala cena! Je še kaj pametnega za moped po bolj dostopni ceni, če odmislimo tudi nüvi 550?

I

Izbrisan uporabnik #488

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Z malo iznajdljivosti ga prilagodiš v poceni univerzalno ohišje.
ebay
www.shrani.si
[/URL][/img]
USB priključek z sprejemnikom TMC gre skozi ozko odprtino na spodnji strani. Kabl preprosto naviješ okoli lesenega doma izdelanega ohišja. Edini minus pa so seveda glasovna sporočila.....

I

Izbrisan uporabnik #488

In verjetno je težavno tudi upravljanje preko touchscreena.
Variant je veliko.

Jaz imam takole z drugim wasserdicht modelom.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Sin pravi, da ni težav z tipkanjem skozi prosojno folijo. Folija je zaradi ohišja nuvija umaknjena za kak milimeter nad ekranom, tako da se zračni mehurji ne morejo delat. Tipka z rokavico in to celo med vožnjo.
stupid-1.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
jaz imam tudi tako torbico in mi timpke bolje primejo kot brez torbice. Imam 765 edino nisem še pogruntal kako usb kabel pripeljat, ker imam priključek iz strani na torbici pa je od spodaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pravljic pa mi ne razlagat, da "tipka" bolje prime še skozi en sloj
smile-1.gif

765 ima že itak oz. je imel težave s touchscreenom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja probaj pri sinu premikati zemljevid preko plastičnega pvcja pa poročaj (ne gre). Po tvoje po prosojni foliji.

Imam takšno "prosojno folijo" na torbici in ti povem da ni ok. Poleg tega pa lahko ima Nuvi težave v takšni torbici zaradi segrevanja, to je topla greda.

Dajte, če že neko rešitev napišete, bodite objektivni.

In z rokavico lahko samo osnovne tipke pritiskaš, iskanje po naslovu je praktično nemogoče, ker so tipke preprost premajhne. Itak pa med vožnjo nimaš kaj za pritiskat.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Premikanje po zemljevidu preko pvc-ja verjetno res ne bo šlo. Bom poizkusil, ko ga domim v roke.
Sicer ne vem zakaj bi to rabil, ker vsak cilj preverim prej preden se nuvi zapre v škatlo. Za iskanje destinacij ga pač odpreš. (do sedaj še ni potreboval)

Tipkat z rokavico na roki in iskati naslov je sigurno bedarija. Za osnovne stvari kot npr. iskanje cilja iz mape "priljubljeni" pa več kot zadovoljivo.
Za toplo gredo se mi gladko j***, ker se še vedno manj segreva kot v avtu pod šipo in razgreto armaturo.

Kar se tipkanja tiče med vožnjo se seveda strinjam.........izredno nevarno početje in vedno me stisne ko kaj takega slišim.

Osebno me moti tudi to, da je naprava na motorju montirana prenizko, posledično je stvar nevarna.

@snecer, mimogrede kaj voziš?

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
danes še enkrat probal in to z rokavicami in odlično deluje . sem posnel filmček samo da mi ga uspe si ga poglejte in potem komentirajte!