xsenonkit za lečo

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma kdo zadevo v avto vgrajeno ima pa tudi serijsko leče? Baje naj nebi tako bleščalo...

Bi kakšno sliko fehtal, sem v forumu zgoraj bral, da baje sploh ni razlike, pa bi se rad prepričal...

Slika, šebolj bi pa video...

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.813
113
Če imaš leče, potem ne bo nič svetilo vse naokrog, temveč točno tam kot more. Seveda, če boš pravilno ročno nastavil višino.
Fajn pa je, da imaš šobe za čiščenje luči, tako da ti tudi smrkci potem ne težijo.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Žal ti ne morem slikati, sem pa montiral kolegu v hondo akord, ki ima original leče in pranje žarometov ni pa imela xenonk notri. In ti povem da je zelo dobro, ne blešči se in ne meče svetlobe naokoli kot pri navadnih parabolah. Tudi za nasproti vozečega ni nič bolj moteče kot pri avtih z original xenonkami. tako da če imaš leče,. se mi zdi da lahko p+brez slabe vesti daš noter xenonke.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
sicer ti vrjamem na besedo, ampak moram zadevo videt, res nebi rad da šajnam ko lokalna vti honda z R nalepko. Daj ce ga vidiš kaj naredi en 5sek video. Dam za pir.
smile-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Tukaj imaš kako zgleda original xenon leča:

Tako pa zgleda, če daš naknadno xenon kit vgradit (neoriginal, svetloba se blešči vse povsok, ker nima leče, katera bi usmerjala svetlobo):

Take voznike, ki naknadno vstavijo nek shit od xenon v avto bi jaz najraje kaznoval, ker s svojim "super duper" xenon shitom samo slepijo voznike pred sabo.
bonk.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik leni pravi:
se mi zdi da lahko p+brez slabe vesti daš noter xenonke.

Kaj boš pa policaju rekel, ko te bo vprašal kje imaš pranje luči?
rolleyes-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Dajte not 4300K žarnice in ne nekih 6000 in 8000K in vas noben policist ne bo nič vprašal.... najbrž
smile-1.gif

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ampak on pravi da ima leče.

@cizy
Moj kolega ima leče in zato ni bleščanja. Jaz nimam težav z tem ker imam original xenon in avtomatsko regulacijo višine in pranje. Kolega pa tudi ima pranje že original kot sem tudi že zgoraj napisal.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ampak malcom nima pranja, ker poznam njegov avto. Edina varijanta je od utiševalca, ampak meni se zdi to češko. Osebno bi potem raje probal nekje poiskati odbijač z original pranjem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej bi mogo gor še nalimat slepe šobe, kar bi znalo zgledat zmešno.
Tako da zdaj še it odbijač menjavat, tale mi ne diši najbolj... Pol pa še tu težava nastavitve žarometov...

Težka bo. Načeloma pa tako je AvtoZabava rekel, 4k not pa bi znalo bit dost manj problemov...

B81

22. jul 2007
37.628
10.917
113
Pa to daš nek zaobljen pravokotno nalepko, v bistvu samo črni rob okoli, pa je
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja če daš not klasične 4300K niti na oko ni toliko razlike med halogenom in xenonom. Lepo se vidi edino ko prižgeš luči ker se postopoma vžigajo ampak takrat ti je že policist vrnil vozniško in prometno ter ti zaželal srečno vožnjo kajne?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz sem imel xenon kit prej na Alfi 166, ko pa sem jo prodal, pa sem premontiral kit na fotrovega Outbacka, ki ima leče. Zadeva sveti odlično, barva žarnice mislim da je 4500 ali pa 4300, je šel brez problema čez tehničnega (brez avtomatske regulacije in pranja).
Torej, če so leče, stvar zgleda in deluje vredu. Vsaj po mojih izkušnjah...

LP
Gargy

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kot so ti že povedali, z lečami bo ok svetilo. Na prejšnjem avtu sem ga montiral (je že malo daleč ko je bil še xenon kit cca. 250 eur). Avto sem imel kakšno leto in še več in v tem času mi ni nobeden poblendal, niti v dežju...res pa da sem tudi sam večkrat luči sčistil s kakšno krpo..ampak to bolj zato da je bila vidljivost 1A. Policaji so me cca. 3-4x ustavili in nikoli ni nobeden omenjal xenona (imel sem 8000k), pa avo je bil spuščen,feltne.črne šipe. Sem bil pa vedno korekten do njih in nisem napihal, sem imel občutek da je bil to tudi razlog da se ni nikoli v podrobnosti spuščal. 1X je bilo celo tako da je dal policaj skozi mojo šipo (voznikovo) glavno, da je videl kdo zadaj sedi
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

@mX: bom ob prvi priliki naredil kakšno fotko ali video na Outbacku...

@all: ravno zadnjič sem se peljal proti mestu in mi nasproti pripelje avto z xenonkami, svetil je u tri pm, direkt v oči, res me je zaslepilo (mrak, dež). Sem mislil da ima dolge in poblendam, pa mi je še močnejši reflektor spustil v glavo - torej ni imel dolgih. Kasneje ga srečam na parkingu in je imel original xenon - mislim, da je bil escalade. Pa ni edini primer- tudi razni SUV-i imajo moteče xenonke, verjetno ker so žarometi visoko in te hitro zaslepijo...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik 474

Sem danes zjutraj poslikal Outbacka:

Na levi strani je še malo snega na luči, zato malenkost blešči...

LP
Gargy