Za fotografe, amaterske, profesionalce III

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Panning mi je super, mogoče bi probal le poravnati vse skupaj. Oko mi je pa tudi všeč , super dof
cool-1.gif

Sem se pa ponovno nekega jutra prejšnji teden potepal po Lj-Barju
bonk.gif

lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Obisk Sv.Ane pred sončnim vzhodom, (ali pa pred zahodom) v poznem poletju je vedno fotografsko doživetje.
Lepi posnetki, Bizz!

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Prilagam mojo amatersko fotko. Prva je neobdelana, drugi dve pa malce (amatersko
smile-1.gif
) obdelani.
Prosim za kak komentar.

dsc03406-640x480.jpg

dsc034061-640x480.jpg

dsc034063-640x480.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Prilagam mojo amatersko fotko. Prva je neobdelana, drugi dve pa malce (amatersko
smile-1.gif
) obdelani.
Prosim za kak komentar.

OK: problem, ki si ga reševal, je pravzaprav nerešljiv. Fotografiral si krasnega, dovolj ostrega metulja na prav tako lepem in ostrem cvetu. Ko si vse skupaj pogledal (predvidevam) pa ti ni šlo skupaj. Če bi metulj ne bil zajet v cvetu, temveč bi bil na njem, verjetno o predelavi ne bi razmišljal. Žal pa niti prvi še manj pa drugi poskus tega ne popravi. Vsaj za moje oči je tako, morda bo komu predelava všeč, ne vem..
Ko sam fotografiram kaj takega, letam okrog metulja toliko časa, da ostane sam na ozadju, ki pa mora zopet biti dovolj oddaljeno, da pade iz območja globinske ostrine. na primer pri tem sem pred par leti potreboval skoraj eno uro in nekaj deset (zavrženih) posnetkov:

lastovicar2.jpg

Zaključek: poskušaj večkrat, dokler ne boš uspel s posnetkom, ki bo nastal kompletno na terenu, Mnogo bolje, kakor predelave, verjemi.

LP

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Tele fotografijo so mi pa super, malo drugače kot smo (sem) vajeni
smile-1.gif

ynos: super slike iz Velike Planine, se splača vsake toliko izkoristiti dan za pohajkovanje tam gor
smile-1.gif

Jst sem se pa ta vikend potepal po Bovškem in nad njim:

lp

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Bizz kul. Kateri potok je to? Mi ni "znan" pa sem iz okoliskih krajev. Pri drugih 2 fotkah pa si polarizator prevec "navil"
smile-1.gif

LP

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
hvala za pohvale

vanmarkus, želiš original fotografijo ali "original" resolucijo zgornje fotografije
smile-1.gif
No v obeh primerih ti lahko pošljem le na mail, ker je prevelika za shraniti na shrani.si.

alfist555: potok je Glijun pri Plužni malo pred/nad Bovcem. S polarizatorjem pa sem mogoče res malce pretiraval
redface-1.gif
5min hoje nižje od Glijuna se pa nahaja slap Virje, no sedaj, ko je bila suša je bolj "slapek":

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
bizz

sem mislu, da bi prilepil kot zgoraj samo nepredelano, ker vsaka slika potokov ima en in isti že miljonkrat viden zamegljeni efekt
smile-1.gif

pol sem se spomnil, da si vrjetno uporabil kakšne časovne zakasnitve
se motim?
niam pojma o fotkanju pa sprašujem