Doma nimam multimetra (je pri očetu), zato sem lahko poanaliziral na podlagi tega, s čimer sem lahko delal. Nazadnje sem žarnice menjal na avtu pred 2012, ker na Amperi (HIR2) in Mazdi (LED) še niso šle, 2001 Clio pa je imel eno posebno žarnico za tisti posebni žaromet z dvojno lečo ali nekaj takega, kjer so žarnice crkovale na vsake pol leta, pa še drage so bile. Mislim, da ni bila niti H4 niti H7.
Zato tudi iz glave nisem vedel, za točno kakšen tip žarnice gre, videl pa sem, da ima nitki za kratko in dolgo luč, kar sem zgoraj tudi napisal.
Torej:
- sprednja desna kratka luč ne deluje, tudi z rezervno žarnico ne, obe žarnici (obstoječa in rezervna) imata nepregoreni nitki (za kratko in dolgo luč)
- obe varovalki za levo in desno luč sta ok. Sem ju tudi zamenjal (z leve na desno in obratno), pa je stanje enako
- masa, ki pride do žarnice je očitno ok, ker desna dolga luč deluje
To je bil doseg tega, kar lahko naredim sam. Zato sem se odločil, da za nadaljevanje avto zapeljem k Citroen serviserju, ker več kot to je izven mojega dosega opreme in izkušenosti servisiranja konkretnega problema.
Hvala vsem (razen Sandri in vsem, ki ste like-al njen odgovor brez kakršnekoli dodane vrednosti) za trud in pomoč!