Xsara Picasso vs Hyundai i30cw

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Očetova xsara z enakim motorjem žre povprečno 7,5l mešane vožnje (klima nonstop prižgana). Koliko pa doda večja teža ter večji upor pa nebi vedel, vendar 10l se mi zdi malo huda.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Na Citroen forumu so tudi taki, ki pretiravajo ... Tako kot tu in povsod po svetu ... Nič novega ...

Jaz mam Piksno 2.0Hdi in sicer že drugo ...

Na obeh skupaj cca. 190.000km ...

Plusi Piksne: (moje mnenje in moji občutki)
- udobno sedenje
- dobra lega na cesti
- veliko prostora za sedenje spredaj
- ogromno prostora za sedenje zadaj
- velik prtlažnik
- dobra ergonomija
- dobro prestal ritni kreš test kar se ljudi v avtu tiče (zato imam drugega)
- odličen tudi za starejše ljudi peljat (tako spredaj kot zadaj)
- otroci imajo lep razgled ven (skoraj neglede na starost/velikost)

Minusi:
- previsok za nakladanje koles na streho :S
- volan po 100.000km kar zguljen

Nekako drugega nimam ...

Kar se pa kasko tiče, te pa itak agent vpraša ali upošteva nakupno ceno po računu ali po eurotax nabavni ceni ... Vsaj tako je mene vprašala moja agentka ...

Kolega ima i30 in je zelo zadovoljen z njim ... Sicer ma navadnega in gleda za CW ...

Kar se Hyundai avtomobilov tiče ima dobre izkušnje in tudi price/performace pravi da je OK ..

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
nekako imam z picassotom samo dobre zkušnje saj me še nikoli ni pustil na cedilu. vozi se odlično, poraba je nizka, če je diesel (okoli 5,5L z 2.0HDi) placa je na pretek, veliko je uporabnih odlagalnih mest, itd. za hydndaia naj pa kdo drug pove.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:

- previsok za nakladanje koles na streho :S

al pa če si ti premajhen, hahahaha.
hysterical-1.gif
sori, moral sem.
sicer imam sam pri dveh metrih višine tudi težave z nalagenjem koles na streho berlinga.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
to pa prvič slišim da pri kasku upoštevajo eurotax.?
Se pravi če rabljenega (3 leta starega)kasko zavaruješ ti upoštevajo ceno 9 jurjev? ali ceno novega brez popusta recimo 19 jurjev.