Yugo - posel stoletja

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.396
5.669
113
Ma sigurno bo kdo barantal....nima levga vzvratnega ogledala
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
45-ka je res bolj fail, ker je navit motor iz fička in seveda ni zdržal veliko.
55, 60 in 65-ka pa so bili kar ok.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
To je bilo res eno najslabsih prevoznih sredstev v zgodovini, ampak stara Yuga je bila sposobna to rec izdelati, danes v izplenjeni do kosti okradeni Sloveniji se kolesa nismo sposobni vec izdelati.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
mi ne moremo imet objektivnega pogleda na jugiæa, ker za nas v tistem času ni bilo le prevozni sredstvo, ampat the car
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
kaj pa vem, yugo je le bil avto, ki te ponavadi ni mogel pustit na cedilu, ce se je kaj ustavil si ga popravil s kladivom, izvijačem in enim ključem. To danes ni več mogoče, tako da je avto bil bolj "zanesljiv" od današnjih jajc.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Meni je moj jugo tudi dobro služil. Ampak tistemu času in potrebam primerno.
Kot Yugo America in posel stoletja pa je bil seveda povsem mimo. Šlo je za drago propagandno potezo, kjer bi pokazali, da se v socializmu lahko naredi prav vse tak o dobro ali še bolje, kot se zmore v kapitalizmu. Če bi bil državni vrh malo bolj realen in bi trg za ta avto izbral med vzhodnimi državami in še kje po svetu, bi lahko to mogoče res bil kar pomemben posel cele države. Ne moreš pa s polizdelkom napasti zibelke avtomobilske industrije, tudi če so jo že črvi pojedli.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Yugo, ni boljšega avta. Imeli v žlahti 45-ko, ene 15 let in šele takrat je začel papcat olje oz. je bil čas za generalko ampak je šel kot čez Kolpo. Drugače pa zgolj na vsake kvatre končnike menjat in zavore, pa auspuh, ker je proplozu. Da bi bila kakšna sled od rje, niti slučajno. Poznam še eno starejšo gospo ima isto 45ko, še sedaj, k nov in zunaj parkiran.

Zame je vse naj naj. Če je bil zalit z vodo, wd40 rešil vse ali pa kladu, če ni vžgal.
smile-1.gif
Pa seveda, ob njem si se naučil šraufat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Jaz bil tudi zelo zadovoljen z njim.
Naucil sem se izogibanja lukenj, sraufanja, itd. Pokvarilo se ni nic, koncnike si pac menjaval, pa dvojni frgazar je lepo vlekel.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Pa si šel kamor si hotel po državi in bivši državi in nikjer težave s deli, mehaniki, novimi prijatli, nič računalnikov. Le nekaj orodja, kak del in šmiržajfo.
Kako se je v Ameriki sprejel, nevem in me niti ne zanima, pri nas je bil avto in z njim smo se vozili. Nikjer nas ni pustil na cedilu. Clarkson pa na polno nabija (kar se yugiča tiče). S kladvom okno odpret. Če ni šlo, si ša šraufenciger snel
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nene, še en film je bil, kjer so čisto vsi v nekem malem mestu vozili Yugote. Če se ne motim je Danny De Vito igral.

V ''Nick and Norah's Infinite Playlist'' pa se glavni junak nonstop vozi z Yugom.